Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Βάλτε στην ατζέντα του Δεκέμβρη

Τα ακόλουθα οφείλουν την ύπαρξή τους στην δημιουργικότητα κάποιων ταλαντούχων ανθρώπων, σε όμορφες εμπνεύσεις και στις ατελείωτες καλλιτεχνικές ανησυχίες τους. Αυτόν τον Δεκέμβρη σημειώστε/προσέξτε και τα παρακάτω και -που ξέρετε;- κάπου εκεί γύρω μπορεί να ανταμώσουμε παρέα. Κρατήστε και στους σελιδοδείκτες τη διεύθυνση καθώς πρόκειται για "ζωντανή ανάρτηση" που ανανεώνεται συνεχώς, ενημερώνεται και συμπληρώνεται με κάθε νέο.
Ο Παύλος Παυλίδης σε ένα αναπάντεχο και ιδιαίτερο ακουστικό σετ στο εξωτικό Buba την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου. Ένα live πέρα από τα καθιερωμένα. Αξέχαστοι στίχοι και μελωδίες τόσο από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών όσο και από τη μετέπειτα δισκογραφία του, φτάνοντας έως και τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2016 με τον τίτλο «Μια Πυρκαγιά σ΄ ένα σπιρτόκουτο». Θα ακολουθήσει party από την ομάδα του Buba για αυτούς που αντέχουν και δε θέλουν να τελειώσει η βραδιά. Μαζί του στο πιάνο ο Ορέστης Μπενέκας και στην ηλεκτρική κιθάρα ο Αλέκος Βουλγαράκης.
Από τις 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής (Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός,  2103425637) και κάθε Παρασκευή στις 20:30 παρουσιάζεται το έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, Ο Πατέρας, σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία Γιώργου Βούρου.
Χαρισματικός προφήτης του θεάτρου του 20ου αιώνα, ο Αύγουστος Στρίντμπεργκ έγραψε τον «Πατέρα» στη Βαυαρία το 1887. Μια θανάσιμη αναμέτρηση ανάμεσα στον Ίλαρχο (Άντολφ), στρατιωτικό και σεβαστό επιστήμονα, και τη σύζυγό του Λάουρα με αφορμή την ανατροφή και μόρφωση της κόρης τους Βέρθας. Η υπόθεση παίρνει πολύ σοβαρή τροπή όταν η Λάουρα «υποβάλλει» στον άντρα της πως ίσως δεν είναι αυτός ο φυσικός πατέρας του παιδιού τους. Μέσα στη δίνη της αμφιβολίας και του πάθους, ο «πατέρας», νικημένος, οδηγείται στην παραφροσύνη…
Παίζουν: Γιώργος Βούρος (Ίλαρχος), Ντομένικα Ρέγκου (Λάουρα), Ειρήνη Χατζηκωνσταντή, Ηλίας Κούτλας, Γιάννης Δημητράκης, Μαριάνα Παγκρατιώτη.
Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλίας Κούτλας
Φωτογραφίες: Δήμητρα Λαζαρίδου, Γιώργος Μαρινάκης
Η Ανώφελη ομορφιά είναι ένας θεατρικός μονόλογος βασισμένος σε τρία διηγήματα του Γκυ ντε Μωπασάν. Ο έρωτας και η γυναίκα ως μούσα και σημείο αναφοράς μέσα από τα μάτια του Γάλλου διηγηματογράφου είναι τα συστατικά του έργου που μπορείτε να δείτε για έξι μόνο παραστάσεις στο θέατρο Μικρή Πλάνη (Δικαιάρχου 106-108, Παγκράτι, 2107019616) στις ακόλουθες ημέρες και ώρες: Δευτέρα 12, 19, 26 Δεκεμβρίου και 2, 9 Ιανουαρίου στις 21:00 και Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 18:30.
Κείμενο: Γκυ ντε Μωπασάν
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Κώστας Δελακούρας
Ερμηνεύει ο Φιλήμων Ορκόπουλος
Ο Σιμιγδαλένιος του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου έρχεται στο θέατρο ΕΝ-Α (Σουρή και Μαλαγαρδή 95, Κορυδαλλός, 6987154814) από το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00. "Διαβάζοντας" τον Σιμιγδαλένιο όχι σαν ένα απλό παιδικό παραμύθι, αλλά ως μια συναρπαστική αλληγορία για την αγάπη και ως μια πορεία αυτογνωσίας, η θεατρική ομάδα ΕΝ-Α, σε στενή συνεργασία με τον συγγραφέα του, τον παρουσιάζει για ενήλικο κοινό κυρίως, με απόλυτο σεβασμό στο ποιητικό κείμενο, αναδεικνύοντας όλη την ομορφιά και τα βαθιά νοήματά του. 
Σκηνοθεσία: Ελπίδα Αμίτση
Μουσική: Δημήτρης Παριανός
Σκηνικά - Κοστούμια: Αγάπη Εντέχνου
Φωτισμός: Αθηνά Εντέχνου
Φωτογραφία: Λευτέρης Παρακευαḯδης, Κωνσταντίνος Χαρβάτης
Επιμέλεια trailer, αφίσας: Δημήτρης Παριανός
Ηχοληψία: Ανανίας Ποταμίτης
Φροντιστής: Λουκάς Μπίτσας
Παίζουν: Ελπίδα Αμίτση, Αμαλία Αυγουστάκη, Λουκάς Μπίτσας, Φώτης Ρουκάς
Φωνές: Γιώργος Κλήμης, Νίκος Κορνιαχτός, Ηλιάννα Παναγοπούλου, Νίκος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παριανός, Χαρά Ρίζου, Στάθης Σερνιέ
Παραγωγή: Ομάδα ΕΝ-Α
🎼 Η Ζωή Τηγανούρια, μετά την κυκλοφορία της instrumental σύνθεσης Last Tango by Zoe, έχει προγραμματίσει επιλεγμένες εμφανίσεις. Έτσι, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 μπορείτε να την απολαύσετε στη μουσική σκηνή Εν Μοσχάτω (κρατήσεις: 2104824410 facebook event), το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στη Galerie Δημιουργών (πληροφορίες & κρατήσεις: 2106251732) και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στο Πεδίον του Άρεως όπου εγκαινιάζει την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής με τη συναυλία Αρώματα του Κόσμου και Βυζαντινά Μύρα. Βρείτε την στο Zoe's Official Website και ανακαλύψτε την στη σύνθεσή της Nostalgia η οποία μετά το remix των Dreamers Inc επιλέχθηκε και συμπεριλαμβάνεται στην επετειακή έκδοση του Buddha-Bar, The Ultimate Experience.
👏 Από το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 κάνει πρεμιέρα η performance της βραβευμένης θεατρικής ομάδας Νοητή Γραμμή στο θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα, 2106460748). Η Γυναίκα/Το Ρούχο αφορά τα ρούχα... ως συναίσθημα, ως μνήμη, ως οικειότητα, ως εργαλείο, ως ένδειξη θριάμβου, ως σημάδι συγγένειας... Γιατί τα ρούχα λένε ιστορίες αρκεί να τα αφουγκραστείς. Αν έπρεπε να πετάξεις όλα σου τα ρούχα και να κρατήσεις μόνον ένα, ποιο θα ήταν αυτό; Τι θα φορούσες για να ξεχωρίσεις; Τι θα ‘βαζες για να περάσεις απαρατήρητη; Θα μπορούσες να ζεις σε ένα σπίτι χωρίς καθρέφτη; Θα ήθελες να μπορούσες να κυκλοφορείς γυμνή στον δρόμο; Έχασες ποτέ το ένα γάντι, το ένα σκουλαρίκι, τη μία κάλτσα;  Όταν είναι να πετάξεις ένα ρούχο, μην πονάς για τον αποχωρισμό, απλά ευχαρίστησέ το για τη χαρά που σου πρόσφερε και γιόρτασε την νέα του ζωή. Ποτέ μα ποτέ, μη δένεις τα καλσόν! Ποτέ, μα ποτέ, μην κάνεις τις κάλτσες σου κουβαράκια. Ήρθε η ώρα κι αυτές να ξεκουραστούν... Όλη τη μέρα ήταν στους δρόμους. Να τις φυλάξεις όλες τις φωτογραφίες σου που δεν σου αρέσεις. Σε είκοσι χρόνια θα τις βλέπεις και θα λες, «τι όμορφη που ήμουν τότε!».
Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Όλγα Ποζέλη
Σύνθεση κειμένων: Όλγα Ποζέλη & η ομάδα
Σκηνικά: Κωστής Δάβαρης
Κοστούμια: Κωστής Δάβαρης & η ομάδα
Μουσική επιμέλεια & κίνηση: Όλγα Ποζέλη
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Βάσια Λακουμέντα, Σοφία Λιάκου, Όλγα Ποζέλη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Λίνα Παπανικολάου, Αλεξάνδρα Ασσαντουριάν, Τερέζα Βονάτσου
Βοηθοί σκηνογράφου: Ελευθερία Αραούζου, Μυρτώ Κοκκίνου
Βοηθός παραγωγής: Χριστίνα Καλπογιαννάκη
Κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21:15 μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2017
📖 Κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα του John Steinbeck, Ανατολικά της Εδέμ, σε μετάφραση Μιχάλη Μακρόπουλου, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πρόκειται για το πιο επικό και φιλόδοξο έργο του Στάινμπεκ και αφηγείται την ιστορία δύο οικογενειών στην Καλιφόρνια ενώ εδώ ακριβώς έχει πλάσει αλησμόνητους χαρακτήρες, όπως της Κάθι (ενσάρκωση της κακίας) ή του Λι (ο αντίποδας). Μπορεί να θυμάστε την ταινία του Ηλία Καζάν με τον Τζέιμς Ντιν και την Τζούλι Χάρις (1955). Ο συγγραφέας είχε δηλώσει ότι πρόκειται για το καλύτερο έργο του και προφανώς δικαιώνεται καθώς το βιβλίο δεν έπαψε ποτέ να διαβάζεται από το 1952 μέχρι σήμερα.
Από τον ίδιο εκδότη, έχουμε και μία ακόμη άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση για τα παιδιά, αν και όσοι συμπεριλαμβάνονται σήμερα στα παιδιά δε γνωρίζουν -ούτε καν!- τη Θεία Λένα του ραδιοφώνου η οποία με τη φωνή και τις ιστορίες της είχε μεγαλώσει γενιές ολόκληρες. Στη ραδιοφωνική εκπομπή της θείας Λένας -κατά κόσμον Αντιγόνη Μεταξά- κατά τις δεκαετίες του 40, 50 και 60 ακούστηκαν υπέροχες ιστορίες, παραμύθια και συγκινητικά διηγήματα. Η ίδια συγκέντρωσε τις καλύτερες ιστορίες της και δημιούργησε το βιβλίο, Η ώρα του παιδιού, στα μέσα της δεκαετίας του 50. Την εν λόγω έκδοση επιμελήθηκε η εγγονή της, Μαρία Ηλιού. Εικονογραφούν οι: Κώστας Καρυωτάκης, Παύλος Βαλασάκης, Ζωή Σκιαδαρέση, Περικλής Βυζάντιος, Ελένη Περάκη.
👉 Οι Παίκτες του Νικολάι Γκόγκολ σε ελεύθερη διασκευή και σκηνοθεσία του Κώστα Νταλιάνη έρχονται στο ΒΕΤΟΝ7 (Πύδνας 7, Βοτανικός, 2107512625) στα πλαίσια των Θεατρικών Συνθέσεων 2016-17 από το θίασο Μοντέρνοι καιροί. Το πρωτότυπο έργο αφορά μια άγρια σατιρική κωμωδία που απεικονίζει την παρακμή, τη διαφθορά και την απάτη που επικρατούσε στην Τσαρική Ρωσία στα μέσα του 19 ου Αιώνα. Στη διασκευή αλλάζει ο τόπος και ο χρόνος δράσης, οπότε μεταφερόμαστε στο Σικάγο του 1930, την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης. Ο κλέψας του κλέψαντος, μια λέσχη, ένας συρφετός απατεώνων που ανταγωνίζονται στο πώς θα εξαπατήσει ο ένας τον άλλο -κάθε αναφορά στην Ελλάδα του σήμερα ισχύει- κι ένα περιβάλλον απέραντης διαφθοράς όπου το μέτρο όλων είναι το χρήμα και ισχύει μόνο ένας κανόνας: Ο θάνατός σου η ζωή μου. Αν δεν αντέχεις, δε παίζεις. Κι ενώ οι ρόλοι του έργου είναι αντρικοί, παίζονται από γυναίκες!
Θα το δείτε σε μια από τις ακόλουθες ημέρες: 5, 6, 12, 13, 19, 20, 26 και 27 Δεκεμβρίου 2016
Σκηνικά - Κοστούμια: Η Δημιουργική Ομάδα των Μοντέρνων Καιρών
Μουσική Επιμέλεια –Σχεδιασμός Ήχου: Μάριος Τσάγκαρης
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Εβίτα Παπασπύρου, Ηλιάνα Παναγιωτούνη, Αγγελική Λυμπεροπούλου, Φάνια Νταλιάνη, Μαρία Κολοκυθά, Ματίνα Τζοβέννου, Ελένη Αυγούστη.
Φωτογραφίες: Κατερίνα Αρβανίτη
Βίντεο: Αλέξανδρος Καραΐσκος
Μοντάζ: Κωνσταντίνος Ξενάκης
Φωτισμός: Κώστας Νταλιάνης
Υπεύθυνος Φωτισμού και Ήχου: Γιώργος Ζιώγαλας
👏Το έργο του Heiner Müller, ΜΑΟΥΖΕΡ, που αναφέρεται στον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ Κόκκινων και Λευκών στη νεοϊδρυθείσα Σοβιετική Ένωση της δεκαετίας του 1920, ανεβαίνει στο θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Ταύρος) σε σκηνοθεσία Κλήμης Εμπέογλου και μετάφραση Ελένης Βαροπούλου (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα).
Ο Α αφηγείται τη ιστορία του: Πώς μεγάλωσε, πώς έγινε δήμιος της Επανάστασης, πώς εκτέλεσε τον προκάτοχο του, τον Β, επειδή ο τελευταίος σταμάτησε να υπακούει τις εντολές του Κόμματος.
Τι γίνεται όμως όταν κυριεύεται ο ίδιος από αμφιβολίες για την ύπαρξη νοήματος στις εκτελέσεις εχθρών της Επανάστασης και δεν μπορεί να εκτελέσει πλέον τις εντολές του Κόμματος;
Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει προκειμένου να απαλλαγεί από το χρέος του απέναντι στην Επανάσταση;
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Ζησούδη
Μουσική: Στέφανος Συμινελάκης
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Σχεδιασμός Σκηνικού: Νίκος Κυριακόπουλος
Κοστούμια: Μυρτώ Σαρμά
Ειδικές Κατασκευές: Μπλερίμ Δαμπιράι
Φωτογραφίες: Νίκος Θωμάς
Σχεδιασμός αφίσας: Παναγιώτα Τζιόβα
Βίντεο: Τάκης Παπαναστασίου
Μοντάζ: Στάμος Δημητρόπουλος
Παίζουν: Έβελυν Ασουάντ, Δημήτρης Δημητρόπουλος, Αγγελική Ζησούδη, Γιώργος Κισσανδράκης
Από 5 Δεκεμβρίου 2016 έως 10 Ιανουαρίου 2017 κάθε  Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Διάρκεια Παράστασης: 60'

👉 Το Διεθνές βραβείο εικονογραφημένου βιβλίου Compostela 2016 κατέκτησαν οι Αντώνης Παπαθεοδούλου και Ίριδα Σαμαρτζή για το έργο τους με τίτλο Ένα τελευταίο γράμμα στην τελετή που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο του Santiago de Compostela της Ισπανίας. Το έργο ξεχώρισε ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες συμμετοχές από 24 χώρες! 
Η Επιτροπή μέτρησε την ισορροπία ανάμεσα στο κείμενο και την εικονογράφηση που δημιουργεί ένα αρμονικό σύνολο καθώς και τη συνοχή της αφήγησης που εκπέμπει αισιοδοξία και τρυφερότητα. H αισθητική προσέγγιση αναδεικνύει την πλαστική σύνθεση, που κυριαρχείται από γραμμές και κολάζ και μας μεταφέρει σε ένα υποβλητικό, νησιωτικό τοπίο Μεσογείου. Το βιβλίο θα μεταφραστεί από τον εκδοτικό οίκο Kalandraka και θα κυκλοφορήσει σε όλες τις γλώσσες της Ιβηρικής Χερσονήσου. Στη χώρα μας θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος στις αρχές του 2017!

📕 Κυκλοφόρησε και το νεανικό βιβλίο Ο Φύλλος της Έλενας Γλωσσιώτη (εκδόσεις Θίνες) σε εικονογράφηση Μυρτώς Δεληβοριά. Ο Φύλλος έλαβε τη διάκριση White Ravens για το 2016 και συγκαταλέγεται στα 200 παιδικά βιβλία του κόσμου.
Το σήμα White Ravens απονέμεται από τη Διεθνή Βιβλιοθήκη του Μονάχου σε νέες εκδόσεις που διακρίνονται για τα παγκόσμια θέματά τους και το πρωτοπόρο συγγραφικό εικαστικό τους ύφος. Θεωρείται διεθνούς κύρους και συγκεντρώνει τα πιο ενδιαφέροντα μεταφρασμένα βιβλία.
Ο Φύλλος ευαισθητοποιεί το κοινό σε αξίες όπως η φύση, η φιλία, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, ο αγώνας για την ελευθερία αλλά και για την αποδοχή της διαφορετικότητας.
🎶 Τον Δημήτρη Λιόλιο τον γνωρίζουμε από την πορεία του στον μουσικό χώρο και πρόσφατα από τις συνεργασίες του με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Πάνο Μουζουράκη, την Σοφία Βόσσου, τον Χρήστο Δάντη κ.ά. Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 22:30 θα βρίσκεται στο Σταυρό του Νότου με Το rock στο λαϊκό του και αντίστροφα, με μποέμικη διάθεση αλλά και γκάζια ψυχής, με δυνατούς ρυθμούς και τραγούδια που αγαπάμε. Επί σκηνής και οι Calu Cacu όπως και η Νίνα Φώσκολου. Στο τραγούδι και στα φωνητικά η Παναγιώτα Μπιρμπάκου.
👌 Μια διαφορετική πρόταση (που έκανε πρεμιέρα στις 20 Νοεμβρίου) είναι Το 3% της Βίλης Σωτηροπούλου. Πρόκειται για πολιτικό έργο επιστημονικής φαντασίας, μια site specific παράσταση τριών σκηνοθετών -Ροζαμαλία Κυρίου, Βασίλης Παπαδημητρίου και Βίλη Σωτηροπούλου- και περιλαμβάνει ζωντανή σύνδεση της θεατρικής σκηνής με Αγγλία ή Γαλλία και Ελβετία (μέσω skype)!
Για τις ανάγκες της παράστασης το θέατρο Ειλισσός μετατρέπεται σε ένα σπίτι-φυλακή στο κέντρο της πόλης το έτος 2040 όπου η Ξένια παρακολουθείται από κάμερες. Για πρώτη φορά στα ελληνικά θεατρικά δρώμενα ένας ρόλος του έργου βρίσκεται σε άλλη χώρα, εκεί όπου βρίσκεται και ο ηθοποιός που τον υποδύεται!
Στο δελτίο τύπου λέει: Μεγάλη Γερουνία - Νew Ellana – Γαλάτια – Αγγλετέρια - Γηραιά Νευρώπα, έτος 2040 μ.Χ.
Φυλακισμένοι, Φύλακες, Χαφιέδες και Κατηχητές μπλέκονται ο ένας στη ζωή του άλλου. Η Ξένια, η Ίνγκριντ, η Μελίνα και ο Άρης, βρίσκονται στο ίδιο γαϊτανάκι του 3%. Οι τέσσερις βαδίζουν μαζί σ’ ένα δρόμο που οδηγεί ή στο θάνατο ή στους λεγόμενους «ανθρώπους των σπηλαίων». Υπάρχει κάποια προοπτική για τη φυλακισμένη ανθρωπότητα; Οι «άνθρωποι των σπηλαίων» ίσως έχουν τις απαντήσεις…
Ηθοποιοί: Αθηνά Αξιώτου (Παρίσι), Μίνα Λαμπροπούλου, Πασχάλης Μερμιγκάκης, Βίλη Σωτηροπούλου (Ελλάδα), Στέλλα Τροκάνα (Αγγλία), Γιώργος Νάσιος (Ελβετία).
Σκηνογραφία: Ανδρομάχη Μοντζολή
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Λαλούμης
Φωτισμοί: Άννα Σωτρίνη
Φωτογραφίες: Μιχάλης Τζωρτζάτος
Βοηθός σκηνοθέτη, οργάνωση παραγωγής: Aγγελική Ελευθεράκη
Ως τα μέσα Ιανουαρίου 2017 στο θέατρο Ειλισσός, Αγλαονίκης 3 και Βουλιαγμένης 40, Αθήνα, 2109214248, κάθε Κυριακή στις 20:00 και Δευτέρα στις 20:30.
👏 Ανακοινώθηκε και η παράταση του έργου Στη Νεκρά του Ρεμί ντε Βος στο θέατρο τσέπης Μικρή Πλάνη μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου.
Είναι άραγε η εργασιακή μας πραγματικότητα η μόνη δυνατή πραγματικότητα; Δουλεύουμε για να ζούμε ή ζούμε για να δουλεύουμε; Έχετε δουλειά; Ψάχνετε δουλειά; Βρήκατε δουλειά; Ψάξατε καλά; Ψάξατε παντού; Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή! Δουλειά να’ ναι και ό,τι να ‘ναι! Δουλειά να ‘ναι κι όπου να ‘ναι!
Μετάφραση: Άννα Ετιαρίδου
Σκηνοθεσία: Κώστας Δελακούρας
Ερμηνεύουν: Άννα Ετιαρίδου, Κώστας Δελακούρας, Ιουλία Σταμούλη, Σάντρα Ααρών
Φωτογραφίες: Χρήστος Καραπιπέρης
Από την Ομάδα Πλάνη στο θέατρο Μικρή Πλάνη, Δικαιάρχου 106-108, Παγκράτι, 2107019616, κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:30

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη