Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Σπυριδούλα Σπυριδοπούλου και το Ταμείο Express

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Σ.Σ.: Αυτό που βασικά με ώθησε στη συγγραφή του βιβλίου μου είναι η αίσθηση του χιούμορ που διαθέτω και ήθελα να μεταδώσω μέσα από τις σελίδες του στους αναγνώστες για να διαπιστώσουν ότι και οι ίδιοι χωρίς να το ξέρουν θα προκαλούσαν χιούμορ στο χώρο του super market.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Σ.Σ.: Ευχάριστο.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Σ.Σ.: Η ανάγνωση θα τον κάνει να διασκεδάσει και να χαρεί... μια ευχάριστη νότα σε κάποια στιγμή χαλάρωσης και βασικά να του φύγει το στρες και το άγχος της καθημερινότητας.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Σ.Σ.: Θα ήταν ένα όμορφο ταξίδι γιατί θα περνούσαμε πολύ όμορφα με γέλια και χαρές. Το γέλιο πάντα ανεβάζει την ψυχολογία του ανθρώπου. Ο προορισμός σίγουρα θα ήταν ο Όμορφος Κόσμος του Super Market και οι μέρες θα έφευγαν γρήγορα γιατί θα περνούσαμε πολύ ευχάριστα.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο.
Σ.Σ.: Στο προσκήνιο έχουμε τον Πολυκράτη με την Πολυξένη. Ένα φοβερό ζευγάρι ηλικιωμένων. Παραδοσιακός παππούς με... σώας τας φρένας εκείνος κι εκείνη πρόβατο στον κόσμο της με άνοια. Έρχεται μπροστά στο ταμείο μου η Πολυξένη κρατώντας μια παμπάλαια απόδειξη πληρωμής κατακίτρινη και μου λέει: Κάτι κέρδισα εδώ. Δεν κερδίσατε τίποτα της λέω. Όχι καλέ, κέρδισα. Δώσε μου το δώρο μου. Τι να απαντήσω τώρα; Απάντησε όμως ο Πολυκράτης. Σηκώνει τη μαγκούρα, την τεντώνει μπροστά της και της φωνάζει. Μωρή Πολυξένη δεν κέρδισες τίποτα, άστην την κοπέλα ήσυχη. Δεν είσαι καλά, θυμίζοντάς της το πρόβλημά της. Λυπημένη η Πολυξένη, φοβούμενη την απειλητική μαγκούρα του Πολυκράτη αποχώρησε προς την έξοδο του μαγαζιού.
Η συλλογή διηγημάτων της Σπυριδούλας Σπυριδοπούλου, Ταμείο Express, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίαμβος.

Για το βιβλίο με δυο λόγια:
Το Ταμείο Express είναι ένα βιβλίο-ημερολόγιο που περιγράφει με πολλή αγάπη και χιούμορ αληθινές ιστορίες, κωμικά και κωμικοτραγικά περιστατικά, τα οποία διαδραματίζονται με τους απλούς πελάτες, που έρχονται καθημερινά στο Super Market.
Αυτοί οι πελάτες, που εν αγνοία τους είναι οι μεγάλοι αφανείς ήρωες αυτού του βιβλίου, πρωταγωνιστούν σε όλα τα σκηνικά, με συμπρωταγωνιστές τις ταμίες και θεατές τους αναγνώστες. Η αυλαία στην παράσταση αυτή δεν πέφτει ποτέ... και φυσικά συνεχίζεται, όσο εσείς ψωνίζετε καθημερινά στο Super Market.
Ποιος μπορεί να φανταστεί τι μπορεί να συμβεί μπροστά και πίσω από ένα ταμείο;
Τραγελαφικά γεγονότα, που είναι κομμάτια απ' την ίδια μας τη ζωή... Το μόνο που χρειαζόμαστε στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης είναι η χαρά και κυρίως το γέλιο. Αυτό θα ζήσετε... κρατώντας το μικρό καλαθάκι σας... Πού αλλού;
Στο Ταμείο Express!!!

Κερδίστε το!
Η Σπυριδούλα Σπυριδοπούλου προσφέρει το βιβλίο της σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, διαβάστε τα ακόλουθα:
Δείτε τους όρους και άλλες σχετικές πληροφορίες για τις κληρώσεις και τα δώρα εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουνίου 2018 και το βιβλίο θα αποσταλεί/παραδοθεί στον τυχερό από την ίδια. Θα φέρει δε και ιδιόχειρη αφιέρωση!

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη