Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Μαρία Καλτσή και Το μυστικό μας

Πως σας ήρθε η ιδέα;
Μ.Κ.: Ήθελα να γράψω μια ερωτική ιστορία, δημιούργησα τους ήρωες στο μυαλό μου (πιλότος και αεροσυνοδός, δυο επαγγέλματα που με γοητεύουν) και η ιστορία τους κύλησε λόγω της διάθεσής μου κυρίως.
Γράφω όπως νιώθω, δεν είμαι καλά-γράφω στενάχωρα, είμαι καλά-γράφω χαρούμενα. Εκείνη την εποχή η διάθεσή μου δεν ήταν πολύ καλή οπότε ξεκίνησα να γράφω για έναν έρωτα που πονάει, τι άλλο λοιπόν από έναν παράνομο έρωτα.

Που γράψατε το βιβλίο σας;
Μ.Κ.: Το μεγαλύτερο μέρος του στα Ιωάννινα, όπου μένω και ένα μικρό κομμάτι του στις καλοκαιρινές διακοπές στην Κω, πάντα βράδια στο κρεβάτι με τον υπολογιστή.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Μ.Κ.: Έναν χρόνο περίπου και κάτι, γιατί δεν έγραφα συνεχόμενα, υπήρχαν διαστήματα που σταματούσα να γράφω.

Πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Μ.Κ.: Ευαίσθητο και σίγουρα αληθινό, αφού τέτοιες ιστορίες μπορεί να συναντήσουμε στην καθημερινότητά μας.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Μ.Κ.: «Το μυστικό μας» είναι το μυστικό του Μάνου και της Τζίνας, δύο ανθρώπων που αψήφησαν τη λογική, τις ζωές που είχαν ήδη φτιάξει χωριστά, τη διαφορά ηλικίας μεταξύ τους, τα «πρέπει» και αφέθηκαν σ’ ένα πάθος δυνατό, σ’ έναν έρωτα παράνομο, κρυμμένο απ’ όλους και απ’ όλα. Πόσο κρατάει όμως ένα μυστικό; Πόσο κρατάνε οι όρκοι των παθιασμένων εραστών, όταν η μοίρα έχει πάρει άλλες αποφάσεις;

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Μ.Κ.: Το τέλος του…

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Μ.Κ.: Η πρωταγωνίστρια του μυστικού, η Τζίνα, γιατί είναι αληθινή απόδειξη πως όταν μια γυναίκα αγαπά αληθινά αυτό θα είναι για πάντα!

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Μ.Κ.: Ένα ταξίδι σε έναν έρωτα που πονά που δεν τα βρίσκει όλα ρόδινα και την απόδειξη πως τελικά οι παράνομοι έρωτες δεν είναι όλοι επιπόλαιοι ή ανήθικοι όπως οι περισσότεροι φαντάζονται, αλλά αντίθετα υπάρχουν και παράνομοι έρωτες που είναι φτιαγμένοι από βαθιά αγάπη.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Μ.Κ.: Να είναι οι δικοί μου άνθρωποι καλά!

Φοβάστε...
Μ.Κ.: ...τον θάνατο.

Αγαπάτε...
Μ.Κ.: ...τη ζωή.

Ελπίζετε...
Μ.Κ.: ...για το καλύτερο.

Θέλετε...
Μ.Κ.: ...να εκπληρώσω τα όνειρά μου!

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Μ.Κ.: Ίσως οι αναγνώστες που κάποια στιγμή της ζωής τους έχουν πονέσει συναισθηματικά από κάποιον έρωτα.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Μ.Κ.: Για να δούμε και μια άλλη όψη των «παράνομων» σχέσεων που αν δεν υπήρχε αυτή η ταμπέλα μπροστά θα ήταν πιο σχέσεις από άλλες που αποδεχόμαστε και δεν τις κατακρίνουμε.

Γιατί δεν πρέπει;
Μ.Κ.: Δεν θεωρώ πως δεν πρέπει να διαβάζουμε κάποια βιβλία! Όλα σίγουρα έχουν κάτι να μας πουν ή να μας δώσουν στο τέλος!

Που/πως μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Μ.Κ.: Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα των Εκδόσεων Οσελότος καθώς και σε άλλα επίσημα site που πωλούνται βιβλία. Επίσης μπορούν να το βρουν σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο κατόπιν παραγγελίας.

Που μπορούμε να βρούμε εσάς;
Μ.Κ.: Στον προσωπικό μου λογαριασμό στο facebook: Maria Kaltsi καθώς και στην επίσημη σελίδα του βιβλίου στο facebook στο προσωπικό μου email: kaltsimaria99@gmail.com

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Μ.Κ.: Κόκκινο και μαύρο.

Ποια μουσική;
Μ.Κ.: Μπαλάντα.

Ποιο άρωμα;
Μ.Κ.: Τριαντάφυλλο.

Ποιο συναίσθημα;
Μ.Κ.: Δάκρυ.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Μ.Κ.: Ταινία.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Μ.Κ.: Όλα αυτά που είμαι χωρίς τη συγγραφή βιβλίων.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Μ.Κ.: Δεν έχω κάποιον συγγραφέα που διαβάζω ανελλιπώς. Μικρότερη το έκανα αυτό. Κλεινόμουν σε έναν συγγραφέα και υπήρχαν διαστήματα που αγόραζα βιβλία μόνο από τον ίδιο συγγραφέα που με είχε μαγέψει εκείνη την εποχή. Μεγαλώνοντας αυτό άλλαξε, σαν βιβλιόφιλος επιλέγω τα βιβλία μου σύμφωνα με τη διάθεση του, τι θέλω να διαβάσω εκείνη την εποχή και διαλέγω ακόμη και συγγραφείς που ίσως δεν έχω ξαναδιαβάσει κανένα βιβλίο τους. Το μόνο που μπορώ σίγουρα να σου πω είναι ότι διαβάζω κατά πλειοψηφία Έλληνες συγγραφείς παρά ξένους.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Μ.Κ.: Από μικρό παιδί έμαθα να αγαπάω τα βιβλία μου όπως και τα παιχνίδια μου. Από τη στιγμή λοιπόν που από μικρή ως και τώρα έχω ταξιδέψει στις σελίδες τους, σίγουρα όλα έχουν αφήσει και αφήνουν κάτι στον χαρακτήρα μου!

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Μ.Κ.: Εγώ ορίζω σίγουρα την αρχή της ιστορίας τους, όπως και τον χαρακτήρα τους, όμως υπάρχουν και στιγμές που τελικά μπορεί να με κατευθύνουν και εκείνοι, δεν ξέρω να στο απαντήσω απόλυτα αυτό!

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Μ.Κ.: Νομίζω και τα δύο! Λίγο φαντασία, λίγο ερεθίσματα από το περιβάλλον και όρεξη να βγάλει την ψυχούλα του στο χαρτί.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Μ.Κ.: Αν θα καταφέρει να αγγίξει τον αναγνώστη, να τον ταξιδέψει και φυσικά η προώθηση στο αναγνωστικό κοινό, να το μάθουν, να το αναζητήσουν.

Τι την αποτυχία;
Μ.Κ.: Η αποτυχία βρίσκεται στο αν δεν καταφέρει να αγγίξει, να συγκινήσει ούτε έναν αναγνώστη τελικά.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Μ.Κ.: Η βιβλιοφαγία είναι μια διατροφή που δεν χρειάζεται δίαιτα και μέτρο!

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Μ.Κ.: «Εγώ για αλλού εκκίνησα κι αλλού με πήγε ο δρόμος».

Τζένη μου, σ’ ευχαριστώ από καρδιάς γι’ αυτή τη συνέντευξη με έκανες να σκεφτώ πολλά πράγματα για τον χαρακτήρα μου, για τον εαυτό μου!
Ήταν το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τα νέα βιβλία.
Ή αλλιώς, όχι μόνο το ερωτηματολόγιο του Προυστ.
Αν σας άρεσε, δείτε περισσότερες απαντήσεις επιλέγοντας την ετικέτα Ριντ Φερστ

Το μυθιστόρημα της Μαρίας Καλτσή, Το μυστικό μας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος.

Περισσότερα από/για τη Μαρία Καλτσή:

Η Μαρία Καλτσή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Σπούδασε Τεχνολόγος Γεωπόνος στο τμήμα Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας, στο ΤΕΙ Μεσολογγίου. Μετά τις σπουδές της εγκαταστάθηκε μόνιμα στα Ιωάννινα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο μικρών παιδιών, τα οποία αποτελούν και την έμπνευσή της για τα παραμύθια που γράφει. Είναι μέλος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων. Το πρώτο της βιβλίο που κυκλοφόρησε είναι το παραμύθι «Ρόζα ο ροζ δράκος» από τις εκδόσεις Οσελότος το 2015. Και συνεχίζει με το μυθιστόρημα «Το μυστικό μας» πάλι από τον Οσελότο τον Σεπτέμβρη του 2016

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη