Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Στο θέατρο Αερόπλοιο...

Για μία και μοναδική παράσταση, την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 ​στις 18:00, δείτε​ το έργο «Bach rides a Camel- A Musical Journey» (Ο Μπαχ και η καμήλα του- Ένα μουσικό ταξίδι), μια συμπαραγωγή του Global Intercultural PerformingArts Cast (GIPAC) και του Θεάτρου ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ, Ένα θέατρο για παιδιά.
«Ο Μπαχ και η καμήλα του-Ένα μουσικό ταξίδι» θα κάνει μία στάση στην Αθήνα και θα παρουσιαστεί δωρεάν για όλους.
Πρωταγωνιστές της παράστασης είναι παιδιά από Αμερική και Κίνα, με υψηλό επίπεδο σπουδών πάνω στην μουσική.Ο Cameo είναι μία καμήλα με μαγικές δυνάμεις, που μπορεί να ταξιδέψει στο χώρο και στο χρόνο. Έτσι, με συνοδοιπόρο το διάσημο μουσικό Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ταξιδεύουν σε άλλους τόπους και εποχές, με σκοπό ο Μπαχ να γνωρίσει νέους πολιτισμούς και τις μουσικές τους.
Ο κεντρικός πυρήνας του έργου αφορά στις προκλήσεις της ζωής, οι οποίες είναι, τελικά, ευκαιρίες για να βγεις μέσα από τις δυσκολίες δυνατότερος, με μεγαλύτερη σοφία και νέες αξίες και δυνατότητες.
Κάθε παραγωγή είναι μοναδικά διαφορετική, καθώς οι περιπέτειες των Bach και Cameo είναι γραμμένες με βάση την πολιτιστική κληρονομιά, το πολιτισμικό υπόβαθρο, τις καλλιτεχνικές δεξιότητες του cast που συμμετέχει στο show. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Μπαχ θα γνωρίσει, εκτός από άλλους πολιτισμούς, μουσικές της Ελλάδας (Μάνο Χατζηδάκι, Μίκη Θεοδωράκη κ.α.), ενώ θα συναντήσει και πρωταγωνιστές της ελληνικής μυθολογίας, τους οποίους θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί του Θεάτρου ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ μαζί με τα παιδιά.
Κείμενο/Σκηνοθεσία: Maestra Wanzhe Zhang, Maestra Jean Y. Foo
Ηθοποιοί: Yiting Wang, Yun Yao, Jenny Lin, Emily Chen, Annie Zhao, Aria Zhao
ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Λαμπρινή Θάνου, Άντα Κουγιά
Θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στην ελληνική γλώσσα

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 3-16 ετών

🎩

Ένα μπαούλο παραμύθια
Τι κρύβει η σοφίτα του σπιτιού μας; Χώρος μυστήριος και γι΄ αυτό μαγευτικός. Αυτό αναρωτήθηκαν η Φιλιώ και η Ανέτα και αποφάσισαν μια μέρα να κατακτήσουν τον μυστηριώδη κόσμο της σοφίτας του σπιτιού τους. Τα κλειδιά βρέθηκαν και ξεκρεμάστηκαν από το καρφί που τα κρατούσε, όλοι κοιμήθηκαν, το σπίτι ησύχασε. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Στα νύχια των ποδιών για να μην τις ακούσει κανείς ανεβαίνουν τα ξύλινα σκαλιά που τρίζουν και μπαίνουν στον μαγικό κόσμο της σοφίτας. Μέσα στη μέση ένα μπαούλο. Τι να έχει άραγε; Το ανοίγουν και βρίσκουν το κουτί με τις φωτογραφίες της γιαγιάς τους, το ημερολόγιο της και μια στοίβα βιβλία με παραμύθια. Καθώς ξεφυλλίζουν το ημερολόγιο και βλέπουν τις φωτογραφίες η γιαγιά εμφανίζεται και τους λέει όλο το παραμύθι της ζωή της. Πως ζούσαν στη Σμύρνη και πως έφυγαν από κει το 1922. Πως έφτασαν στην Ελλάδα και πως ρίζωσαν πια εδώ. Πως δούλεψαν και πως πρόκοψαν. Και όλα αυτά… με παραμύθια. Γιατί η γιαγιά δεν μιλάει όπως όλοι μας. Όταν θέλει να πει κάτι το λέει με παραμύθια και ξέρει πάρα πολλά.
Παλιές κιτρινισμένες φωτογραφίες, γεμάτες νοσταλγία για τις χαμένες πατρίδες. Ένα ημερολόγιο γεμάτο ιστορία και μια στοίβα παραμύθια κάνουν τον κόσμο διαφορετικό για τα δύο κορίτσια αλλά και για τους μικρούς και -γιατί όχι;- και για τους μεγάλους θεατές.

Το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ και αυτή τη χρονιά δίνει το παρόν στην παιδική θεατρική σκηνή της χώρας μας. Πιστό στις αξίες για ένα ψυχαγωγικό (και όχι απλά διασκεδαστικό) θέατρο για παιδιά, φέρνει τους μικρούς μας φίλους σε επαφή με την παράδοση αλλά και το προσφυγικό πρόβλημα, που επαναλαμβάνεται στην εποχή μας. Τα παιδιά συμμετέχουν στον καταιγιστικό ρυθμό της παράστασης, γελούν με τα κωμικά παθήματα των ηρώων των παραμυθιών, συγκινούνται και παίρνουν διδάγματα από τη λαϊκή σοφία και την ιστορία, παρακολουθώντας τις ηθοποιούς να λένε μια ιστορία με λόγια, μουσική και video και να αλλάζουν συνεχώς ρόλους.
Συντελεστές:

Σκηνοθεσία/Κείμενο: Νίκος Καμτσής
Σκηνικά/Κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Μουσική: Χρήστος Ξενάκης
Video editing: Γιώργος Αλεξίου

Παίζουν: Λαμπρινή Θάνου, Άντα Κουγιά
Στο ρόλο της γιαγιάς (video): Μαίη Σεβαστοπούλου

👉 Οργανωμένες παραστάσεις και για σχολεία

👉 Από 1 Οκτωβρίου 2017 κάθε Κυριακή στις 15:30

🎭

Θέατρο Αερόπλοιο Ένα θέατρο για παιδιά
στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ
Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων
Κυψέλη
2108679535
2108656004
www.aeroplio.gr

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη