Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Ελένη Ανδρεάδη και Τα τέρατα των ωκεανών

Μετά την επιτυχία των best seller βιβλίων «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη» (βραβευμένο στα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου) και «Πράκτορας του Πλανήτη – Η Εκδίκηση του Πουφ», η Ελένη Ανδρεάδη αναθέτει στους μικρούς αναγνώστες μια ολοκαίνουρια άκρως απόρρητη μυστική αποστολή.
Μέσα από την πρωτοποριακή, διασκεδαστική προσέγγιση, η εφευρετική συγγραφέας καλεί και πάλι τα παιδιά να γίνουν μυστικοί πράκτορες, να πάρουν μέρος στην πλοκή, συμμετέχοντας σε μια τρελή περιπέτεια, μέσα από την οποία θα μάθουν πώς να προστατεύσουν τις θάλασσές μας που κινδυνεύουν πολύ. Αυτή τη φορά ο αναγνώστης-πράκτορας καλείται να σώσει μέσα σε 48 ώρες τους ωκεανούς του κόσμου από το ύπουλο πλάνο του Ιβάν Φον Βαμπάουερ.
Εκτός από το έξυπνο χιούμορ και την μοντέρνα εικονογράφηση του Στέφανου Κολτσιδόπουλου, που συνεργάζονται από την αρχή της πορείας των βιβλίων, η Ελένη Ανδρεάδη χρησιμοποιεί για άλλη μια φορά ως έξτρα εργαλείο τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία. Έτσι, και σ’ αυτό το βιβλίο οι μικροί αναγνώστες-πράκτορες μπορούν να βρουν έξτρα πρακτορικά στοιχεία, κρυμμένα σε ηλεκτρονικούς κωδικούς, τα οποία μπορούν να διαβάσουν με τη βοήθεια του smartphone ή του tablet τους. Και φυσικά να μπουν στο www.planetagents.org/myprofile για να αποκτήσουν τη δική τους πρακτορική ταυτότητα!
Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών και άνω και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Βρείτε το βιβλίο εδώ. Ρίξτε και μια ματιά στο περιεχόμενο!

Έτσι όπως ξεκινούν όλα:
Πσσστττ! Ναι, εσύ! Εσύ που αποκοιμήθηκες με τον φακό και το βιβλίο στα χέρια σου! Το παιδί που διαβάζει με μισάνοιχτα μάτια τώρα, αυτή τη στιγμή. Δεν είμαι κλέφτης, σου λέω! Αλήθεια! Είμαι κι εγώ ένα παιδί σαν και σένα. Ένας μυστικός Πράκτορας του Πλανήτη. Μα, δε με αναγνωρίζεις; Ο πράκτορας Ιάσονας είμαι! Με έχει στείλει η Δύναμη Δ από την Περιβαλλοντοπόλ. Ναι, η Διοικητής της μυστικής υπηρεσίας που εκπαιδεύει παιδιά ώστε να προστατεύσουν τον κόσμο; Αυτή με έστειλε. Δεν έχουμε καθόλου χρόνο και η Δ είπε ότι μονάχα εσύ μπορείς να μας βοηθήσεις! Ο-ΙΒΑΝ-ΦΟΝ-ΒΑΜΠΑΟΥΕΡ-ΘΕΛΕΙ-ΝΑ-ΔΙΑΛΥΣΕΙ-ΤΟΝ-ΚΟΣΜΟ-ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ-ΑΠΟ-ΤΗ-ΘΑΛΑΣΣΑ-ΚΑΙ-ΑΝ-ΤΑ-ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ-ΧΑΘΗΚΑΜΕ! Είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του πλανήτη, που έχει βαλθεί από τη μεγαλομανία του να τον καταστρέψει. Συνεργάζεται με όλους τους κακούς της Γης, όπως ο Πουφ και η Πιφ, ο Βαμπίρης Ενεργειάς και ο Νεροβαμπίρης. Στρατός ολόκληρος, σου λέω!
Πράκτορα, η αποστολή σου, αν τη δέχεσαι, είναι να μας βοηθήσεις να σταματήσουμε τον Ιβάν απ’ το να καταστρέψει όλη τη θάλασσα πριν γεμίσει το φεγγάρι σε 2 μέρες! Σε 48 ώρες, δηλαδή! Ο χρόνος ξεκινά!
Ποιοι είναι οι Πράκτορες του Πλανήτη και ποιες οι δράσεις τους;
Ε.Α.: Οι Πράκτορες του Πλανήτη είναι μια σειρά βιβλίων και μια ομώνυμη περιβαλλοντική οργάνωση. Τα βιβλία είναι οικολογικές περιπέτειες με πρωταγωνιστή των αναγνώστη και μια παρέα παιδιών-πρακτόρων από όλο τον κόσμο, που καλούνται να φέρουν σε πέρας μυστικές αποστολές που τους αναθέτει η υπηρεσία της Περιβαλλοντοπόλ. Μέσω της μη-κερδοσκοπικής οργάνωσης Πράκτορες του Πλανήτη υλοποιούμε μια σειρά από δράσεις-αποστολές σε όλη την χώρα, όπως την αποστολή «Σώσε τον Κόσμο από τα Απορρίματα» που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με πάνω απο 2000 μαθητές σε σχολεία το 2016-2017 και συνεχίζει φέτος, την αποστολή «Πράσινη Επικοινωνία» στο Μουσείο Τηλεπικοινωνίας του Ομίλου ΟΤΕ και την αποστολή «Σώσε το Πάρκο» με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς. Η κάθε αποστολή είναι διαφορετική -σε όλες τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από την βιωματική εκπαίδευση και το παιχνίδι τι μπορούν να κάνουν καθημερινά για να βελτιώσουν τον κόσμο μας.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στα προγράμματα και πώς;
Ε.Α.: Το κάθε παιδί (ή και γονιός!) μπορεί να πάρει στα χέρια του ένα βιβλίο της σειράς, να μας καλέσει στο σχολείο του ή να έρθει σε ένα από τα προγράμματα που τρέχουμε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πως να γίνει κανείς πράκτορας, δεν έχει παρά να μπει στην ιστοσελίδα μας, www.planetagents.org ή να κάνει like την σελίδα μας στο facebook (για γονείς).

Ποια τα οφέλη για τα παιδιά που θα διαβάσουν Τα τέρατα των Ωκεανών;
Ε.Α.: Ο στόχος του νέου βιβλίου είναι να μάθουμε πως να σώσουμε την θάλασσα που κινδυνεύει πολύ, και για την οποία δεν ξέρουμε πολλά πράγματα, παρόλο που είμαστε τόσο κοντά της στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο αναγνώστης καλείται να σώσει τον κόσμο από το πλάνο του κακού Ιβάν φον Βαμπάουερ να κατακτήσει τους ωκεανούς και να τους καταστρέψει. Στη διάθεσή του έχει τέσσερα ισχυρά τέρατα, που πρέπει ο αναγνώστης και οι Πράκτορες του Πλανήτη να σταματήσουν. Για να το καταφέρουν αυτό, ο αναγνώστης παρέα με τους επίλεκτους Πράκτορες, θα πρέπει να ταξιδέψει σε μακρινά μέρη και να εξοντώσει τα τέρατα μέχρι την επόμενη Πανσέληνο, μέσα σε δύο μόλις ημέρες.
Μέσα από το βιβλίο και την περιπέτεια, τα παιδιά μαθαίνουν για τα πραγματικά τέρατα που είναι οι κύριες απειλές των ωκεανών μας, αλλά και το τι μπορεί να γίνει για να τα σταματήσουμε. Ο αναγνώστης τελικά διαπιστώνει πως αυτά τα τέρατα τα έχουμε δημιουργήσει εμείς οι άνθρωποι και όχι ο Ιβάν.
Τώρα
Αμέσως

Τρέξτε!
Επείγον Μήνυμα από την Περιβαλλοντοπόλ!
Ράγισε ο κόσμος μας!
«Α, σε εμένα μιλάς;» Ναι!
Τώρα λοιπόν,
Αμέσως

Τρέξε!
Ωκεανοί σε κίνδυνο ΜΕΓΑΛΟ!
Ναι, θέλουμε εσένα μικρό παιδί.

Ώρα μηδέν είναι...
Και δεν έχουμε χρόνο!
Έτοιμος; Έτοιμη; Δέχεσαι την Αποστολή;
Αν
Ναι
Ωχαδερφισμός τέρμα! Ο κόσμος μας σε χρειάζεται...
Να τον σώσεις! «Μα, εγώ;» Ναι, εσύ; «Σίγουρα;» Ναι. «Μα πως;» Άνοιξε το βιβλίο και θα δεις...[1]

👀

Η Ελένη Ανδρεάδη χρησιμοποιεί τη συγγραφική της πένα ως το απόλυτο μυστικό όπλο για τη δημιουργία της σειράς βιβλίων Πράκτορες του Πλανήτη. Σπούδασε Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και έχει εργαστεί ως στρατηγικός και περιβαλλοντικός σύμβουλος σε Ελλάδα, Αμερική, Αγγλία και Γερμανία. Η ομώνυμη μη κερδοσκοπική εταιρεία Πράκτορες του Πλανήτη που ίδρυσε εκπαιδεύει κάθε χρόνο πάνω από 12.000 νέους πράκτορες μέσα από τα προγράμματα και το άκρως απόρρητο υλικό της. Το πρώτο βιβλίο της Ελένης, Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη, απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία Βιβλίου Γνώσεων 2015, ενώ βρέθηκε στις βραχείες λίστες για το βραβείο Βίτω Αγγελόπουλου, του Κύκλου Παιδικού Βιβλίου, στα Βραβεία Βιβλίου Public και στα Βραβεία Αναγνώστη, όπου κατατάχτηκε πρώτο από τα βιβλία γνώσεων. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί και θα κυκλοφορήσουν σε χώρες του εξωτερικού, όπως στην Κίνα και στην Αίγυπτο. Κάποιοι πιστεύουν ότι η 00Συγγραφέας είναι η Διοικητής Δ, αλλά δεν το έχει ποτέ επιβεβαιώσει. Αντιθέτως η Ελένη ισχυρίζεται ότι γνώρισε τη Δ τυχαία κατά τη διάρκεια κατάβασης στον κρατήρα του ενεργού ηφαιστείου Σέρο Νέγκρο της Νικαράγουα με σανίδα σερφ.
Οι Πράκτορες του Πλανήτη είναι μια μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2009, με αντικείμενο τη βιωματική εκπαίδευση και δράση παιδιών για την αειφόρο ανάπτυξη. Με καινοτόμο αναλυτικό εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες, η οργάνωση τους δίνει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να εξελιχθούν σε πολίτες που παίρνουν πρωτοβουλίες και αναλαμβάνουν δράση για ένα καλύτερο συλλογικό μέλλον. Τα σχολικά προγράμματα της οργάνωσης, όπως οι Αποστολές «Τέλος στα Απορρίμματα με Τρεις Λέξεις», «Σταματήστε τη Σπατάλη Ενέργειας», και «Σώστε το Δάσος», έχουν λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υλοποιούνται σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό.Οι Πράκτορες του Πλανήτη έχουν βραβευτεί ως ένα από τα πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα έσοδα από τη βραβευμένη σειρά βιβλίων «Πράκτορες του Πλανήτη» ενισχύουν τη δράση της οργάνωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στα σχολικά προγράμματα μπορείτε να επισκεφτείτε το www.planetagents.org.

[1] Η Ελένη Ανδρεάδη συμπληρώνει την ακροστιχίδα του τίτλου του βιβλίου της. Η ακροστιχίδα είναι ένα παλαιό ποιητικό παιχνίδι στο οποίο τα αρχικά γράμματα των στίχων αν διαβαστούν από πάνω προς τα κάτω δίνουν μια λέξη ή φράση. Στην δική μου εκδοχή τα αρχικά γράμματα δίνουν τον τίτλο του έργου εκείνου που γράφει το παζλ και, εφόσον είναι ελεύθερος να συμπληρώσει τα αρχιγράμματα με όποιον τρόπο θέλει (μονολεκτικά, ποιητικά, περιγραφικά, κ.ο.κ. ακόμα και μονοσύλλαβα) ονόμασα την στήλη Ακρότιτλο. Περισσότερα σαν και αυτό θα δείτε εδώ.
Απαντήστε κι εσείς στο Ακρότιτλο κλικάροντας εδώ

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη