Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Τα ψέματα ανθίζουν στην άμμο

Τα ψέματα ανθίζουν στην άμμο είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του πολυγραφότατου συγγραφέα Νίκου Διακογιάννη που κυκλοφορεί από τις νεοσύστατες εκδόσεις Πνοή.


Στο 5ο κατά σειρά βιβλίο του ο κύριος Διακογιάννης επιλέγει να διηγηθεί στο αναγνωστικό κοινό του μία απόλυτα αληθινή ιστορία δημιουργώντας ένα εξαιρετικό κοινωνικό, με κάποιες νότες αισθηματικού, μυθιστόρημα.
Στο επίκεντρο του βιβλίο του βρίσκονται οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα και πως αυτές μπορούν να αναπτυχθούν μέσω διαδικτύου, σε ένα εικονικό περιβάλλον όπου τα ψέματα ανθίζουν κι αλήθειες κρύβονται με μεγάλη ευκολία...
Σε μία εποχή λοιπόν αποξενωτική όπου η προσωπική επαφή γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη με τους ανασφαλείς ανθρώπους να προσπαθούν να αποκρύψουν τον πραγματικό τους, ίσως αδύναμο, προβάλλοντας έναν ιδανικό αψεγάδιαστο εαυτό, εκείνον που ονειρεύονται κάποτε να αποκτήσουν, συναντούμε την πρωταγωνίστρια του βιβλίου με το σπάνιο όνομα Αντζία.
Η Αντζία μία γυναίκα με τους δικούς της προσωπικούς δαίμονες προσπαθεί να οικοδομήσει μία ζωή όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική κι ευτυχισμένη. Ωστόσο, κάποια τραυματικά γεγονότα της παιδικής της ηλικίας την κρατούν δέσμια της μοναχικότητας της σε μία μουντή κι άνευρη καθημερινότητα με μοναδική διέξοδο το διαδίκτυο και τα ποικίλα αμφιβόλου αξιοπιστίας δωμάτια συζητήσεων όπου αναζητεί τον έρωτα. 
Θα καταφέρει όμως να βρει τον αληθινό έρωτα σε ένα περιβάλλον εικονικό όπου τα ψέματα γίνονται αλήθειες;
Θα καταφέρει να γευτεί την ευτυχία;
Με φόντο την Ελλάδα της κρίσης ο συγγραφέας Νίκος Διακογιάννης δημιουργεί ένα εξαιρετικά ανθρώπινο μυθιστόρημα.
Ένα μυθιστόρημα σύγχρονο μέσω του οποίου θίγονται ποικίλα κοινωνικά ζητήματα όπως είναι η δυσκολία των σημερινών ανθρώπων να δημιουργήσουν διαπροσωπικές σχέσεις, η παιδεραστία και ο καθοριστικός ρόλος που διαδραματίζει η τραυματική αυτή εμπειρία στην ενήλικη ζωή ενός παιδιού. Ζητήματα που παρουσιάζονται με απαράμιλλο σεβασμό και φορτίζονται συναισθηματικά με μέτρο.
Ο συγγραφέας ισορροπεί μεταξύ δράματος και τραγικότητας δίχως συναισθηματικές υπερβολές και ανυπόφορους μελοδραματισμούς. Αντίθετα, με πολύ ανθρώπινο τρόπο, τρόπο άμεσο, μιας κι η αφήγηση γίνεται σε πρώτο πρόσωπο, γεφυρώνεται η απόσταση ανάμεσα στον αναγνώστη και την κεντρική ηρωίδα του βιβλίου και δημιουργείται ένα αίσθημα οικειότητας μεταξύ τους.
Ο κύριος Διακογιάννης παρουσιάζει τα γεγονότα έτσι ώστε να μιλούν και να πλάθουν από μόνα τους συναισθήματα στην ψυχή κάθε αναγνώστη!
Πλάι στην Αντζία συγκινήθηκα, φοβήθηκα, θύμωσα, χαμογέλασα, δάκρυσα, έζησα στιγμές ευτυχίας κι απόλυτης θλίψης.
Γεύτηκα την γλυκόπικρη γεύση της ζωής...
Κι όλα αυτά μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου που κατάφερε να με ταξιδέψει με την απλότητα του λόγου του. Λόγου αρκετά προφορικού μιας κι η πρωταγωνίστρια επιδίδεται σε ένα είδος εξομολόγησης προς τον αναγνώστη, σαν να συνομιλεί μαζί του.
Λόγου που ωστόσο έχει έντεχνα εμπλουτιστεί με αρκετά σημεία λυρισμού, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο χαρακτηριστικό της γραφής του συγγραφέα, λόγου έντονα εικονοποιητικού που αποτελεί το καταλληλότερο υλικό για την οικοδόμηση ενός τόσο ανθρώπινου λογοτεχνήματος εμπνευσμένου από την σύγχρονη καθημερινότητα.
Ολοκληρώνοντας, το μυθιστόρημα «Τα ψέματα ανθίζουν στην άμμο» είναι ένα τρυφερό, αισιόδοξο μα πάνω από όλα ανθρώπινο βιβλίο που με το περιεχόμενο του έρχεται να διδάξει και να μεταγγίσει στον αναγνώστη την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο μακριά από τις πληγές του παρελθόντος, ένα αύριο που κατοικεί κοντά στην θαλπωρή της ευτυχίας.

Είμαι σίγουρος λοιπόν πως στο πλευρό της Αντζίας θα ζήσετε μοναδικές αναγνωστικές στιγμές!


Γιάννης Ζαραμπούκας
Το βιβλίο του Νίκου Διακογιάννη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.
Περισσότερα από/για τον Νίκο Διακογιάννη:
Αναγκράμμα
Ο Νίκος Διακογιάννης για το Αναγκράμμα

Στο οπισθόφυλλο γράφει:
Πότε τρόμαξες πρώτη φορά μπροστά στην αλήθεια;
Πότε είπες το πρώτο ψέμα για να κρατήσεις τον μεγάλο Έρωτα;
Πότε έχτισες πρώτη φορά τη φυλακή σου;
Μια ιστορία έρωτα που ξεκίνησε στην Ελλάδα πριν το ξέσπασμα της Κρίσης και αναζωπυρώθηκε στα χρόνια των Μνημονίων, των νεόπτωχων και της μοιρολατρίας. Μια κοπέλα με το παράξενο όνομα Αντζία που αναζήτησε τα αυτονόητα με τρόπους λανθασμένους.
Ένα βαθιά ψυχογραφικό μυθιστόρημα βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Για τη βία, την απόρριψη, τα κρυμμένα μυστικά. Ένα βιβλίο για όσα στιγμάτισαν την παιδική ηλικία, μα δεν τολμούμε ν’ αγγίξουμε. 
Μια ιστορία για τις διαδικτυακές γνωριμίες και τα προσωπεία.
Ένα μυθιστόρημα που θα προκαλέσει με τις αλήθειες του.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη