Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Στο Studio Κυψέλης

Όλες οι παραστάσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα για την δημιουργική περίοδο 2017-2018 στο Studio Κυψέλης. Η ανάρτηση ενημερώνεται συνεχώς με όλα τα νεότερα ενώ τα στοιχεία του θεάτρου θα τα βρείτε στο τέλος.

Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία
Το θεατρικό έργο « Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία» («Tutti casa letto e chiesa»), γράφτηκε το 1977, από την Φράνκα Ράμε και τον Ντάριο Φο, θέλοντας να εκφράσουν με καυστικό τρόπο, χιούμορ και σάτιρα, όλα όσα βίωνε η Γυναίκα της εποχής εκείνης, στο οικογενειακό και κοινωνικό της περιβάλλον: την απόλυτη υποταγή της στο αρσενικό, την σεξουαλική καταπίεση και κακοποίησή της από το αντίθετο φύλο αλλά και την προσπάθεια επανάστασής της απέναντι στο κοινωνικό και πολιτικό κατεστημένο.
Πρόκειται για μία παράσταση διαχρονική και επίκαιρη όσο ποτέ, ταιριάζοντας απόλυτα στις σύγχρονες συνθήκες ζωής, η οποία βλέπει τα πάντα μέσα από ένα κωμικό γκροτέσκο πρίσμα.
Ελεύθερη απόδοση-διασκευή: Αλίκη Γεωργούλη
Σκηνοθεσία: Εύα Μπενέτα
Ερμηνεύει: η Όλγα Πρωτοναταρίου
Φωτογραφίες: Θέμης Φίλης
Προβολή-επικοινωνία: Νατάσα Παππά
Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 στις 21.00
Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 στις 21.00

🎭

Τα ασπρόμαυρα τραγούδια
Ο πολυπράγμων Νίκος Αβαγιανός με την Ελένη Τσέτη, ετοιμάζουν ένα πρόγραμμα, live στο φουαγιέ του θεάτρου, από όλο το φάσμα του Ελληνικού τραγουδιού γεμάτο με ασπρόμαυρες αναμνήσεις που όμως είναι τόσο επίκαιρες ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με την πολύχρωμη εποχή μας.
Στο πιάνο η Νίκη Γκουντούμη
Guest ο Μάκης Ψαραδέλλης
Σάββατο 11, 18, 25 Φεβρουαρίου στις 21:30

🎭

Victims
(Θύματα)
Πρόκειται για ένα τολμηρό, πολιτικό θρίλερ, γραμμένο το 1980 από τον Michael Howard (Μιchael Schnessel) και πολυπαιγμένο παγκοσμίως. Αφορά την ιδιόρρυθμη συνάντηση ενός ζωγράφου με ένα γυμνό μοντέλο, μέσα από την οποία προκύπτουν εφιαλτικές αλήθειες για τη ζωή των δύο ηρώων. Αλήθειες που τους επηρεάζουν τόσο… ώστε την επόμενη μέρα κανείς από τους δύο δεν θα είναι ίδιος. Οι κοινωνικές συμβάσεις που μάς καθορίζουν, οι οικογενειακές επιβολές, τα θέλω και τα πρέπει σε έναν περίεργο χορό με το σήμερα και τις δικές του ανάγκες καθώς και μια ενηλικίωση που εισβάλλει απρόοπτα εν μια νυκτί, αποτελούν κυρίαρχα στοιχεία του έργου. Θεωρείται ένα από τα αρτιότερα ψυχολογικά θρίλερ.
Μετάφραση: Σωτήρης Αντωνίου
Σκηνοθεσία-φωτισμός: Γιώργος Λιβανός
Μουσική: Σάκης Τσιλίκης
Σκηνικά-κοστούμια: Γιοβάννα Πρασσίνου
Κινησιολογία: Σίμωνας Πάτροκλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ζωρζέτ Μιρόν
Κινηματογράφηση: Αντώνης Μανδρανής
Γραφιστικά: Ειρήνη Γκολέμη
Φωτογραφίες: Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης & Κώστας Βολιώτης
Προβολή-επικοινωνία: Νατάσα Παππά
Πρωταγωνιστούν: Σόνια Κωτίδου και Δημήτρης Παπαναστασίου
Από 2 Δεκεμβρίου κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:15 και κάθε Παρασκευή στις 23:30
Από Φεβρουάριο 2018 κάθε Παρασκευή στις 21:30

🎭

Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε
Questa Sera si Recita a Soggetto
Το έργο του Pirandello, σύγχρονο και αλληγορικό, παρουσιάζει με μαεστρικό τρόπο δύο παράλληλες ιστορίες που συναντιούνται μαγικά, ενός θιάσου που αυτοσχεδιάζει και παρουσιάζει μια παράσταση και μιας φιλελεύθερης Σιτσιλιάνικης οικογένειας με τρεις κόρες που ερωτοτροπούν ανενδοίαστα. Όλα αυτά με φόντο την Ιταλική επαρχία του ΄50.
Οι Θεατρίνων Θεατές προγραμμάτισαν και ετοιμάζουν για τον φετινό χειμώνα ένα έργο σταθμό στην ιστορία του σύγχρονου θεάτρου, την κωμωδία του Luigi Pirandello «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε», σε φρέσκια, ολοκαίνουρια απόδοση της Ροζίτας Σώκου και με εκλεκτούς συνεργάτες.
Την σκηνοθεσία, τους στίχους και τον φωτισμό υπογράφει ο Γιώργος Λιβανός, την μουσική σύνθεση και διδασκαλία ο Σάκης Τσιλίκης, την κινηματογράφηση ο Γιάννης Σολδάτος, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Γιοβάννα Πρασίνου, την χορογραφία ο Σίμωνας Πάτροκλος, το μοντάζ ο Αντώνης Μανδρανής, τις φωτογραφίες ο Ζώης Τριανταφύλλου - Σφακιανάκης και ο Κώστας Βολιώτης και την επικοινωνία η Νατάσα Παππά. Βοηθός σκηνοθέτη ο Ανδρέας Ζαχαριάδης. Σύμβουλος παραγωγής η Ζωρζέτ Μιρόν. Θεατρολόγος: Μαρία Βλάχου.
Στην διανομή πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης οι: Καίτη Ιμπροχώρη, Νίκος Γιάννακας, Γιάννης Τσιώμου, Μάνος Χατζηγεωργίου, Όλγα Πρωτονοταρίου, η Σοφία Μπεράτη, η Λίλη Τέγου, η Ζωρζέτ Μιρόν, ο Άγγελος Δεληκάρης, ο Ανδρέας Ζαχαριάδης και ο Χρήστος Μαραθιάς.
Την παράσταση συνοδεύει μουσικά στο πιάνο η Νίκη Γκουντούμη.
Από 16 Οκτωβρίου 2017 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15 και Κυριακή στις 21:30
Περισσότερα για την παράσταση θα βρείτε εδώ
Μόνο για την Avant Premiere της παράστασης στις 10 Οκτωβρίου οι αναγνώστες του ιστότοπου μπορούν να κλείσουν τα εισιτήριά τους στην τιμή των 5 ευρώ! Αναφέρετε το koukidaki κατά την συνομιλία σας με το ταμείο του θεάτρου.

🎭

Ο Πλανήτης
Πρόκειται για ένα έργο που κινείται πάλι στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας, όρος στον οποίο η ίδια αντιδρά, καθώς «στην τέχνη όλα αφορούν την φαντασία».
Ο πλανήτης Άριστος, αποφασίζει την αποστολή κατοίκων του, των Ηρακλειδών, με σκοπό την αποτροπή της εξαφάνισης της Γης. Όμως, σύντομα, την χαρά διαδέχεται ο φόβος, την ποίηση το έγκλημα, και οι Ηρακλειδείς θα κληθούν να επιστέψουν στον πλανήτη τους, αφού κάποιοι έχουν ήδη μυηθεί στο «φαινόμενο» του Έρωτα, μεταξύ των οποίων και η Αλκμήνη που μάς μιλά για το ταξίδι της από τον πλανήτη της στη Γη…
Κείμενο-Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Στέλλα Μαρή
Βοηθός σκηνοθέτη: Χαρά Κονταξάκη
Ηθοποιός ηχογραφημένου κειμένου: Δημήτρης Λεβίδης
Σκηνογράφος & φωτογραφίες για την παράσταση: Γιώργος Σταματάκης
Ενδυματολόγος: Χαρά Κονταξάκη
Κοσμήματα (χειροποίητα): ΝΤΟΡΙΤΑΣ
Φωτογράφιση & βιντεοσκόπηση: Κώστας Βολιώτης
Επεξεργασία ήχου στο βιντεοσκοπημένο κείμενο: Δημήτρης Λεβίδης
Προωθητικό animation: Βαγγέλης Καραδήμας για λογαριασμό της vktoons
Προβολή-Επικοινωνία: Νατάσα Παππά
Παραγωγή: MINUS [two]- Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία
Από την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, κάθε Κυριακή στις 19:00

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις!
Κερδίστε μία από τις πέντε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της 25ης Φεβρουαρίου κλικάροντας το παρακάτω k κι αφού συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους εδώ. Η κλήρωση θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου 2018 και οι τυχεροί θα παραλάβουν την πρόσκλησή τους από το ταμείο του θεάτρου μισή ώρα πριν την έναρξη. Θα ειδοποιηθούν με email.
k
Καλή τύχη!

🎭

Σαίξπηρ - Το τυχάρπαστο κοράκι
του Vincent Dowling
Ξέρουμε πολύ λίγα για τον Σαίξπηρ σαν άνθρωπο. Με το «Τυχάρπαστο Κοράκι» ο Vincent Dowling καταδύεται δημιουργικά μέσα σε ερωτηματικά που υπάρχουν από αιώνες για την προσωπική ζωή του Βάρδου. Αυτό το δράμα-κωμωδία εστιάζει στην Σουζάννα Σαίξπηρ- Χωλλ, την κόρη του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, και στον Ρίτσαρντ Μπέρμπαιητζ, τον σπουδαιότερο Ελισαβετιανό ηθοποιό. Η πλοκή, τοποθετημένη στο 1616, λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάζει την Σουζάννα να επισκέπτεται τον Μπέρμπαιητζ στο δημιούργημα του Σαίξπηρ, το θέατρο Γκλόουμπ, για να μάθει για τον πατέρα της. Ο Βάρδος πέρασε λίγο χρόνο με την οικογένειά του, εγκαταλείποντάς τους, όταν η Σουζάννα ήταν ακόμα παιδί. Ένιωσε παραμελημένη και υπέφερε από την απουσία του… όμως απολάμβανε την τιμή να είναι η κόρη του διάσημου συγγραφέα αλλά και την οικονομική επιτυχία. Αισθανόταν όμως οδύνη για την απουσία του πατέρα από τη ζωή της και ψάχνει να τον βρει εκεί που παραμένει ακόμα ολοζώντανος, μέσα στα έργα του.
Τελικά η Σουζάννα μαθαίνει να ακούει όχι μόνο τη φωνή του πατέρα της αλλά και της ανθρωπότητας στα περίφημα θεατρικά του λόγια, όπως συμβαίνει με τον κάθε θεατή της Τέχνης του στους αιώνες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση στην ιδιοφυΐα του Σαίξπηρ.
Ο τίτλος του έργου προέρχεται από μια κριτική που του έκανε ο Ρόμπερτ Γκρην το 1592, όπου τον περιγράφει αρνητικά σαν «τυχάρπαστο κοράκι». Το έργο μας, στο οποίο προσθέσαμε τραγούδια του Σαίξπηρ στην αυθεντική τους μουσική, διαρκεί δύο ώρες μαζί με το διάλειμμα.
Μετάφραση: Κωνσταντίνα Ρίτσου
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Ρίτσου
Μουσική: James Van Kollenburg (διασκευή των τραγουδιών του Σαίξπηρ για πιάνο)
Ηθοποιοί: N. Ρίτσου: ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΜΠΕΡΜΠΑΙΗΤΖ, Μαρία Δρακοπούλου: ΣΟΥΖΑΝΝΑ ΣΑΙΞΠΗΡ, Γιώργος Λιβανός: ΤΟΜΑΣ, ΡΙΧΑΡΔΟΣ Γ, ΟΘΕΛΛΟΣ, Σοφία Μπεράτη: τραγούδια Σαίξπηρ
Στο πιάνο συνοδεύει ζωντανά ο Χάρης Γιαννακόπουλος
Περισσότερα για την παράσταση θα διαβάσετε εδώ!
Ελεύθερη είσοδος - απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση
Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 στις 20:30
Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 στις 20:30
Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 στις 20:30
Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στις 20:30

🎭

Το Triple Third Festival του Studio Κυψέλης θα διαρκέσει ένα περίπου μήνα και θα περιλαμβάνει διάφορα events ενώ έχει τιμή εισόδου έκπληξη, ιδανική για όλους.
Την Παρασκευή 20/10/17 στις 22:30 μπορείτε να δείτε το δρώμενο Η Θυσία. Απόσπασμα, προσαρμοσμένο, του δρώμενου «Η Θυσία στο POCKEtFLAT», που παρουσιάστηκε πέρυσι σαν specific δρώμενο, στο Θεατρικό Εργαστήρι POCKEtFLAT, από σπουδαστές του. Ποιήματα από την ποιητική συλλογή «η Θυσία» της Στέλλας Μαρή, σε μια ιδιότυπη σύνθεση, προκειμένου ο λόγος, η κίνηση και οι σχέσεις μεταξύ των ηθοποιών να καταστούν θεατρικές, για να πούμε ξανά πως, ναι, υπάρχει σπαραγμός στον άνθρωπο, αλλά  ρόλος της τέχνης είναι να τον καταδείξει, χωρίς να οδηγήσει σε κάποιο ηθικοδιδακτικό «δια ταύτα».
Ακολουθεί η ταινία μικρού μήκους του Aντώνη Μανδρανή Raw Trip και η παράσταση ΦΩΝΕΣ της Μαρίας Δρακοπούλου.
Το Σάββατο 21/10/17 στις 21:00 δείτε την παράσταση ΜΠΛΑΝΣ ΛΑΟΥΡΑ ΚΑΘΡΙΝ. Πρόκειται για μια παράσταση των Σίμωνα Πάτροκλου και Φαίδωνα Αλκίνου.
Ακολουθεί το βραβευμένο στο τέταρτο διεθνές Festival ψηφιακού κινηματογράφου Αθήνας
video του LEONARDO'S RING και αμέσως μετά θα προβληθεί η κινηματογράφηση του FOREVER YOURS ή ΠΙ στο Τετράγωνο της Στέλλας Μαρή, εγκαινιάζοντας το δεδομένο της προβολής στο video wall του θεάτρου επιλεγμένων κινηματογραφημένων παραστάσεων.

🎭

Studio Κυψέλης
Σπετσοπούλας 9 & Κυψέλης
Κυψέλη
2108819571

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη