Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Στο θέατρο Μπέλλος...

Τι μπορείτε να δείτε στο θέατρο Μπέλλος κατά τη δημιουργική περίοδο 2017-2018. Η ανάρτηση ενημερώνεται διαρκώς με ό,τι νεότερο ενώ στο τέλος θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας με το θέατρο όπου μπορείτε να επιβεβαιώσετε τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων και να κάνετε τις κρατήσεις σας.

Το κοράκι
Μια ανατρεπτική θανατηφόρα κομεντί για τον Θεό, τη ζωή, τον θάνατο, που προσφέρει άφθονο γέλιο στους θεατές, «Το κοράκι» του Βασίλη Αναστασίου ανεβαίνει στο θέατρο Μπέλλος στην Πλάκα την Τετάρτη 30 Μαΐου σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα. Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία με κινηματογραφικές αναφορές, που εξελίσσεται μια εφιαλτική βραδιά στο υπόγειο ενός γραφείου τελετών.
Βρισκόμαστε συγκεκριμένα σε μια επαρχιακή πόλη, κάπου στην Ελλάδα, στο γραφείο τελετών «Εις τόπον χλοερόν», όπου κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει. Ο ιδιοκτήτης Νίνο έχει την ιδιότητα να δίνει ζωή στα πτώματα που ταριχεύει. Ένας δολοφονημένος δικαστής, μια περίεργη σνομπ γριά και μια τραβεστί είναι τα τελευταία του «δημιουργήματα».
Οι συζητήσεις και οι φιλοσοφικές αναζητήσεις του νεαρού νεκροθάφτη, με τα ζωντανεμένα πτώματα του, δίνουν και παίρνουν κατά τη διάρκεια αυτής της εφιαλτικής «μαγικής» βραδιάς. Ερωτήματα ετών θα βρουν απαντήσεις όταν το ρολόι σημάνει 7:00 το πρωί, οι τρεις άμαξες θα ξαναγίνουν νεροκολοκύθες, κάθε πτώμα θα επιστρέψει στο φέρετρο του και ο Νίνο, απελευθερωμένος πια θα μπορέσει να προχωρήσει παρακάτω, να βγει στο φως και στην αληθινή ζωή.
Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Βασίλη Αναστασίου, casting Αλέξανδρου Λιακόπουλου, μουσική επιμέλεια Γιώργη Κοντοπόδη, κοστούμια Ledio Konxholli.
Βοηθός σκηνοθέτη η Μαρία Μακαρόνη.
Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Γιώργης Κοντοπόδης, Γιώργος Ντάβος, Λορέντζο Φραγκούλης
Συμμετέχει η Αννίτα Μαυρομιχάλη
Από 30 Μαΐου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:30

🎭

Και τα αγόρια κλαίνε
Μιχάλη Παπαδόπουλου
Ένα ψυχολογικό θρίλερ με τον Γιώργη Κοντοπόδη να αποδίδει καταλυτικά το ρόλο του serial killer John Gacy. Να σημειώσουμε ότι το έργο παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά την επιτυχία της περσινής παράστασης. Αυτή τη φορά ωστόσο ο μονόλογος γίνεται διάλογος. Το πρώτο θύμα του John Gacy, ο μικρός Timothy ζωντανεύει στη σκηνή και συνομιλεί με τα μάτια του με τον άνθρωπο που του αφαίρεσε τη ζωή, ζητώντας να μάθει το γιατί.
Η παράσταση είναι αυστηρώς ακατάλληλη για τα παιδιά.
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρου Λιακόπουλου
Παίζουν: Γιώργης Κοντοπόδης στο ρόλο του serial killer John Gacy. Στο ρόλο του Timothy ο πρωτοεμφανιζόμενος ηθοποιός Γιώργος Ντάβος
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:45 από Τετάρτη 11/4 έως Πέμπτη 3/5.

🎭

Το ελεύθερο ζευγάρι
μια ελεύθερη διασκευή του Γιώργη Κοντοπόδη από το έργο των Ντάριο Φο - Φράνκα Ράμε σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου
Τους δύο ρόλους ερμηνεύουν ο Γιώργης Κοντοπόδης και η Φίλη Μαρσώ
Kάθε Σάββατο στις 21:45 και Κυριακή στις 20:30 ως τέλος Μαΐου.

🎭

Η σιδηρά πρωθυπουργός
Μιχάλη Παπαδόπουλου, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου
Ένα πολιτικό θρίλερ μυστηρίου και ανατροπών, με πολύ χιούμορ και ανάσες γέλιου, εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα του παρελθόντος με την ελπίδα στο μέλλον να μοιάζουν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Στη σουίτα ενός ξενοδοχείου η πρωθυπουργός Μ., ο ιδιαίτερός της και μια καμαριέρα συναντιούνται σ’ ένα παιχνίδι εξουσίας, ίντριγκας και πολιτικών σκανδάλων κάνοντας την ιστορία αυτή δυστυχώς πολύ επίκαιρη για τις μέρες μας.
Παίζουν: Βασίλης Θεοδώρου, Γιούλη Κεφαλά, Γεωργία Σιακαβάρα.
Κάθε Παρασκευή στις 21:45 (από τις 13/4 και για τέσσερις παραστάσεις έως την Παρασκευή 4 Μαΐου).

🎭

Λευκές νύχτες
Κώστα Παπαπέτρου σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου
Ο Έρωτας δεν έχει εποχές και ηλικίες. Σε δροσίζει το καλοκαίρι, σε ζεσταίνει το χειμώνα. Ένας τέτοιος έρωτας άνθισε μια χειμωνιάτικη νύχτα στην Πλάκα του ’60 και έμελλε να σφραγίσει και ν’ αλλάξει τη ζωή δύο νέων στην τρυφερή τους ηλικία.
Ένα παγκάκι τους ενώνει υπό τους ήχους των μπουάτ της εποχής του Νέου Κύματος.
Ο έρωτάς του θυμίζει τους δύο ήρωες της ρομαντικής νουβέλας του Ντοστογιέφσκι. Είναι οι «Οι Λευκές Νύχτες» του ονειροπόλου Πάρη και της ταλαιπωρημένης και πληγωμένης Ελενίτσας που θα διώξουν μαζί όλα τα σύννεφα για ν’ ακολουθήσουν τ’ όνειρό τους. Η αγάπη νικά και πάλι, ζεσταίνοντας την κρύα χειμωνιάτικη νύχτα και τις καρδιές τους.
Χορογραφία-κινησιολογία: Φώτης Μεταξόπουλος
Παίζουν: Δημήτρης Παπάς και Υψιπύλη Σοφιά
Κάθε Σάββατο στις 18:45 από τις 14/4 και για τρεις παραστάσεις ως τις 28/4).

🎭

Λένι Ριφενσταλ
Άγγελου Ανδρεόπουλου
Σκηνοθεσία Γιώργη Κοντοπόδη
Ερμηνεύει η Φιλίτσα Καλογεράκου
Από την Κυριακή 15 Απριλίου και κάθε Κυριακή έως τις 6 Μαΐου στις 21:45.

🎭

Θέατρο ΜΠΕΛΛΟΣ
Κέκροπος 1, Πλάκα
2103229889

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη