Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Στην ατζέντα του Αυγούστου

Συνηθίζω τελευταία να σας μαζεύω διάφορα πολιτιστικά-καλλιτεχνικά-λογοτεχνικά σε μία ανάρτηση ανά μήνα και ήρθε η στιγμή να δούμε τα όμορφα πράγματα που μας προσφέρει αυτός ο Αύγουστος. Κρατήστε αυτήν την διεύθυνση στα αγαπημένα και επιστρέφετε αφού ανανεώνεται και ενημερώνεται συνεχώς.
🎨Τη Δευτέρα 7 Αυγούστου στις 21:00 θα εγκαινιαστεί στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη (Μεσολωρά 7 και Βύρωνος, στο Αργοστόλι, Κεφαλονιά) η έκθεση με τίτλο Σύνοψη 2017 του Κώστα Ευαγγελάτου και στις 22:15, θα παρουσιαστεί στη ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ του κήπου η εκδήλωση Πανσέληνος στον Κήπο. Η εικαστική έκθεση απαρτίζεται από ορισμένα χαρακτηριστικά έργα του καλλιτέχνη που παρουσιάστηκαν το 2016 και φέτος στις μεγάλες τιμητικές εκθέσεις ζωγραφικής του ενώ για πρώτη φορά εκτίθενται επιζωγραφισμένα πήλινα πιάτα και αντικείμενα. Θα ακολουθήσουν στη λίθινη σκηνή του κήπου της Villa "Ροδόπη" τα φετινά δρώμενα λόγου, χορού και μουσικής.
Αρχικά θα παρουσιαστεί η νέα ποιητική συλλογή του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο Ερμητικές Λαμπίδες, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Άπαρσις (Αθήνα 2017) με ανάγνωση ποιημάτων. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το χορευτικό σόλο Διδώ, με την χορεύτρια Κατερίνα Χριστοφόρου. Μουσική του Henry Purcell - άρια από την opera Dido and Aeneas. Χορογραφία-Σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου σε παραγωγή του Χοροθεάτρου Λυδία Λίθος. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τη σύνθεση για πιάνο, μαγνητοταινία, απαγγελία και παιδική χορωδία του Νίκου Γαρμπή-Nicofilimon με τίτλο Ύμνος στην Κεφαλονιά σε ποίηση Κώστα Ευαγγελάτου. Την παιδική χορωδία διευθύνει ο μαέστρος Άγγελος Μουρελάτος. Συμμετέχει με απαγγελία του ποιήματος η κ. Αγγελική Κοκκολιάδη-Γαμπή, η οποία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της εορταστικής βραδιάς της Πανσελήνου!
🎭Το κέντρο πολιτισμού Ελεύθερη Έκφραση παρουσιάζει το αντιπολεμικό έργο του Ευρυπίδη, Ελένη, σε μετάφραση Κώστα Τοπούζη και σκηνοθεσία Λεωνίδα Τσιριγκούλη στις 26 και 27 Αυγούστου Στο Σπίτι του ηθοποιού (Παναθηναίων 5 και Αλκαμένους 175, 2105226132, 2105226134) στις 20:30 με Ελεύθερη είσοδο. Στον ομώνυμο ρόλο η Έρη Παπαγαλάνη και στο ρόλο του Μενέλαου ο Αγησίλαος Σιούνας.
🎶Απολαύστε 5 ημέρες με μουσική δίπλα στη θάλασσα μαζί με την The Underground Youth Orchestra! Από τις 21 ως τις 26 Αυγούστου στο Porto Rio Hotel της Πάτρας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Ekfrassis Productions διοργανώνει το μοναδικό μουσικό Summer Camp για παιδιά και νέους μουσικούς που ασχολούνται με την κλασική και τζαζ μουσική. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν εντατικό σεμινάριο συνδυάζοντας τα μαθήματα με τις διακοπές τους αλλά και να έχουν την ευκαιρία μύησης σε ορχηστρικό σχήμα, όπως και να διευθύνουν ένα οργανωμένο σχήμα υπό την καθοδήγηση του Αναστάσιου Συμεωνίδη. Παράλληλα θα διοργανωθούν συναυλίες και ρεσιτάλ. Περισσότερα εδώ
📕Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ηριδανός (Χαρ. Τρικούπη 24, Αθήνα, 2103847660) δύο θεατρικά έργα του Ισπανού Φερνάντο Αρραμπάλ, σε μετάφραση Νεκτάριου-Γεώργιου Κωνσταντινίδη. Στο έργο Κλωντέλ και Κάφκα, ο συγγραφέας γράφει μια φανταστική συνάντηση των δύο μεγάλων μορφών της λογοτεχνίας στον παράδεισο όπου διασταυρώνουν τα ξίφη τους, εκπροσωπώντας ο καθένας τη δική του κοσμοθεωρία, ενώ οι γυναίκες που τους σημάδεψαν παρεμβαίνουν στο διάλογο. Το δεύτερο έργο, Γράμμα αγάπης, βασίζεται στην πραγματική αλληλογραφία του συγγραφέα με τη μητέρα του. Στον σπαρακτικό αυτόν μονόλογο περιγράφεται η τραυματική σχέση μητέρας και παιδιού.
📖Επιπλέον, ανακοινώθηκε η έκδοση των βιβλίων της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας Τόνι Μόρισον από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, οπότε αναζητήστε τα στο βιβλιοπωλείο σας. Τον Σεπτέμβριο κυκλοφορεί ο Γυρισμός και ακολουθεί Το τραγούδι του Σόλομον. Μετάφραση Κατερίνας Σχινά.
📚Μένοντας στις εκδόσεις, αξίζει να διαβάσετε τα μυθιστορήματα Πλέκοντας ίχνη της Έρικα Αθανασίου και Η πρόβα της Βασιλικής Κινητού που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κέδρος. Το πρώτο είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα και το δεύτερο ένα βιβλίο για τον έρωτα και τη φιλία.
📖Επιπλέον, από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί μια βιβλιοπρόταση για τους λάτρεις των τεχνολογικών περιπετειών, με έναν ήρωα με ασυνήθιστες δυνάμεις, γεμάτη κώδικες, ρομποτική, κυβερνητική και βιοτεχνολογία. Πρόκειται για το βιβλίο του Μπόμπι Πιρς, Ο Ουίλιαμ Ουέντον και ο κλέφτης του Λουριδίου, σε μετάφραση Δέσπως Παπαγρηγοράκη. Αποτελεί το πρώτο βιβλίο της σειράς με τις τεχνολογικές περιπέτειες του αποκρυπτογράφου κωδίκων Ουίλιαμ Ουέντον, κυκλοφορεί σε 37 χώρες και πρόκειται να γίνει και ταινία.
📙Κυκλοφορεί και το ανατριχιαστικό θρίλερ της Elizabeth Haynes, Ανθρώπινα λείψανα, από τις εκδόσεις Gema. Στην υπόθεση η ντεντέκτιβ Άναμπελ σοκάρεται όταν ανακαλύπτει ένα πτώμα σε αποσύνθεση στο διπλανό της σπίτι και συνειδητοποιεί ότι κανείς δεν είχε προσέξει την απουσία της γειτόνισσάς τους. Παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν με μεγάλη συχνότητα στην πόλη και τότε αρχίζει η έρευνα.
🎹Συνεχίζονται και αυτόν το μήνα οι εμφανίσεις της συνθέτριας και βιρτουόζου του ακορντεόν, Ζωής Τηγανούρια με ελεύθερη είσοδο. Θα μπορέσετε να τη δείτε στις 6 Αυγούστου στο Ενετικό Κάστρο Μύρινας στη Λήμνο, στις 7 στην Αρχαία Αγορά της Θάσου, στις 16 στη Σίνδο, στις 20 στο Άργος, στις 23 στο Κάστρο Σικίνου στην Οινόη και στις 25 με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλαμαριάς στο Φεστιβάλ Παρά 'θίναλος στη Θεσσαλονίκη.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη