Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Στο Αγγέλων Βήμα...

Άρχισαν να έρχονται τα νέα για τις παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν στο θέατρο Αγγέλων Βήμα τη δημιουργική σεζόν 2017-2018. Η ανάρτηση εμπλουτίζεται καθημερινά με καθετί που αφορά τον χώρο.

Κάθαρση τώρα!
Μια πολιτική σάτιρα του Kee Thuan Chye
Σ' αυτήν την πολιτική σάτιρα, η δράση κινείται σε δύο επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο είναι ένα επίπεδο σουρρεαλιστικό, ένας κόσμος τσίρκου, στον οποίο κινούνται οι πολιτικοί-μαριονέττες, δηλαδή: ένας υπέρτατος άρχοντας, ο... δυσκοίλιος πρωθυπουργός, ένα μάτσο ψοφοδεείς και αρχομανείς υπουργοί και στρατιές πανταχού παρόντων μυστικών πρακτόρων και πληροφοριοδοτών. Το δεύτερο είναι ένα επίπεδο ρεαλιστικό, στο οποίο κινούνται οι καθημερινοί άνθρωποι με τις καθημερινές ανάγκες. Αυτοί, ή "συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις" ή -στην καλύτερη περίπτωση-προλαβαίνουν και μεταναστεύουν.
Όλοι οι ρόλοι του έργου αποδίδονται από εννέα εξαιρετικά ταλαντούχους ηθοποιούς που επιλέχτηκαν μεταξύ εκατόν δέκα συναδέλφων τους, οι οποίοι συμμετείχαν στην ακρόαση που οργάνωσε το ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ ειδικώς για αυτή την παράσταση και είναι, αλφαβητικά, οι εξής:
Σάββας Βασιλειάδης
Αφροδίτη Βραχοπούλου
Σόνια Καλαϊτζίδου
Άννα Κρίνου
Θάνος Κώτσης
Νίκος Πολύζος
Σταύρος Ράγιας
Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος
Βασίλης Χατζηδημητράκης
Μετάφραση - προσαρμογή: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου
Σκηνοθεσία - Εικαστικός χώρος: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου
Επιμέλεια κίνησης: Νατάσσα Μπρουζιώτη
Ενδυματολογική και Μουσική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βασίλης Χατζηδημητράκης
Τeaser - Trailer: Θάνος Κώτσης - Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος
Σχεδιασμός Αφίσας: Ανδρέας Γεωργιάδης
Από την 21η Απριλίου και θα συνεχιστούν έως τις 27 Μαΐου 2018, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.00

🎭

Samotnosc
Μια άγνωστη λέξη. Μια οθόνη έτοιμη να δεχτεί τις προβολές των χαρακτήρων του έργου, της Ιουλίας και του Νικηφόρου. Μιας εμμονικά μοναχικής γυναίκας και ενός ερωτικά υπερδραστήριου μεσήλικα. Δύο ανθρώπων ακραία διαφορετικών και συγκρουόμενων μέσα στην αναγκαστική συμβίωσή τους, σε μια Αθήνα που ο πληθυσμός της αλλάζει. Τι τους δένει σε αυτή τη συμβιωτική σχέση; Κοινό σημείο αναφοράς και για τους δύο, η μοναξιά και η αναγκαστική διαχείριση της. Για πόσο μπορούν να αντέξουν τη μοναξιά; Τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν για να την αντέξουν; Ο νεαρός μετανάστης που βρίσκεται στο δρόμο τους θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος των προσδοκιών τους;
Οι εικόνες είναι η νέα γλώσσα. Οι έννοιες αλλάζουν. Τι είναι βία; Τι είναι φιλία; Τι είναι επιβίωση; Τι είναι αγάπη; Τι είναι έρωτας; Τι είναι πορνογραφία; Στην παράσταση Samotnosc, το επί σκηνής θεατρικό δρώμενο, άλλοτε κινείται σε ένα επίπεδο παράλληλο με το κείμενο, δημιουργώντας με τα σκηνικά, τους ηθοποιούς και τα βίντεο μια ρεαλιστική πραγματικότητα -αυτή των χαρακτήρων του έργου- και άλλοτε αποδομεί αυτή την πραγματικότητα, για να φέρει στην επιφάνεια όσα οι χαρακτήρες του έργου έχουν κρύψει για μια ζωή. Η σκηνή του θεάτρου Αγγέλων Βήμα παρουσιάζεται στον θεατή σαν ένα ενιαίο θεατρικό γλυπτό φτιαγμένο από εικόνες.
Κείμενο: Άννελη Ξηρογιάννη
Σκηνοθεσία – εικαστικό περιβάλλον – κοστούμια: Παντελής Μάκκας
Παίζουν: Δάφνη Μαρκάκη, Δημήτρης Ντάσκας, Γιώργος Λιάκος
Εμφανίζονται: Εβελίνα Αραπίδη, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Αντώνης Πριμηκύρης
Κατασκευή σκηνικού ρούχου: Δάφνη Μαρκάκη
Μουσική: Τηλέμαχος Μούσας
Επιμέλεια κίνησης: Ρόζα Προδρόμου
Φωτισμοί: Ολυμπία Μυτιληναίου
Makeup – Hair styling: Έφη Κορμά
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Καραγεώργος
Φωτογραφίες: Alex Kat
Εώς 6 Απριλίου 2018, Τετάρτη και Παρασκευή στις 21:15

🎭

ΑSESINOS MILONGUEROS
Μια θεατρική παράσταση πλημμυρισμένη με ζωντανή μουσική και τάνγκο
Έργο του Μάριου Στρόφαλη σε Πανελλήνια Πρώτη!
Τέλη του ´60 στο Ροσάριο της Αργεντινής κι ενώ στους δρόμους στήνεται μια επανάσταση κόντρα στην δικτατορία, σε μια ταγκερία του υποκόσμου ένας μουγγός ιδιοκτήτης, μια πόρνη αρτίστα κι ένας προστάτης, συναντούν μια κυρίας της καλής κοινωνίας κι έναν πιανίστα σε μια παθιασμένη ιστορία ανατροπών.
Παίζουν (αλφαβητικά): Κώστας Βλαχόπουλος, Έλλη Δαδήρα, Μαρία Θωμοπούλου, Κώστας Νικολαΐδης, Μάριος Στρόφαλης
Σκηνοθετική επιμέλεια: Έλλη Δαδήρα
Πρωτότυπη μουσική: Μάριος Στρόφαλης
Κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 19:00
Από 24 Φεβρουαρίου κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 19:00 μέχρι 1η Απριλίου

🎭

Το σπίτι στη λίμνη
του Αidan Fennessy

13η Καλλιτεχνική Περίοδος 2017-18
Θεματική Ενότητα: Ζούμε την Ανατροπή!
Χώρα Αναφοράς: Αυστραλία
Πανελλήνια Πρώτη Έργου και Συγγραφέα
Το Σπίτι στη Λίμνη είναι το δεύτερο έργο του φετινού αφιερώματος του Αγγέλων Βήμα στο σύγχρονο Αυστραλιανό θέατρο μετά το Άνθρωπος στη Σοφίτα του Timothy Daly που παίζεται ακόμη στο πλαίσιο του ίδιου αφιερώματος.
To έργο Το Σπίτι στη Λίμνη είναι ένα ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ αμείωτης έντασης που μαγνητίζει τον θεατή από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Δύο ανθρώπινα πλάσματα ακροβατούν ανάμεσα στην αλήθεια και στο ψέμα, ανάμεσα στο ένστικτο και στη λογική.
Ο Ντέιβιντ, ένας επιτυχημένος ποινικολόγος, ξυπνάει αναπάντεχα σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το πώς βρέθηκε εκεί. Δίπλα του στέκεται η ψυχίατρος Άλις, που αναλαμβάνει να τον ταξιδέψει βήμα – βήμα πίσω στο σκοτάδι ενός μυστικού λαβύρινθου, ενός άλυτου γρίφου, στα έγκατα της μνήμης και του νου, σαν άλλη Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Κερασία Σαμαρά
ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ Κερασία Σαμαρά - Αντώνης Φραγκάκης
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Θανάσης Παναγιώτου
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Σταύρος Μαρκάλας
ΦΩΤΙΣΜΟΙ Βαγγέλης Μούντριχας
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ Τώνια Αποστόλου
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Νίκος Βουτενιώτης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Δημοσθένης Γρίβας, Μάρκος Ξενάκης
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Δήμητρα Κολοβού, Χρύσα Χρισοβιτσάνου
Παίζουν: Αντώνης Φραγκάκης, Κερασία Σαμαρά
Από τις 8 Δεκεμβρίου 2017, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15.
Από 17 Φεβρουαρίου κάθε Σάββατο στις 21:15 ως 3 Μαρτίου.
Ακολουθούν τρεις παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη.
Έχουν ολοκληρωθεί οι παραστάσεις

🎭

Γιορτάζοντας τα δώδεκα χρόνια ζωής του, το Αγγέλων Βήμα προσφέρει στους φίλους του εισιτήρια στην προνομιακή τιμή των 5 ευρώ για τις ακόλουθες παραστάσεις της Καλλιτεχνικής περιόδου Οκτωβρίου 2017-Μαΐου 2018 υπό την θεματική ενότητα με τίτλο Ζούμε την ανατροπή!
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΤΑ
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΝΟ-ΝΑΜΕ
ΦΟΝΙΚΗ ΠΑΓΙΔΑ
ASESINOS MILONGUEROS
ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ
ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ
SAMOTNOSC
Τα εισιτήρια διατίθενται στο ταμείο του ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, Σατωβριάνδου 36, Σταθμός Μετρό Ομόνοια, τηλ. 2105242211 από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 18:30 έως 21:30 έως τις 30 Νοεμβρίου 2017.

🎭

Ο μύθος του ΝΟ ΝΑΜΕ
Νύχτα. Σε ένα ραδιοφωνικό στούντιο. Ο Κώστας NightAir, ντεμοντέ ραδιοφωνικός παραγωγός, πληροφορείται πως απολύεται, εκτός αν ανεβάσει αμέσως την ακροαματικότητά του. Σε ένα απονεννοημένο διάβημα, ο Κώστας NightAir επινοεί έναν μυστηριώδη μόνιμο καλεσμένο στην εκπομπή του, ο οποίος παίζει πιάνο και η εξέλιξη είναι καταιγιστική.
Χάρη στην εξαιρετική μουσική που παίζει ο μυστηριώδης καλεσμένος, η εκπομπή αποκτά ένα πολυπληθές και ενθουσιώδες κοινό, η ακροαματικότητά της εκτοξεύεται και ο Κώστας NightAir είναι πανευτυχής. Μέχρι την στιγμή που σκάει μπροστά του μια νεαρή γυναίκα, ψυχικά διαταραγμένη και φανερά ερωτευμένη με τον «καλεσμένο» που αξιώνει συνάντηση μαζί του!
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Μάριος Στρόφαλης
Παίζουν: Μάριος Στρόφαλης - Τερέζα Καζιτόρη
Μια bar theatre παράσταση που σας κερνά ένα ποτήρι κρασί με κάθε εισιτήριο!
Όλες τις Παρασκευές του Νοεμβρίου 3/11 , 10/11, 17/11, 24/11/2017 στις 21:30
Περισσότερα θα βρείτε ακολουθώντας τον σύνδεσμο. (από τις παραστάσεις της προηγούμενης χρονιάς)
Έχουν ολοκληρωθεί οι παραστάσεις

🎭

Άνθρωπος στη σοφίτα
Τίμοθι Ντέιλι
(“The Man in the Attic” by Timothy Daly)
Εμπνευσμένο από μία αληθινή ιστορία.
Μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν στο Φεστιβάλ της Αβινιόν, σε διάφορα θέατρα της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Αυστραλίας και της Αλάσκας, η παράσταση «Άνθρωπος στη Σοφίτα» του πιο πολυπαιγμένου διεθνώς Αυστραλού συγγραφέα Τίμοθι Ντέιλι ανεβαίνει για πρώτη φορά και στην Ελλάδα. 23 Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα», στο πλαίσιο της φετινής θεματικής ενότητας του θεάτρου με τίτλο «Ζούμε την Ανατροπή!» σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Γλύκας Στόιου.
Το έργο είναι βασισμένο σε ένα συνταρακτικό - όχι όμως και τόσο γνωστό - περιστατικό από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα παντρεμένο ζευγάρι από το Έλμσχορν της ναζιστικής Γερμανίας δίνει καταφύγιο σε έναν Εβραίο. Ο πόλεμος τελειώνει, αλλά το ζευγάρι αποφασίζει να μην του αποκαλύψει την αλήθεια, καθώς εξακολουθεί να έχει ανάγκη από την οικονομική του βοήθεια.
Αποκομμένος εντελώς από τον έξω κόσμο και πάντα ευγνώμων στο αντρόγυνο, ο Εβραίος παραμένει κρυμμένος στη σοφίτα του σπιτιού από τον Απρίλιο ως το Νοέμβριο του 1945. Ο χρόνος που περνάει αναπτύσσει έναν υποδόριο έρωτα ανάμεσα σε αυτόν και στη Γερμανίδα “σωτήρα” του. Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία αγάπης.
Μετάφραση – Σκηνοθεσία – Εικαστική εικόνα παράστασης: Γλύκα Στόιου
Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Στόιου
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Εβραίος: Περικλής Λιανός
Γυναίκα: Μαρία Μαλταμπέ
Άντρας: Μίλτος Σαμαράς
Γειτόνισσα: Νίκη Μαυροειδή
Από τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 κάθε Δευτέρα στις 19:00 και κάθε Τετάρτη στις 21:00
Έχουν ολοκληρωθεί οι παραστάσεις

🎭

Δουλειά με... χειροπέδες
Λάζαρου Μπίκα
Πανελλήνια 1η συγγραφέα και έργου
Μια επιχείρηση σε πλήρη αποσύνθεση, με άγνωστη δραστηριότητα, βάζει αγγελία για πρόσληψη προσωπικού, για τη θέση υπεύθυνου παραγγελιών. Τι θα παραγγέλνει; Άγνωστο! Ένας νεαρός άνδρας (Νίκος Αξιώτης), με την τρέλα της ανεργίας στο μάτι, καταφθάνει για να διεκδικήσει τη θέση. Θα τού πάρει συνέντευξη η υπάλληλος (Ευτυχία Φαναριώτη) την οποία πρόκειται να αντικαταστήσει. Προχωρημένης ηλικίας και με παντόφλες. Θα τον δεχτεί στο "ΤΜΗΜΑ ΠΑ__ΛΑΒΗΣ" που κάποτε, ήταν "ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ". Θα του ανακοινώσει πως αυτή δεν πρόκειται να φύγει γιατί της χρωστάνε ένσημα και θέλει να πάρει τη σύνταξή της. Αυτός όμως θέλει απεγνωσμένα τη δουλειά, με οποιοδήποτε τίμημα. Έρχεται το αφεντικό (Τάσος Δαρδαγάνης). Ο νεαρός άνδρας τον περνάει για δεύτερο υποψήφιο που έχει έρθει για να του «φάει» τη θέση και αποφασίζει ότι πρέπει να τον εξαφανίσει για να προσληφθεί ο ίδιος, δυσχεραίνοντας έτσι τη θέση του… Και εκεί, όλα μπαίνουν σε σπαρταριστή τροχιά!
Το θεατρικό έργο «Δουλειά με χειροπέδες» που τιμήθηκε με το β΄ βραβείο «Ασημένια σελίδα» το 2016, είναι μια κωμωδία παραλόγου που καυτηριάζει την αγωνία για εξεύρεση εργασίας στην περίοδο της κρίσης ενώ συγχρόνως καταγράφει την πολιτική διαφθορά ως μέσο επιβίωσης. Οι ηθικές αξίες καταρρίπτονται ενώ η εξουσία καταγράφεται ως αδύναμη και ανίκανη να αντιμετωπίσει την εργασιακή κρίση, παραπαίοντας στα γρανάζια της διαφθοράς.
Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος
Κοστούμια – Σκηνικά: Τόνια Αβδελοπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βαγγέλης Μούντριχας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίνα Ντούνη
Φωτογραφίες: Σαββάτιος Μπαμπίλης
Video – Trailer: Νικήτας Χάσκας
Αφίσα: Δημήτρης Ζουγκός
Παραγωγή: «Αγγέλων βήμα»
Παίζουν: Ευτυχία Φαναριώτη, Νίκος Αξιώτης, Τάσος Δαρδαγάνης
Από 18 Νοεμβρίου κάθε Σάββατο στις 19:00 και Κυριακή στις 21:00
Έχουν ολοκληρωθεί οι παραστάσεις

🎭

35 ολόκληρα χρόνια μετά την πρεμιέρα του στην Ελλάδα το 1982 το Deathtrap (Παγίδα Θανάτου) ανεβαίνει από τέλη Οκτωβρίου σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα Καλογήρου. Το διάσημο θρίλερ κωμωδία ανεβαίνει στα πλαίσια της φετινής θεματικής ενότητας του θεάτρου με τίτλο «Ζούμε την Ανατροπή!» Ο Γιάννης Λασπιάς υπογράφει και τη σκηνοθεσία της βραβευμένης μαύρης κωμωδίας.
Το Deathtrap έχει μεταφραστεί και παρουσιαστεί σχεδόν σ’ όλο τον κόσμο αφού οι συνεχείς ανατροπές, το φλεγματικό χιούμορ και οι ενδιαφέροντες χαρακτήρες το καθιέρωσαν αμέσως σαν μια από τις διαχρονικότερες παγκόσμιες θεατρικές επιτυχίες.
Υπόθεση:
Ο Sidney Bruhl (Αντώνης Λουδάρος) είναι ένας διάσημος συγγραφέας θρίλερ με μεγάλες θεατρικές επιτυχίες και δυστυχώς γι' αυτόν... μεγάλες θεατρικές αποτυχίες τα τελευταία χρόνια. Η καριέρα του έχει πάρει πλέον την κατιούσα και η συγγραφική του έμπνευση τον έχει εγκαταλείψει προ πολλού, όπως άλλωστε και οι αναγνώστες του.
Παντρεμένος με την όμορφη Myra Bruhl (Τζένη Μπότση), η οποία αδυνατεί ν' αντιληφθεί την σοβαρότητα της οικονομικής τους κατάστασης, ο Sidney λαμβάνει ταχυδρομικώς, μέσα στην απελπισία του, ένα έργο που ονομάζεται Deathtrap (παγίδα θανάτου). Ένα θρίλερ τόσο τέλειο στη δομή, στις ανατροπές και το μαύρο χιούμορ του, που θυμίζει τις παλιές καλές εποχές του θεατρικού συγγραφέα και αποτελεί αναμφίβολα το νέο μεγάλο χιτ του Broadway. Το μόνο πρόβλημα είναι ένα. Δεν το χει γράψει ο ίδιος, άλλα ένας μαθητής του από τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής ο Clifford Anderson (Γιάννης Λασπιάς).
Απελπισμένος από τα μεγάλα οικονομικά χρέη ο Sidney σχεδιάζει με τη γυναίκα του το τέλειο έγκλημα προκειμένου να κλέψει το έργο από τον Clifford και να το παρουσιάσει σαν δικό του.
Οι ανατροπές όμως που σηματοδοτούνται με τον ερχομό της διάσημης πνευματίστριας-μέντιουμ, Helga Ten Dorp (Νεφέλη Ορφανού), γνωστής για την εξιχνίαση ανεξερεύνητων εγκλημάτων, είναι τόσο απρόβλεπτες και συνεχόμενες που κανείς δε μπορεί να φανταστεί την εξέλιξη της ιστορίας μέχρι την αυλαία. Στην πλοκή της ιστορίας έρχεται να προστεθεί ο καταλυτικός ρόλος του δικηγόρου και οικογενειακού φίλου των Bruhl o Porter Milgrim (Αργύρης Γκαγκάνης).

🎭

H Τέχνη διερευνά την πραγματικότητα
Από τον Ιμπρεσιονισμό έως το Mετά-Μεταμοντέρνο σήμερα
Πρόκειται για 10 δια-δραστικές διαλέξεις που έχουν σκοπό την ανάγνωση των Έργων Τέχνης και την ανίχνευση των μηνυμάτων της οπτικής επικοινωνίας.
Μέσα από την εξοικείωση με το οπτικό λεξιλόγιο και την εικαστική ορολογία, θα εκτιμήσεις την Τέχνη, θα μάθεις να μιλάς γι’ αυτήν, κυρίως όμως θα οξύνεις την κριτική σου σκέψη και θα μάθεις να αποκωδικοποιείς τις εικόνες της καθημερινής σου ζωής.
Με την ολοκλήρωση της σειράς των διαλέξεων θα είσαι σε θέση:
1. Να παρατηρείς με κριτική οξύτητα τα έργα Τέχνης και τις εποχές τους.
2. Να εκφράζεις την προσωπική σου γνώμη για τα έργα τέχνης και τις έννοιες
της τέχνης.
3. Να αποκωδικοποιείς τα κρυφά και φανερά μηνύματα των εικόνων που
συναντάς στην καθημερινή σου ζωή, από τα ΜΜΕ ως τις πολιτικές αφίσες.
Εισηγείται η ΄Ολγα Ζιρώ
Συμμετέχει η Τζίνη Γεννηματά
Κάθε Πέμπτη από 19 Οκτωβρίου έως 21 Δεκεμβρίου, 18:30 – 20:30

🎭

Αγγέλων Βήμα
Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια
Τηλ: 2105242211-213

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη