Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Βούλα Παπατσιφλικιώτη στο Μάθε τον φόβο να νικάς

Πως σας ήρθε η ιδέα;
Β.Π.: Τον Φεβρουάριο ετοίμαζα ένα άρθρο για την μεγαλύτερη εφημερίδα του Ελληνισμού της Αυστραλίας "Νέος Κόσμος", όπου έχω την τιμή να αρθρογραφώ, με θέμα τις παιδικές φοβίες! Ενώ ολοκλήρωνα το άρθρο, στο μυαλό μου άρχισε να γεννιέται η ιστορία του βιβλίου "Μάθε τον φόβο να νικάς"!

Που γράψατε το βιβλίο σας;
Β.Π.: Στο όμορφο και ζεστό δωμάτιο του σπιτιού μου, ανάμεσα σε παραμύθια και λογοτεχνικά βιβλία!

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Β.Π.: Περίπου ένα μήνα, αλλά με εντατικό γράψιμο και στην συνέχεια επιμέλεια κάθε μέρα!

Πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Β.Π.: Ένα ποίημα για τις ομορφιές της ζωής!

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Β.Π.: Σε μία πόλη που βασιλεύει η ευτυχία, την Φελιτσιτά, ζει ένα κοριτσάκι με καρδιά χρυσή, που την λένε Καλοσύνη! Έχει όμως ένα μεγάλο ελάττωμα, φοβάται πολύ. Στην ίδια πόλη μένει και ένα κακός μάγος, ο Φόβος. Όταν μια μέρα μαθαίνει την αδυναμία του κοριτσιού ετοιμάζει ένα μαγικό ξόρκι και καλεί όλες τις φοβίες της. Θα καταφέρει η καλή της φίλη, η πασχαλίτσα που την λένε Τόλμη, να την βοηθήσει και τα μάγια να τα λύσει; Με ποιο τρόπο θα μάθει η μικρούλα να νικάει τους φόβους της;
Ένα παραμύθι, που μέσα από την ποίηση και το τραγούδι, μαθαίνει στους μικρούς μας αναγνώστες να νικάνε τους φόβους τους για να ζούνε ήρεμοι και ευτυχισμένοι!

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Β.Π.: Την αισιοδοξία, που προσφέρει απλόχερα στον μικρό αναγνώστη!

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Β.Π.: Η Τόλμη, η πασχαλίτσα! Λατρεύω αυτό το συναίσθημα, το έχω διδαχτεί από την μητέρα μου και το έχω συνοδοιπόρο στην ζωή μου. Επίσης η πασχαλίτσα σαν ζώο είναι από τα αγαπημένα μου. Πολλοί το παρομοιάζουν με την τύχη, προσωπικά μου θυμίζει την Άνοιξη, που είναι η αγαπημένη μου εποχή και την ελευθερία!

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Β.Π.: Ένα μάθημα, να γίνουν νικητές της ζωής και όχι δέσμιοι ενός συναισθήματος.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Β.Π.: Να φύγω από αυτόν τον κόσμο χωρίς να προλάβω να πραγματοποιήσω όσα ονειρεύομαι!

Φοβάστε...
Β.Π.: Τις «μάσκες» των ανθρώπων. Ποτέ δεν ξέρεις τι πραγματικά κρύβουν!

Αγαπάτε...
Β.Π.: Τα ταξίδια και το αίσθημα της Ελευθερίας!

Ελπίζετε...
Β.Π.: Σε ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο αύριο.

Θέλετε...
Β.Π.: Να γνωρίσω ταξιδεύοντας όλο τον κόσμο!

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Β.Π.: Αυτοί που ταξιδέψουν φανταστικά μέσα από τις εικόνες του και θα μάθουν από την έξυπνη ιστορία του, τι άλλο από το να νικάνε τους φόβους τους!

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Β.Π.: Για να χαρίσουμε ένα ξεχωριστό δώρο στα παιδιά μας, να τους μάθουμε να ζούνε ελεύθεροι χωρίς την δέσμευση ενός συναισθήματος!

Γιατί δεν πρέπει;
Β.Π.: Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος λόγος, που δεν πρέπει να το διαβάσετε. Ίσως για να μην χαθείτε στο φανταστικό του ταξίδι!

Που/πως μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Β.Π.: Με απευθείας παραγγελία από τον εκδοτικό οίκο Δυάς Εκδοτική. Επίσης αν σε κάποιο βιβλιοπωλείο δεν υπάρχει, με τον τίτλο και το όνομα του εκδοτικού μπορεί να γίνει η παραγγελία και να φτάσει άμεσα στα χέρια σας.

Που μπορούμε να βρούμε εσάς;
Β.Π.: Στην λατρεμένη μου πόλη, την ερωτική Θεσσαλονίκη! Διαδικτυακά στο "τοβιβλίο.net", όπου περίπου ένα χρόνο πραγματοποιώ συνεντεύξεις με συγγραφείς από όλα τα είδη της λογοτεχνίας!

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Β.Π.: Το κόκκινο, το χρώμα της νίκης!

Ποια μουσική;
Β.Π.: Μια μουσική γαλήνια, σαν το συναίσθημα που αφήνει στον αναγνώστη!

Ποιο άρωμα;
Β.Π.: Ένα άρωμα ζεστό και γλυκό, σαν την ελπίδα!

Ποιο συναίσθημα;
Β.Π.: Του θριάμβου, για την νίκη της ζωής!

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Β.Π.: Ένα τραγούδι!

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Β.Π.: Ζωγράφος, μου αρέσει να δημιουργώ μέσα από την μαγεία των χρωμάτων και την φαντασία!

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Β.Π.: Μου αρέσει να μην έχω κάποιον συγκεκριμένο, αλλά να ανακαλύπτω σιγά σιγά όλους τους αξιόλογους εκπροσώπους της λογοτεχνίας!

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Β.Π.: Μέσα από τα έργα του ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης έχει επηρεάσει τον τρόπο σκέψεις μου. Όσο για το βιβλίο μου πιο πολύ έχει στοιχεία από τις μαντινάδες, τους ομοιοκατάληκτους στίχους με τους οποίους οι Κρητικοί εκφράζουν την χαρά και τον πόνο τους.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Β.Π.: Σε κάθε έργο, που γράφω, αφήνω τους ήρωες να ορίζουν την πορεία τους. Έχουν πιο ενεργό ρόλο στην δικιά τους ιστορία!

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Β.Π.: Για να δημιουργήσεις μέσα στον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας πρέπει να έχεις πλούσια φαντασία και εμπειρίες ζωής. Με αυτό το «πάντρεμα» η ιστορία σου θα ταξιδέψει τον αναγνώστη και ταυτόχρονα θα τον προβληματίσει.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Β.Π.: Η ιστορία του.

Τι την αποτυχία;
Β.Π.: Η παρερμήνευση των λέξεων.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Β.Π.: Όταν πριν την βιβλιοφαγία υπάρχει η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας από την προσχολική ηλικία, τότε δεν είναι κατάχρηση, αλλά εμπλουτίζουμε το μυαλό και την σκέψη μας!

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Β.Π.: Ανήσυχο Πνεύμα
Ήταν το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τα νέα βιβλία.
Ή αλλιώς, όχι μόνο το ερωτηματολόγιο του Προυστ.
Αν σας άρεσε, δείτε περισσότερες απαντήσεις επιλέγοντας την ετικέτα Ριντ Φερστ

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη