Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ένα ουράνιο τόξο μέσα στη νύχτα

Αυτός ο Αύγουστος, μαζί με τη θάλασσα, τον ήλιο και τις ανέμελες καλοκαιρινές μέρες, είχε και μια νέα κυκλοφορία. Πρόκειται για το μυθιστόρημα της Σάντυ Κυριακής Ηλιάδου που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αέναον. Διαβάστε μια περίληψη και διεκδικήστε το δικό σας αντίτυπο!

Στο ιστορικό, καταπράσινο νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο, ξεκινά το ταξίδι της ζωής της η μικρή Σοφία. Άφησε βίαια την παιδική ανεμελιά ακολουθώντας τους γονείς της σε ένα δύσβατο δρόμο. Η ασθένεια της μητέρας της Λήδας, μα ακόμη περισσότερο ο χαμός της, ήταν βαθύ χάραγμα στην τρυφερή ψυχή της.
Όταν καταλάγιασε η εσωτερική τρικυμία, άρχισε να συλλέγει μικρές όμορφες στιγμές και να τρέφεται από τα συναισθήματα αγάπης του πατέρα της, Ορέστη, και της -κατά παράδοξο τρόπο- θετής μητέρας της, Μαρίας. Η απόφαση να ζήσει μαζί της, όταν ο Ορέστης ξεκίνησε μια καινούργια ζωή δίπλα στη Δέσποινα, φανέρωνε το μεγάλο δέσιμο που είχε δημιουργηθεί μαζί της.
Η μαθητική της ζωή κυλούσε όμορφα, φυσιολογικά και με πολλά όνειρα. Αυτό όμως που καθόρισε και δρομολόγησε το μέλλον της ήταν ένα τραγικό δυστύχημα στο σιδηροδρομικό σταθμό που καταγράφηκε μέσα της ανεξίτηλα και την οδήγησε στην πόρτα της ιατρικής.
Η νέα της ζωή ως φοιτήτρια και η εμφάνιση του έρωτα στο πρόσωπο του Μιχάλη, ενός μελλοντικού ψυχολόγου, την βοήθησαν να γνωρίσει τον εαυτό της. Μέσα από ατελεύτητες φιλοσοφικές και ρεαλιστικές συζητήσεις μαζί του, ανακάλυψε την αγάπη σε όλες τις μορφές της· σε πρόσωπα, ιδέες, πράγματα. Ανάμεσα σε όλα αυτά γεννήθηκε το όραμα της Αμερικής. Η ειδικότητα στην ογκολογία σε ένα μεγάλο νοσοκομείο, όπως την ονειρεύτηκε, την έφερε αναγκαστικά αντιμέτωπη με την καρδιά της.
Ένα ταξίδι στη γενέτειρα της ήταν χρέος προς τον εαυτό της και μια υπόσχεση που είχε δώσει στον Μιχάλη στο παρελθόν. Οι αναμνήσεις της γιαγιάς Σοφίας όσο και της πολυαγαπημένης της μητέρας γέμισαν με θέρμη την ψυχή της, μέχρι τη στιγμή που ένα τηλεφώνημα γεμάτο αγωνία από την μητέρα του Μιχάλη τους ανακοίνωσε την ξαφνική ασθένεια του πατέρα του διασαλεύοντας την ηρεμία τους.
Ανέβαινε τα σκαλιά της επιτυχίας με καθοδηγητή έναν εξαίρετο επιστήμονα και άνθρωπο, τον καθηγητή Ντέιβις, ο οποίος την στήριξε στις δυσκολότερες στιγμές της ζωής της. Όταν ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο -έναν παλιό γνώριμο εξ’ αιτίας της μητέρας της και συγχρόνως έναν νέο εξ’ αιτίας της δουλειάς της- έπρεπε να αποδείξει στον εαυτό της μέσα από τη σωματική και ψυχική οδύνη το μεγαλείο της πίστης, τη δύναμη της ελπίδας και την άσβεστη αγάπη για ζωή.
Η παραμονή της στο νοσοκομείο από ένα διαφορετικό οπτικό πεδίο, όχι του γιατρού αλλά του ασθενή, άλλαξε το κέντρο βάρους των αντιλήψεών της. Η τελική μάχη δόθηκε στο νησί απ’ όπου ξεκίνησε, τη στιγμή που αποκάλυπτε στο Μιχάλη τη σωματική της αδυναμία να φέρει στη ζωή ένα παιδί.
Η ζωή μέσα από συγκυρίες, γεγονότα, καταστάσεις χαράς, πόνου, λύπης, είναι αυτή που οδήγησε τη Σοφία να ανακαλύψει τις πραγματικές αξίες στη ζωή της, τη χαρά να αγωνίζεται για αυτές και να προσδοκά πάντα το καλύτερο.

Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Αέναον προσφέρουν δύο αντίτυπα του μυθιστορήματος της Σάντυ Κυριακής Ηλιάδου σε ισάριθμους τυχερούς αναγνώστες. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα δώρα, τις κληρώσεις και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματισθεί για τις 6 Νοεμβρίου 2017 και τα βιβλία θα αποσταλούν/παραδοθούν στους τυχερούς από τις εκδόσεις Αέναον.
k
Καλή τύχη!

Η Σάντυ Κυριακή Ηλιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί εδώ και τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο. Το 2008 έγραψε το πρώτο βιβλίο της που βραβεύθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Αρθρογράφησε στο e-magazine «prova gamou» και έγραψε δύο διηγήματα: «Καρμική νύχτα» και «Μισέλ». Παράλληλα με τη συγγραφή εργάζεται ως qualified nanny-tutor, διευθύνει την εταιρεία NanniesMammiesandDaddiesAgency και διαχειρίζεται τη σελίδα του Agency στο Facebook.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη