Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Στέλιος Μοίρας για το Splitting

Splitting ourselves everyday
Punching and fighting
Leaving each other alone and alone
I never expected my age to be dark
Trembling against
Thinking not like the way I should, as young
I won’t keep the fear
No
Great things to come are the ones we try to make them come[1]

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Σ.Μ.: Καταρχάς η οργή και ο θυμός για όσα συμβαίνουν όχι μόνο ως κατάσταση αλλά ως ψυχική μεταβολή του σύγχρονου ατόμου. Η τάση του να είναι «πολλά» πρόσωπα μαζί και ταυτόχρονα ίσως «τίποτα». Ήθελα να πω μια ιστορία ως φόρο τιμής σε πράγματα απλά, ουσιαστικά που ενυπάρχουν μέσα μας αλλά θάβονται κάτω από τη φασαρία, την πολυλογία, την προσπάθεια να καθοριστούμε ως κάποιοι. Νιώθω πώς έρχεται το τέλος μιας εποχής για τα συναισθήματα. Με αυτό το μυθιστόρημα προσπάθησα να τα κρατήσω άλλο λίγο όπως πιστεύω ότι πρέπει να είναι.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Σ.Μ.: Συνειδητοποίηση.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Σ.Μ.: Να προσπαθήσει να έχει στο μυαλό του όσα πραγματικά βλέπει να συμβαίνουν γύρω του, να έχει στο νου εκείνες τις μικρές συναισθηματικές λεπτομέρειες που πολλές φορές βιώνουμε ως άνθρωποι, την αίσθηση πώς κάτι πρέπει να αλλάξουμε για να ανασαίνουμε καλύτερα. Να ψάξει τα τραγούδια που αναγράφονται μέσα και να χαλαρώσει διασκεδάζοντας με την υπερβολή αλλά και με την ποιητικότητα που κρύβουν κάποιες σελίδες.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Σ.Μ.: Το SPLITTING εκτυλίσσεται ως ταξίδι. Ξεκινάει στο φθινοπωρινό Λονδίνο και τρέχει μέχρι τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και την Αθήνα, έχοντας και μια γεύση από Ισπανία! Αυτό το ταξίδι θα ήθελα να είναι και να κρατούσε μέχρι να ερχόταν η αλλαγή για τον καθένα όπως και για τα πρόσωπα του βιβλίου.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Σ.Μ.: […] Δεν είμαι κανένας αλλά είμαι ένας μόνο δικός μου δικός της ένας αγώνας και μια προσπάθεια να είμαι σε επαφή με αυτά που με καθορίζουν.

Το μυθιστόρημα του Στέλιου Μοίρα, Splitting, κυκλοφορεί από τις Andy's Publishers. Βρείτε το εδώ!

Στο οπισθόφυλλο γράφει μεταξύ άλλων:
Στην Ελλάδα του σήμερα, ένας νέος με αφορμή την απόλυση από την εργασία του ξεκινά μια συνεχή εσωτερική και εξωτερική σύγκρουση με τον κόσμο του. Σε μια ρευστή εποχή κοινωνικών αλλαγών βρίσκεται ξαφνικά ακίνητος μπροστά στη ορμή των πραγμάτων, ψάχνοντας να δει πέρα από τη εφήμερη ευκολία κάθε είδους καταναλωτισμού και καταχρήσεων.
Τι γίνεται όμως όταν αποφασίζει να αυτοσχεδιάσει και να αφεθεί στον ηλεκτρισμό του;
Με όχημα τη μουσική ξεκινά μια απεγνωσμένη αναζήτηση για κάτι αληθινό και σταθερό στη ζωή και τον έρωτα. Στο δρόμο του θα βρεθούν «κατάσκοποι» και «ρουφιάνοι» βινυλίων, μουσικοί, ιδιοκτήτες δισκογραφικών εταιρειών, φιγούρες τάξεων σε παρακμή, συγγραφείς, μορφές και καταστάσεις, συνθέτοντας το δικό του rock ‘n’ roll ψηφιδωτό σε μια χώρα που ξεκινά να φλέγεται σε ένα μέλλον κοντινό.
Ένα πυρετικό μυθιστόρημα «δρόμου» για την προσωπική αναζήτηση της πληρότητας. Ένα οδοιπορικό από το Λονδίνο έως τα νησιά του ελληνικού καλοκαιριού και μια ψυχεδελική κατάδυση από τη φτιασιδωμένη επιφάνεια προς την αγνή ομορφιά.
Κερδίστε το!
Ο Στέλιος Μοίρας και οι εκδόσεις Andy's Publishers προσφέρουν το μυθιστόρημα σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση αλλά και για να στείλετε το μήνυμά σας στον ίδιο κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου 2017 και το βιβλίο θα αποσταλεί από το koukidaki ταχυδρομικά.
k
Καλή σας τύχη!

Θέλω να γράφω με ψυχή, να κυλάνε οι λέξεις σαν ένα όνειρο βαρύ που το θυμάμαι όταν ξυπνάω ακόμη. Τι κι αν την πραγματικότητα θέλουν να την αρνούνται πώς δεν είναι καταστροφική αλλά απλά σύνθετη. Καταστροφική είναι η τάση μας να μην το δεχόμαστε ώστε να το αλλάξουμε. Μέσα σε ένα σύνολο εργαλείων, εικόνων, λέξεων που χρησιμοποιούμε ως χρησμούς ζητώντας μια ταυτότητα, εγώ προσπαθώ να αποκτήσω ταυτότητα μέσω των λέξεων. Με το φως τους, τη λάσπη τους που χώνω τα δάχτυλα μου, και έπειτα σκεπτόμενος τις αντοχές μου απέναντι στον τρόπο που αυτές θα εκληφθούν ή όχι. Γράφω όπως σκέφτομαι και δεν επιθυμώ καμία κωμική διάσταση, καμία κωμωδία γιατί πια γεμίσαμε. Θέλω να ακούω την λάσπη όπως είπα γιατί έχει κίνηση μες την ακινησία της. Πάλλεται καρδιά από κάτω μας κι ας το ξεχνάμε φορές φορές.[2]
Στέλιος Μοίρας

Περισσότερα από/για τον Στέλιο Μοίρα:
Splitting

[1] Ο Στέλιος Μοίρας συμπληρώνει την ακροστιχίδα του τίτλου του μυθιστορήματός του. Η ακροστιχίδα είναι ένα παλαιό ποιητικό παιχνίδι στο οποίο τα αρχικά γράμματα των στίχων αν διαβαστούν από πάνω προς τα κάτω δίνουν μια λέξη ή φράση. Στην δική μου εκδοχή τα αρχικά γράμματα δίνουν τον τίτλο του έργου εκείνου που γράφει το παζλ και, εφόσον είναι ελεύθερος να συμπληρώσει τα αρχιγράμματα με όποιον τρόπο θέλει (μονολεκτικά, ποιητικά, περιγραφικά, κ.ο.κ. ακόμα και μονοσύλλαβα) ονόμασα την στήλη Ακρότιτλο. Περισσότερα σαν και αυτό θα δείτε εδώ.
[2] Στο Πλοκόλεξο (εκ του πλοκή και λέξεις ή κάπως έτσι τέλος πάντων -ο καθένας ας το δεχτεί με τον τρόπο του- ή Πλεκόλεξο(;) -αμφινταλαντευόμενη ανάμεσα στο πλέκω-πλέξιμο και στην πλοκή) οι δημιουργοί γράφουν ένα ελεύθερο κείμενο/άρθρο για το έργο τους χρησιμοποιώντας δέκα προκαθορισμένες λέξεις. Στο τέλος, αν θέλουν, αντικαθιστούν μία από όλες αυτές με μια δική τους για τον επόμενο. Περισσότερα σαν κι αυτό θα βρείτε στην αντίστοιχη ετικέτα.
Απαντήστε κι εσείς στο Πλοκόλεξο ή στο Ακρότιτλο κλικάροντας εδώ

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη