Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Αιμιλία Πλατή και η Ώρα μηδέν

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Α.Π.: Το βιβλίο είναι εμπνευσμένο από το διήγημα του Γεώργιου Βιζυηνού, «Ποιος ήταν ο φονεύς του αδελφού μου; Ήθελα να δώσω μια εκδοχή του στην σύγχρονη εποχή.
Πιστεύω πως οι νέοι και μόνον οι νέοι γράφουν την ιστορία. Πιστεύω στους νέους και αυτό είναι ένα βιβλίο για τους νέους.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Α.Π.: Πεπρωμένο.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Α.Π.: Να διαβάσει το διήγημα του Γεώργιου Βιζυηνού, «Ποιος ήταν ο φονεύς του αδελφού μου;» αν θέλει για να γνωρίζει τον κορμό της πλοκής.
Να προετοιμαστεί να διαβάσει ένα μυθιστόρημα χωρίς γραμμικό χρόνο. Ο αφηγηματικός χρόνος μας πάει μπρος και πίσω στον πραγματικό χρόνο.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Α.Π.: Είναι ένα ταξίδι στην Βαρσοβία, στην πρωτεύουσα της Πολωνίας. Θα κρατούσε περίπου έναν χρόνο.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Α.Π.: Περπατούσε τώρα ο Στέφανος στο προαύλιο της φυλακής και σκεφτόταν τα παιδιά, που περνούσαν τις μέρες τους εδώ, τα εγκλήματα που είχαν κάνει και το μέλλον, που τα περίμενε.
Τα όνειρα και το δυναμικό, τα νιάτα που πήγαν χαμένα. Πέρασε από μπροστά του η εικόνα του χαμένου του αδελφού, που κυνηγούσε την μεγάλη ζωή, το γρήγορο χρήμα, η εικόνα της όμορφης Άνια που πλήρωσε τόσο ακριβά την ματαιοδοξία της και τέλος η εικόνα εκείνου, του Μαρίνου, με το σίγουρο χαμόγελο της εύκολης επιτυχίας στα χείλη, αλλά και την τρικυμία που κουβαλούσε από τα παιδικά του χρόνια.
Κοντοστάθηκε εκεί στη μέση του προαυλίου και δεν μπορούσε, ούτε στον εαυτό του, να απαντήσει:
- «Μα αληθινά, ποιος ήταν ο φονιάς του αδελφού μου;»
Το μυθιστόρημα της Αιμιλίας Πλατή, Ώρα μηδέν...,κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αύρα. Κανένας εκ των συντελεστών του εν λόγω βιβλίου δεν έλαβε/θα λάβει χρηματική αμοιβή καθώς όλα τα κέρδη θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα στα σχολεία των φυλακών.

Στο οπισθόφυλλο:
Στο βάθος του γκρεμού κείτεται το πτώμα ενός νέου άντρα. Ο δεκαεννιάχρονος Πάβελ, Πολωνός μετανάστης δεύτερης γενιάς, είναι δυνατόν να ευθύνεται για το θάνατο ενός ανθρώπου στην προσπάθειά του να σώσει την αγαπημένη του; Το μόνο που ήθελε ήταν να βοηθήσει την Άνια να ξεφύγει από το κύκλωμα, που είχε μπλέξει.
Παγιδευμένος και ο ίδιος πλέον, εγκαταλείπει τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο και επιστρέφει στην Πολωνία, όπου εργάζεται σε ένα εργοστάσιο στη Βαρσοβία.
Αυτή τη φορά ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας τον φέρνει αντιμέτωπο με ανθρώπους που του έσωσαν στο παρελθόν τη ζωή και τον στήριξαν.
Προτού βυθιστεί στην απόγνωση, ένα sms τον φέρνει ξανά κοντά Άνια. Τώρα πια είναι αποφασισμένος να προσφέρει στον ίδιο και την αγαπημένη του μια δεύτερη ζωή. θα τα καταφέρει;

Μια ιστορία για το δικαίωμα των νέων ανθρώπων να ονειρεύονται χωρίς τα όρια που βάζουν η οικογένεια, η τάξη στην οποία ανήκουν, η κοινωνία, η πατρίδα. Μια ιστορία για την αληθινή αγάπη, το έγκλημα, την τιμωρία και την κάθαρση που τελικά έρχεται μόνο μέσα από την προσφορά στο συνάνθρωπο.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη