Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Τζένη Κουτσοδημητροπούλου και Το ημερολόγιο ενός εξερευνητή

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Τ.Κ.: Θα έλεγα η μεγάλη μου αγάπη για τα ταξίδια και με ό,τι αυτό συνεπάγεται: όπως η επαφή με διαφορετικούς τόπους, λαούς και πολιτισμούς κλπ. Σίγουρα το γεγονός ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αυστραλία και έχοντας ζήσει και γνωρίσει από κοντά και τους αυτόχθονες της περιοχής, έπαιξε ρόλο όταν διάλεγα τον πρώτο προορισμό του εξερευνητή.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Τ.Κ.: Θα μου επιτρέψετε να χρησιμοποιήσω δύο: Καλό ταξίδι!

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Τ.Κ.: Θα τον/την συμβούλευα, αφού καθίσει αναπαυτικά, να χαρεί το ταξίδι και να απολύσει τη διαδρομή.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Τ.Κ.: Πώς να διαλέξω έναν μόνο προορισμό με τόσες επιλογές; Το μόνο σίγουρο είναι πως θα είχαμε ανοικτό εισιτήριο επιστροφής. Πρώτος προορισμός θα ήταν ο αρκτικός κύκλος και αφού πηγαίναμε Γροιλανδία, Καναδά θα συνεχίζαμε για την κεντρική Αμερική.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Τ.Κ.: Θα κλείσω με ένα κομμάτι από την αρχή του ημερολογίου:

20 Φεβρουαρίου 
Σηκώθηκα νωρίς. Έκανα ένα κρύο ντους, μόνο αυτό με ξυπνάει, έφαγα ένα θρεπτικό πρωινό και ψαλίδισα τη γενειάδα μου. Έχω γκριζάρει τελευταία. Φόρτωσα το σακίδιό μου και τσούλησα το τρίκυκλό μου στο κέντρο της ταράτσας.
Ρύθμισα το GPS και έβαλα τον πρώτο προορισμό: Άλις Σπρίνγκς (Alice Springs), Κεντρική Αυστραλία. Ξαφνικά άκουσα μπιπ μπιπ μπιιιιιιπ.
Μήνυμα από την Βάγια: «Καλό ταξίδι, κύριε Καθηγητά! Να προσέχετε!».
Καλός άνθρωπος αυτή η Βάγια, να θυμηθώ να της φέρω σουβενίρ.
Φόρεσα τα προστατευτικά μου γυαλιά, το κράνος, και έδεσα τις ζώνες ασφαλείας. Ένιωσα λίγη πίεση στην περιοχή της κοιλιάς, έτσι χαλάρωσα κάπως τις ζώνες. Είμαι σίγουρος πως έφταιγε η έβδομη κρέπα με τη διπλή σοκολάτα.
Ανέβασα τους διακόπτες… τακ… τακ… τακ… και πάτησα το κουμπί εκκίνησης. Έκλεισα τους τροχούς και …απογειώωωθηκααααα!
Το βιβλίο της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου, Το ημερολόγιο ενός εξερευνητή, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. Περισσότερα για το βιβλίο θα βρείτε εδώ.

Στην υπόθεση... ο Άρης μετακομίζει στην Αθήνα και έρχεται σε επαφή με έναν ολοκαίνουριο κόσμο: άλλοι άνθρωποι, νέα γειτονιά, καινούριο σπίτι... Ευτυχώς το τελευταίο διαθέτει μια σοφίτα όπου θα δημιουργήσει το προσωπικό του χώρο αφού την καθαρίσει και πετάξει αυτά που άφησε ο παλιός ιδιοκτήτης. Ένα ημερολόγιο που θα βρει εκεί γίνεται η αφορμή για τον Άρη και τη νέα του φίλη, να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.
Κι ας ξεκινήσω από τα πεζά: το βιβλίο αποτελεί μια φανταστική ευκαιρία για ένα παιδί να γνωρίσει μέρη του κόσμου, να μάθει πράγματα για άλλους πολιτισμούς και να γεμίσει εικόνες. Προσφέρει έναυσμα να αναζητήσει κανείς χώρες στο χάρτη, πληροφορίες για λαούς κ.ο.κ. Λειτουργεί θαυμάσια ως μαθησιακή προτροπή, αλλά πάνω απ' όλα σε διασκεδάζει και είναι καλοφροντισμένο και καλαίσθητο. Διαθέτει υπέροχη εικονογράφηση από την Σάντρα Ελευθερίου, πλούσια και έξυπνη. 
Μου άρεσε το εύρημα με το τρίκυκλο (μπράβο!) και πέρασα πολύ όμορφα συντροφιά με τον καθηγητή, τον Άρη και τη Λίνα... την κυρία Μοσχούλα, τη Βάγια, τους Μαορί, τον Μικαέρε, τη γη της Ροτορούα, ένα τατουάζ mοku, την πόλη Καϊτούνα και πολλά πολλά άλλα -δε θα σας τα πω κι όλα, όμως ήθελα να δείτε πως δε θα μάθουν μόνο τα παιδάκια σας νέα πράγματα αλλά όλη η οικογένεια.
Μη σας πω ότι κάποιες από τις σκιτσαρισμένες σελίδες του μπορούν να χρωματιστούν με ξυλομπογιές από τα μικρότερα παιδιά κι έτσι να γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρον ως βιβλίο-περιπέτεια!
Αναζητήστε το και απολαύστε το!
Κλικ για περισσότερα της Τζένης Κουκίδου
Κερδίστε το!Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες σχετικές πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 16 Μαρτίου 2018 και το βιβλίο θα αποσταλεί ταχυδρομικά στον τυχερό από το koukidaki.
k
Καλή τύχη!

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη