Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Η υπόθεση του ταλαντούχου ηθοποιού [17]

Μια περιπέτεια του Αντώνη Γιοφύρη

Γράφει ο Γιώργος Ζώτος
ΜΠΑΡ THE DRUNKEN MEEPLE
16 Ιουλίου 14:25

Ένας τύπος καθόταν πίσω από το μπαρ και σκούπιζε τα ποτήρια. Με κοίταξε καχύποπτα καθώς μπήκα μέσα στο άδειο μαγαζί. 

-Καλημέρα, είπα όσο πιο ευχάριστα μπορούσα.
-Μέρα, έκανε καθώς συνέχιζε να σκουπίζει τα ποτήρια και να με κοιτάζει καχύποπτα.
-Μπορώ να μιλήσω με το αφεντικό; ρώτησα.
-Φίλε ξές τι ώρα είναι; Ο κύριος Πολύστροφος έρχεται αν έρθει, μετά τις 12 το βράδυ.

Ένοιωσα μια ανατριχίλα στην πλάτη. Το όνομα του Πολύστροφου ήταν μπλεγμένο σε όλα τα κυκλώματα εγκληματικότητας που υπήρχαν στη πόλη. Απλά τον ήξερα καλύτερα με το ψευδώνυμο του: Ο Θείος. Ο φόβος κι ο τρόμος της νύχτας, ο αρχινονός της πόλης. Σκέφτηκα ότι πήγαινα να μπλέξω σε πολύ άσχημα λούκια.

-Ο κύριος Πολύστροφος είναι το αφεντικό; ρώτησα.
-Γιεπ, γιατί εσύ ποιον θες;
-Προχτές είχατε ένα πάρτι εδώ. Ήθελα να μάθω αν ήταν ο σκηνοθέτης ο Μοντσενίγος με τον παραγωγό τον Καραπιπέρη.
-Α, χωρίς αυτούς τους δύο πάρτι δεν γίνεται. Εκείνοι ανάβουν τα αίματα, εκείνοι είναι η ψυχή των πάρτι. Πάρτι άνιμαλς που λένε. Χωρίς αυτούς… εντάξ’ χωρίς τις γκόμενες κυρίως που φέρνουν δεν θα ήταν πάρτι, μνημόσυνο θα ήταν.
-Θυμάσαι τι ώρα φύγανε;
-Κατά τις 3 κι οι δύο μαζί. Θυμάμαι που τους ρώτησα γιατί τόσο νωρίς και μου είπανε ότι έχουν γύρισμα αύριο πρωί πρωί.
-Και ήταν σίγουρα όλη την ώρα εδώ; Μήπως έλειψε κάποιος για λίγο;
-Η ψυχή των πάρτι λέμε. Αν λείπανε θα ήταν αισθητή η απουσία τους.
-Ερχόταν ποτέ ο ηθοποιός ο Μαστρογιάννης από 'δω;
-Τώρα τελευταία που αρραβωνιάστηκε το 'κοψε. Παλιά όλο εδώ την έβγαζε, κολλητοί με το αφεντικό ήταν. Δεν πέρναγε μέρα χωρίς να τον δεις εδώ. Κι όλες οι γκόμενες του μαγαζιού πέφτανε πάνω του, όλες τον ξέρανε, Ελληνίδες, Ρωσίδες, Μολδαβίδες, Βουλγάρες, όλες. Τυχερός ο μακαρίτης!
-Τυχερός δεν λες τίποτα, συμφώνησα κουνώντας το κεφάλι.
-Εντάξ, βέβαια αν έβλεπες την αρραβωνιάρα του θα έλεγες: κοίτα που ξέπεσε τέτοιος γκομενιάρης. Μιλάμε για χλιδή, μάτσο τα λεφτά, αλλά αυτή είναι σαν ξέπλυμα. Εγώ την είχα δει μία φορά, και στην σπιταρόνα της είχα πάει παρακαλώ. Μ' έστειλε το αφεντικό να πάω ένα πακέτο στον Μάρκελλο και του το παρέδωσα στο σπίτι της. 
-Ήταν κι ο Θ…, ο κύριος Πολύστροφος εδώ φαντάζομαι…
-Πότε; Α, στο πάρτι λες; Φυσικά.
-Και ούτε αυτός έλειψε από το πάρτι καθόλου ε;
-Και βέβαια δεν έλειψε καθόλου. Αν οι δύο τους, ο Μόντσε κι ο Καραπάιπ, είναι απαραίτητοι για να έχει επιτυχία ένα πάρτι, ο κύριος Πολύστροφος είναι απαραίτητος για να οργανωθεί το πάρτι. Αυτός κανονίζει που θα πάνε τα κορίτσια, με ποιον θα μιλάνε, να μην κάθονται πολλή ώρα σ' ένα τραπέζι κι όλα τα σχετικά. Άσε που προσέχει μη γίνει καμιά στραβή κι έχουμε και φασαρίες. Τι νόμιζες; Θέλει προγραμματισμό ένα καλό παρτάκι. Άσε με τώρα να κάνω καμιά δουλειά γιατί αυτές τις μέρες θα κρατάω εγώ το μαγαζί κι έχω αγχωθεί.
-Μπα πως έτσι;
-Εεε, να, ο κύριος Πολύστροφος θα λείψει για μερικές μέρες, πριν λίγο με πήρε τηλέφωνο, είπε να κρατήσω εγώ το μαγαζί μέχρι να γυρίσει. Του 'τυχε κάτι έκτακτο και πάει στη Βουλγαρία. Κι έτσι τώρα πέσανε όλα πάνω μου. Να περνάς να σε βλέπουμε όμως τώρα που γνωριστήκαμε ε; Εγώ είμαι ο Βάγγος, ρώτα τα κορίτσια αν δε με βρεις εδώ.
-Χάρηκα πολύ, Βάγγο, Αντώνης. 

Αν και έλεγα ψέματα. Δεν είχα χαρεί καθόλου, μα καθόλου. Έφυγα πολύ πιο μαγκωμένος απ’ ότι πήγα. Δεν μ’ άρεσε καθόλου η ιδέα να τα βάλω με τη μαφία της πόλης.



Copyright © Γιώργος Ζώτος All rights reserved

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη