Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Στην ατζέντα του Φλεβάρη...

Όπως συνηθίζω να κάνω εδώ και λίγους μήνες, ορίστε μια μικρή συλλογή από ενδιαφέρουσες προτάσεις για τον Φλεβάρη του 2017. Κρατήστε αυτή τη σελίδα στα αγαπημένα σας γιατί ενημερώνεται διαρκώς και εμπλουτίζεται με νέα πράγματα.

📹Η ΑΜΑ Films παρουσιάζει την νέα ταινία εποχής του Στεφάν Μπριζέ, Η ζωή μιας γυναίκας, που βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Γκυ Ντε Μωπάσσαν, Μια ζωή. Το φιλμ θα κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στο 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου. Βρισκόμαστε στη Νορμανδία του 1819. Η Ζαν είναι μια νέα γυναίκα γεμάτη παιδιάστικα όνειρα και αθωότητα, που επιστρέφει σπίτι μετά από τα σχολικά της χρόνια που τα πέρασε στο μοναστήρι. Παντρεύεται έναν ευγενή της περιοχής, αλλά σύντομα αυτός αποδεικνύεται τσιγκούνης κι άπιστος. Σιγά σιγά οι ψευδαισθήσεις της Ζαν διαλύονται. Μια ταινία για το τέλος του ρομαντισμού και την απομάγευση που έρχεται με την ενηλικίωση. Κι εδώ το trailer.

📹Η Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς και ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Δροσιάς διοργανώνουν τις Ημέρες Κινηματογράφου στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς (Γρ. Λαμπράκη 19, πίσω από το Δημοτικό Κατάστημα) που ξεκινάνε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, με ταινίες του Ισπανικού κινηματογράφου. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας και του Ινστιτούτου Θερβάντες. Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Κώστα Μαντά. Θα προβληθούν οι ταινίες: Μαύρα διαμάντια του Μιγκέλ Αλκαντούδ, Ισπανία και Πορτογαλία, 2013 (24/02/17), Καλώς ορίσατε κ. Μάρσαλ του Λουίς Γκαρθία Μπερλάνγκα, Ισπανία, 1952 (03/03/17), Σακρομόντε. Οι σοφοί της φυλής. Ντοκυμαντέρ της Τσους Γκουτιέρρεθ, Ισπανία, 2014 (10/03/17), Άνθρωποι στον χώρο του Χουάν Καβεστάνι, Ισπανία, 2013 (17/03/17) και Los muertos van deprisa (Οι πεθαμένοι βιάζονται), Ángel de la Cruz, Ισπανία 2008 (24/03/17). Έναρξη 19:00 και η είσοδος ελεύθερη.
👉Η ομάδα θεάτρου C. For Circus παρουσιάζει σε διασκευή την παράσταση ГЛУМ (Γκλούμ), βασισμένη στο «Ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντρ Οστρόφσκι, σε μετάφραση Βαλέριας Δημητριάδου και σκηνοθεσία C. For Circus. Πρόκειται για μια σάτιρα της εποχής του μεγάλου Ρώσου δραματουργού της περιόδου του ρεαλιστικού ρεύματος στη ρωσική λογοτεχνία που καυτηριάζει με χιούμορ διαχρονικά κοινωνικοπολιτικά θέματα όπως τη ματαιοδοξία και την κενότητα των διαπροσωπικών σχέσεων, τη δημόσια εικόνα-ως εργαλείο απάτης και αυτοεξαπάτησης, τις προκαταλήψεις και το συντηρητισμό, τη διαπλοκή της εξουσίας και των εκπροσώπων της ανώτερης κοινωνικής τάξης.
Η Μόσχα, στις αρχές του 19ου αιώνα, είναι ένας μεγάλος αυτοαναφορικός διάλογος. Ο νέος και ανήσυχος Γκλούμοφ με την εξυπνάδα και το θράσος του καταφέρνει να εισχωρήσει σε έναν κύκλο ανθρώπων με επιρροή χρησιμοποιώντας τους κατάλληλα για να πετύχει τους στόχους του: μια σταθερή, καλοπληρωμένη δουλειά και έναν γάμο «λαχείο», εισιτήριο στην εξέχουσα κοινωνία της Μόσχας. Σύμμαχός του στην πορεία αυτή ένα ημερολόγιο, μόνος αποδέκτης της αλήθειας-καθρέφτης των μύχιων σκέψεών και αχίλλειος πτέρνα του. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 από τις 20 Φεβρουαρίου στο θέατρο 104 (Ευμολπιδών 41, Γκάζι, 2103455020).
Παίζουν οι: Παναγιώτης Γαβρέλας, Χρύσα Κοτταράκου, Ειρήνη Μακρή, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Παύλος Παυλίδης, Νατάσα Ρουστάνη, Σπύρος Χατζηαγγελάκης
👍Το βραβευμένο με 1ο βραβείο Ελλήνων Λογοτεχνών έργο της Αντωνίας ΘεοχαρίδουΚάθε δεύτερη Τρίτη, παρουσιάζεται στο Τεχνοχώρο Φάμπρικα (Μεγ. Αλεξάνδρου και Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός, 6937709958) σε σκηνοθεσία Γιώργου Σπηλιωτόπουλου από 15 Φεβρουαρίου 2017 κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:30. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό κείμενο με κεντρικό του άξονα τις απρόσωπες ανθρώπινες σχέσεις στις σύγχρονες κοινωνίες. Το θεατρικό κείμενο βασίζεται στην πρωτότυπη ιδέα της μεταπραττικότητας των ανθρώπινων όντων και της διαχείρισής τους σαν πράγματα για πέταμα ή ανταλλαγή. Μέσα από την εξέλιξη του μύθου, προβάλλονται με έξυπνο τρόπο τα πολλαπλά προβλήματα σχέσεων της σύγχρονης εποχής, όπου οι άνθρωποι θεωρούνται αντικείμενα, οι σχέσεις είναι συνήθως απρόσωπες και η αντικατάσταση του Άλλου γίνεται με πολύ μεγάλη ευκολία.
Ερμηνεύουν (Αλφαβητικά): Τζωρτζίνα Κώνστα, Αργυρώ Λογαρά, Γιώργος Σπηλιωτόπουλος. Συμμετέχει ο Παναγιώτης Τιροπάνης
📌Η Λέλα Καραγιάννη - Η Μάνα της Αντίστασης, ο συγκλονιστικός μονόλογος του Γιώργου Α. Χριστοδούλου εμπνευσμένος από τη ζωή της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη και μετά τη μεγάλη επιτυχία της περασμένης σεζόν, θα επαναληφθεί από τις 3 Φεβρουαρίου 2017 στο Διάχρονο Θέατρο (Πυθέου 50-52, Νέος Κόσμος, 2107233229) κάθε Παρασκευή στις 21:00 σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη. Ερμηνεύει η Μαίρη Βιδάλη.
Επικεφαλής της αντιστασιακής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα», η Λέλα Καραγιάννη εκτελέστηκε από τα στρατεύματα κατοχής για την δράση της, μαζί με αγωνιστές της αντίστασης στο Δαφνί στις 8 Σεπτεμβρίου 1944, 34 μέρες πριν την απελευθέρωση της Αθήνας. Έπεσε στα χέρια στης Γκεστάπο τον Ιούλιο του 1944 μαζί με τα πέντε από τα επτά της παιδιά και υπέστη φριχτά βασανιστήρια στα κρατητήρια της οδού Μέρλιν.
😂Δείτε την ΟΡΘίΑ ΚωΜωδίΑ: Αστειεύομαι! με τον Σωτήρη Κόρδα στο θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής (Αγ. Όρους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115, Κεραμεικός, 2103425637) στις 4 Φεβρουαρίου στις 21:00 και στις 5 Φεβρουαρίου στις 19:00. Μια stand-up-comedy όπου ο ίδιος μας ενημερώνει ότι θα σοβαρολογεί κι εμείς θα νομίζουμε ότι αστειεύεται -και το αντίθετο.
🔔Ανεβαίνει η Δεσποινίς Τζούλια του Α. Σντρίντμπεργκ στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας (Κεφαλληνίας 16-18, Κυψέλη, 2108838727) σε μετάφραση Ράνιας Σταματοπούλου σκηνοθεσία Δημήτρη Κανέλλου. Η παράσταση θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 από τις 13 Φεβρουαρίου μέχρι τις 11 Απριλίου. Παίζουν: Ελένη Κούστα, Τάκης Σακελλαρίου και Μαρκησία Γαδ.
♫Για δύο μόνο παραστάσεις και για πρώτη φορά μαζί η Ζωή Τηγανούρια και ο Χρήστος Παπαδόπουλος στο KREMLINO (Καραΐσκου 119, Πειραιάς, 2104100010) παρουσιάζουν το έργο τους και άλλα μουσικά περάσματα από τον ελληνικό κινηματογράφο, λαϊκά τραγούδια, τη ρετρό εποχή όπως και από το διεθνές ρεπερτόριο. Στην παράσταση Έτσι ειν' η ζωή... που μπορείτε να δείτε τις Κυριακές στις 5 και 12 Φεβρουαρίου συμμετέχει ο Θάνος Πολύδωρας, η Πολυτίμη και η Πελαγία αλλά και άλλοι νέοι καλλιτέχνες με σκετσάκια επί σκηνής και guests.
🔔Ξεκίνησαν οι παραστάσεις του έργου Μαρία Σιούαρτ του Φρήντριχ Σίλλερ στο Διάχρονο θέατρο (Πυθέου 50 - 52, Νέος Κόσμος, 2107233229) κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:30. Η κλασική, πολιτική τραγωδία γράφτηκε το 1800 και αφορά την ιστορία της σύγκρουσης της Ελισάβετ της Αγγλίας με τη Μαρία της Σκωτίας. Η  μία γυναίκα με εξουσία και η άλλη αιχμάλωτη και με την ανάμνηση της εξουσίας σε μια συνάντηση που δεν έγινε ποτέ.
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κυριακού
Μουσική: Γιώργος Βούκανος
Σκηνιά-Κοστούμια: Χάρης Σεπεντζής
Φωτισμοί: Γιώργος Δανεσής
Ερμηνεύουν: Μαίρη Βιδάλη (Μαρία Στιούαρτ), Λουκία Παπαδάκη (Ελισάβετ) και συμπρωταγωνιστούν αλφαβητικά οι: Στέλιος Γεράνης, Νίκος Γιάννακας, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Δήμητρα Κωνσταντίνου, Λαμπρινή Λίβα, Κωνσταντίνος Νιάρχος, Βύρων Σεραϊδάρης, Τίμος Τζάννες, Κώστας Τσιομίδης και Νίκος Χαλδαιάκης.
📚Κυκλοφορούν δύο τίτλοι στη σειρά ξένης κλασικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος η οποία περιλαμβάνει σημαντικά έργα που έλειπαν από την ελληνική αγορά. Αυτόν το μήνα θα βρείτε στα βιβλιοπωλεία το μυθιστόρημα Η ταβέρνα της Τζαμάικας της Daphne du Maurier (μετάφραση Άννας Παπασταύρου) και το Τρεις σε μία βάρκα (χωρίς να υπολογίσουμε το σκύλο) του Jerome Jerome (μετάφραση Μαργαρίτας Ζαχαριάδου).
📖Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αιγιαλός το νέο βιβλίο του Κώστα Ευαγγελάτου. Στο Louis D' Est - Δύο συν ένα ποιήματα και ένα αφήγημα για τον Λούη ο εικαστικός και λογοτέχνης μάς παρουσιάζει και πεζογραφικό έργο. Σε ετούτες τις σελίδες είχαμε αναφερθεί και παλαιότερα στον Λούη, αγαπημένο σκύλο του συγγραφέα (δείτε εδώ) ενώ μέσα από την ιστορία του βλέπουμε στιγμές της καλλιτεχνικής πορείας του Κώστα Ευαγγελάτου, εικόνες από τη ζωή του στην Κεφαλονιά κ.ά. Το βιβλίο κοσμείται με σκίτσα του ίδιου. Κεντρική διάθεση και παραγγελίες: βιβλιοπωλείο Κύβος (Αργοστόλι, 2671026872).
👪Δυο πολύ αξιόλογες επιλογές για τα παιδιά παρουσιάζονται στο θέατρο Θυμέλη-Έλλης Βοζικιάδου για παιδιά 2 εώς 8 ετών. Η σπασμένη κούκλα -διασκευή του έργου του Μπ. Μπρεχτ, Ο κύκλος με την κιμωλία- σε σκηνοθετική επιμέλεια Έλλης Βοζικιάδου, κάθε Κυριακή στις 17:00 αλλά και έκτακτες παραστάσεις εντός ή εκτός θεάτρου (Κείμενο: Έλλη Βοζικιάδου-Μαρία Μπατζανοπούλου, Κούκλα-σκηνικά: Μαρία Μπατζανοπούλου, Κίνηση: Μαρία Μπατζανοπούλου-Πολυτίμη Καλομοίρη, Μουσική: Λόρνα Κούτση, Φώτα-ήχος: Γιάννης Χαρανάς) και Ο Κοντορεβιθούλης σε διασκευή Μαρίας Μπατζανοπούλου και σκηνοθετική επιμέλεια Έλλης Βοζικιάδου (κούκλα: Μαρία Μπατζανοπούλου, σκηνικά: Μαρία Μπατζανοπούλου-Βασιλική Αγγελή, μουσική επιμέλεια: Λόρνα Κούτση, Φώτα και ήχος: Γιάννης Χαρανάς) κάθε Σάββατο στις 12:00. Φέτος στις Απόκριες, όλα τα Σάββατα του Φεβρουαρίου, τα παιδιά είναι προσκεκλημένα σε αποκριάτικο πάρτι-έκπληξη μετά την παράσταση!
🔔Ξεκίνησαν οι παραστάσεις στο θέατρο Δημήτρης Ροντήρης (Φρυνίχου 10, Πλάκα, μετρό Ακρόπολη, 2114089670) κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τον θεατρικό οργανισμό Πρώτες Ύλες για το έργο Η πόλη του Μάρτιν Κριμπ σε σκηνοθεσία Χρίστου Λύγκα. Αν θέλεις κάποιος να σε φιλήσει, αλλά όχι τώρα και σίγουρα όχι ο σύζυγός σου, όπως η Κλαιρ... Αν θέλεις να γιορτάσεις τη νέα σου δουλειά με όλη την οικογένεια στο αυτοκίνητο οδηγώντας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όπως ο Κρις… Κι αν έρχεσαι να παραπονεθείς για τις φωνές των παιδιών των γειτόνων, αλλά ο κήπος είναι άδειος και το κλειδί του παιδικού δωματίου έχει εξαφανιστεί, όπως η Τζένυ…
Ε τότε, κάτι παράξενο συμβαίνει σ΄ αυτή την ιστορία και σίγουρα είσαι στην Πόλη του Μάρτιν Κριμπ. Περισσότερα για την παράσταση θα διαβάσετε εδώ!
Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου - Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία: Χρίστος Λύγκας
Εικαστική Επιμέλεια- Φωτισμοί: ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Τριβουλίδης 
Βίντεο: Χρήστος Δήμας 
Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Χατζηορδάνη 
Παίζουν: Κρις: Θοδωρής ΟικονομίδηςΚλαίρ: Ανδριανή ΚυλάφηΤζένυ: Σταυρούλα Καρτσακλή
📹Το νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ, Adaptation Film Festival, μια συνδιοργάνωση της MoovieReel και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, εστιάζει αποκλειστικά σε προσαρμογές λογοτεχνικών και θεατρικών έργων καθώς και graphic novels, και κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας, από τις 2 έως και τις 8 Φεβρουαρίου του 2017 στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» (Λεωφ. Συγγρού 106 - Μετρό Συγγρού-Φιξ, 2109230081). Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ, αλλά σας έχω κι άλλα καλά νέα: Την προβολή κάποιων ταινιών ακολουθήσει πάρτι με ελεύθερη είσοδο στο Tiki Bar (Φαλήρου 15, Μετρό Ακρόπολη) με DJ τον μουσικό και συγγραφέα Μιχάλη Δέλτα ενώ θα τρέξουν και άλλες παράλληλες δράσεις όπως: η παρουσίαση του έργου του Pedro Juan Gutierrez (εκδόσεις Μεταίχμιο), σεμινάριο δημιουργικής γραφής με ελεύθερη είσοδο, προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο, κ.ά. Αν είστε άνεργος σπεύσατε καθώς θα διατεθεί και ένας συγκεκριμένος αριθμός δωρεάν εισιτηρίων.
📚Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΣΟΚΟΛΗ το θεατρικό έργο του Αλφρέ ντε Μυσσέ Λορεντζάτσιο σε μετάφραση Νεκτάριου-Γεώργιου Κωνσταντινίδη και επιμέλεια Ανδρέα Στάικου. Πρόκειται για ένα κατ’ εξοχήν πολιτικό έργο της ρομαντικής περιόδου γραμμένο το 1834. Η δράση εκτυλίσσεται στη Φλωρεντία το 1537. Ο κεντρικός ήρωας, ο Λορέντζο συνεργάζεται ακόμη και με τον χειρότερο εχθρό του, ταπεινώνεται και εξευτελίζεται από την κοινή γνώμη, ακόμη και από την ίδια του την οικογένεια, προκειμένου να πετύχει τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από την κατάργηση της τυραννίας στην πατρίδα του. Η τελική ηρωοποίησή του δεν αποσκοπεί σε προσωπικό όφελος. Η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να δεχτεί την απελευθερωτική του πράξη. Είναι και ο ίδιος θύμα του ίδιου του αγώνα του. Το αλαλάζον πλήθος, μακράν του να συνειδητοποιεί την πράξη του Λορέντζο, τον καταδικάζει σε θάνατο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η δίκαιη φωνή που εκφράζει την πολιτική ανυπακοή, σιωπά, ενώ ευνοείται η δύναμη της εξουσίας: Ο αγώνας του Λορέντζο αποδεικνύεται άγονος και μάταιος.
🔔Συνεχίζονται, μετά από δίμηνη παράταση, οι παραστάσεις στο Θέατρο της ημέρας ( Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, 2106929090, 2106995777) της ανατρεπτικής κωμωδίας Αποκάλυψη βόμβα, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, σε σκηνοθεσία Ζωής Ρηγοπούλου και κείμενα των Έλενας Συγγελάκη και Μαριλένας Χατζηνικολαΐδη.
Μια πρωταγωνίστρια που θέλει να εκτοξεύσει την καριέρα της. Ένας γιατρός που θέλει να σώσει την υπόληψη του. Μια μάνατζερ στα όρια της νευρικής κρίσης και δυο απρόσκλητοι φίλοι από τα παλιά. Τί θα γίνει όταν στην παρέα τους βρεθεί ένας δημοσιογράφος που κυνηγάει το αποκλειστικό; Θα καταφέρουν άραγε να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα ή θα έχουμε μια αποκάλυψη βόμβα;
Σκηνικά: Κάρολος Ρωμούσης
Κατασκευή σκηνικών: Αφοί Ζαρουλέα
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Βασίλης Τσεντούρος
Φωτογράφιση - Σχεδίαση: Φώτης Βογιατζόγλου
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Παίζουν: Κωνσταντίνος Καραγάνης, Κωνσταντίνα Παριανού, Έλενα Συγγελάκη, Κωνσταντίνος Τσεντούρος, Κωνσταντίνος Φερεντούρος, Μαριλένα Χατζηνικολαϊδη
🔔Συνεχίζονται οι παραστάσεις της κωμωδίας μπουλβάρ του Κλωντ Μανιέ, Ο σάτυρος του δάσους της Κομπιένης σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου και μετάφραση Τούλας Μπούτου, στο θέατρο Ελπίδας (Αριστοτέλους 53 & Σμύρνης 2, 10433 Αθήνα, 2108816780 και 6945262890) κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 20:00. Μια αναπάντεχη και ανατρεπτική ιστορία, γεμάτη μοιραίες και κωμικές συμπτώσεις που ενισχύουν, με πολύ χιούμορ, την άποψη πως η απιστία πραγματικά δεν είναι πάντα αυτό που φαίνεται! Ένα ζευγάρι παπούτσια μπορεί να… ανάψει φωτιές αλλά και να καθορίσει συμπεριφορές…
Ο ωραίος Κλωντ χωρίς καν να ξέρει τη Ζακλίν βρίσκεται… κατά λάθος στο κρεβάτι της, την ώρα που καταφθάνει, στο εξοχικό τους σπίτι, ο σύζυγος της Ρομπέρ και πέφτει από τα σύννεφα… Πως θα αποδείξει η Ζακλίν ότι δεν γνωρίζει καν τον Κλοντ και πως θα αντιδράσει ο Ρομπέρ όταν μάλιστα τα στοιχεία αποδεικνύουν την ενοχή της απιστίας της γυναίκας του; Η μία ανατροπή θα διαδέχεται την άλλη καθώς ο σύζυγος και ο εραστής θα κάνουν τα πάντα για την καρδιά της Ζακλίν ενώ οι ισορροπίες θα αλλάζουν, μέχρις ότου λυθεί το «κουβάρι» των παρεξηγήσεων, με την αποκάλυψη ενός μυστικού που θα φέρει το ανατρεπτικό τέλος… Άραγε σε ποιόν θα δώσει τα… παπούτσια στο χέρι η Ζακλίν;
Σκηνικά–Κοστούμια: Μαριλένα Μέλη
Φωτισμός: Στάθης Αναστασίου
Μουσική επιμέλεια: Γεράσιμος Χαυδάτος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριλένα Μέλη
Πρωταγωνιστούν: Νίτα Παγώνη, Οδυσσέας Σταμούλης και ο Μανώλης Δεστούνης

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη