Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Δημήτρης Μαμαλούκας και Η μεγάλη ληστεία της χρηματαποστολής

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Δ.Μ.: Η αγάπη μου για τις παιδικές περιπέτειες, για κάποιες ιστορίες που μερικά παιδιά θα αγαπήσουν.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Δ.Μ.: Κουλ.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Δ.Μ.: Ξεκίνα κι αν σου αρέσει το συνεχίζεις.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Δ.Μ.: Θα πηγαίναμε σε μια μικρή επαρχιακή πόλη των ΗΠΑ και θα μέναμε μία εβδομάδα.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο.
Δ.Μ.: «Ορκίσου».
«Ορκίζομαι».
«Στα κόκαλα της γιαγιάς σου;»
«Μα η γιαγιά μου ζει ακόμα!»
«Δεν έχει σημασία, δεν έχει κόκαλα;»
«Έχει...» είπε ο Τζέι.
«Ορκίσου λοιπόν».
«Ορκίζομαι στα κόκαλα της γιαγιάς μου ότι σήμερα το πρωί είδα το θωρακισμένο φορτηγάκι» είπε ο Τζέι και τότε χτύπησε το κουδούνι.
Σαν περίληψη...
Ο Ντιν Κόνραντ και ο κολλητός του, ο Τζέι Παπαδογιαννακόπουλος, ζουν σε μια μικρή πόλη που λέγεται Χαμένος Παράδεισος και τελειώνουν το δημοτικό. Ο Ντιν μένει με τις αδερφές του, τη Μαίρη και τη μικρή Σάλι, και το όνειρό του είναι να γίνει ντετέκτιβ. Οι τέσσερίς τους έχουν φτιάξει μια ειδική ομάδα.
Όταν ένα πρωινό άγνωστοι κλέβουν μια χρηματαποστολή κι αρπάζουν 1.000.000 δολάρια, τα παιδιά αποφασίζουν να λύσουν το μυστήριο.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρίσκουν τυχαία μια παράξενη ολοστρόγγυλη σφαίρα. Κι έπειτα αποκτούν υπερφυσικές δυνάμεις. Ο Ντιν νομίζει ότι μπορεί να κλείσει ένα συρτάρι μόνο μ’ ένα κοίταγμα και η Μαίρη ότι μπαίνει στο ίντερνετ μονάχα με τη σκέψη της.
Τι θα γίνει στο τέλος;
Θα λύσουν το μυστήριο της κλοπής των χρημάτων;
Τι ρόλο θα παίξει ο αλλόκοτος καθηγητής Άντζελο Μακ Λουκ, που οι φήμες λένε ότι κάνει απαγορευμένα πειράματα;
Και οι δυνάμεις της σφαίρας; Πόσο θα τους επηρεάσουν και θα αλλάξουν τη ζωή τους;
Το βιβλίο του Δημήτρη Μαμαλούκα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος και αποτελεί την πρώτη περιπέτεια των τεσσάρων ξεχωριστών ντετέκτιβ. Εικόνες: Γιώργος Σγουρός. Για παιδιά από 11 ετών.
Ο Δημήτρης Μαμαλούκας γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα όπου και κατοικεί. Έχει γράψει τα αστυνομικά μυθιστορήματα Ο Μεγάλος Θάνατος του Βοτανικού, Η απαγωγή του εκδότη, Η χαμένη βιβλιοθήκη του Δημητρίου Μόστρα (υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών ΕΚΕΒΙ - ΕΡΤ 2007), Η μοναξιά της ασφάλτου, Ο κρυφός πυρήνας των Ερυθρών Ταξιαρχιών, καθώς και τα μυθιστορήματα Κοπέλα που σε λένε Φίνι (μεταφράστηκε στα τουρκικά) και Κράτα μου το χέρι.
Το πρώτο του βιβλίο, Όσο υπάρχει αλκοόλ υπάρχει ελπίδα, μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη ενώ διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες. Έχει γράψει επίσης το τετράτομο έργο παιδικής λογοτεχνίας Κρις Πινόκιο – Νοεμί Αστράκη, Τα Παιδιά του Χρόνου.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη