Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Στο Αγγέλων Βήμα...

Σε μία ανάρτηση όλες οι παραστάσεις-παραγωγές που μπορείτε να δείτε στο Αγγέλων Βήμα. Η ανάρτηση ενημερώνεται καθημερινά με ό,τι νεότερο ώστε να είναι πάντα επίκαιρη. Στο τέλος των δελτίων τύπου θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας του χώρου και άλλους σχετικούς συνδέσμους.
Έρωτας πλην
Η «Ομάδα 11+» στρέφει εκ νέου τη ματιά της στο έργο του συγγραφέα Κωσταντίνου Χατζόπουλου και δραματοποιεί αποσπάσματα από διηγήματά του στην θεατρική παράσταση «Έρωτας πλην» που παρουσιάζεται κάθε Κυριακή από 7 έως 28 Μαΐου 2017.  Με αφορμή τον έρωτα, ο οποίος λάμπει δια της απουσίας του, θίγονται κοινωνικές συμβάσεις, ηθικές αξίες και οικονομικές ανισότητες μιας εποχής, που σχεδόν 100 χρόνια μετά, μοιάζει τόσο κοντινή με τη δική μας.
Επιλογή-Σύνθεση και δραματουργική επεξεργασία κειμένων: Ορφανού Σοφία, Πέτσκου Φωτεινή
Σκηνοθεσία: Ορφανού Σοφία
Βοηθός σκηνοθέτη: Πέτσκου Φωτεινή
Φωτισμοί: Μούντριχας Βαγγέλης
Σκηνικά – κοστούμια: Αργυρακοπούλου Βασιλική
Μουσική: Στεφανίδης Γιώργος
Ηθοποιοί: Αργυρακοπούλου Βασιλική, Στεφανίδης Γιώργος

*

Βυθός
 Το πέμπτο έργο του 3ου φεστιβάλ Ελληνικού θεατρικού έργου του 21ου αιώνα.
Η μυστηριώδης εξαφάνιση της φωτορεπόρτερ Λυδίας, που μόλις είχε ξεκινήσει το φωτορεπορτάζ της στη Μέση Ανατολή, ακολουθείται από αλλοπρόσαλλες επιστολές οι οποίες αναστατώνουν την αδελφή της Στέλλα και τον σύζυγό της Παύλο. Τη στιγμή που οι δυο τους, τρομοκρατημένοι για την τύχη της, προσπαθούν να τις αποκρυπτογραφήσουν, στην άλλη άκρη της πόλης, ο γενικός διευθυντής της μεγαλύτερης βιοτεχνίας ενδυμάτων, ο Κίμων, εμπιστεύεται στην καινούρια γραμματέα του, την παράξενη Μανόλια, το κλείσιμο μιας υψηλής συμφωνίας με ξένους επενδυτές.
Καθώς όμως μπλέκεται μαζί της σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, θα αναδυθεί ένα ηλεκτροφόρο μυστικό που ενώνει τους 4 ανθρώπους και που ο Κίμωνας πίστευε πως έχει θαφτεί στον σκοτεινό βυθό.
Συγγραφέας: Ναταλία Κατσού
Σκηνοθεσία: Ναταλία Κατσού
Σκηνικά / Κοστούμια: Μάιρα Βαζαίου
Φωτισμοί / Βίντεο: Γιάννης Κατσαρής
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Διδασκαλία προφοράς: Βασίλης Κουκαλάνι
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Γεωργιάδου
Βοηθός Σκηνογραφίας: Λευκή Δεριζιώτη
Διεύθυνση Σκηνής: Δέσποινα Βαλανά
Φωτογραφίες: Γιάννης Κατσαρης
Πρωταγωνιστούν: Ιωάννης Αθανασόπουλος, Ελισάβετ Γιαννακού, Αργύρης Γκαγκάνης, Ιλιάνα Παζαρζή
Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:00 από 24 Απριλίου έως 30 Μαΐου 2017
Καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ: Λεία Βιτάλη

*

Tattooland
Αφενός η καλλιτεχνική διευθύντρια Λεία Βιτάλη και αφετέρου το ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, το οποίο στεγάζει και οργανώνει όλες τις παραγωγές, με χαρά ανακοινώνουν το τέταρτο έργο του 3ου φεστιβάλ Ελληνικού θεατρικού έργου του 21ου αιώνα.
Σ' ένα εργαστήριο τατουάζ, κάποια χαράγματα ζωντανεύουν καθώς κεντιούνται πάνω σε ανθρώπινα σώματα διεκδικώντας μια θέση στη ζωή του δημιουργού τους. Μνήμες και αισθήσεις ξυπνούν επικίνδυνα. Μορφές και καταστάσεις ακροβατούν ανάμεσα στη φαντασία και στην πραγματικότητα, ανάμεσα στο «τώρα» και στα ασαφή σύνορα του χρόνου. Πού σταματούν τα γεγονότα και πού αρχίζει το όνειρο; Και τι από τα δύο συνιστά «ζωή»;
Συγγραφέας: Μηνάς Βιντιάδης
Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Κερασία Σαμαρά
Σκηνικά-κοστούμια: Τώνια Αβδελοπούλου
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας
Μουσική Επένδυση: Τώνια Αποστόλου
Θεματική σύμβουλος: Ρέα Πεδιαδιτάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Τώνια Αποστόλου
Κινηματογράφηση: Νίκος Βουτενιώτης
Φωτογραφίες: Σπύρος Κατωπόδης
Πρωταγωνιστούν:  Δημήτρης Αλεξανδρής, Ευτυχία Γιακουμή, Περικλής Λιανός, Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Αλέξανδρος Νταβρής, Δημήτρης Θεοδωρίδης
Από 13 Μαρτίου 2017 έως 18 Απριλίου 2017 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19:00
*

No name's Myth
Νύχτα. Σε ένα ραδιοφωνικό στούντιο.
Ο Κώστας NightAir, ντεμοντέ ραδιοφωνικός παραγωγός, πληροφορείται πως απολύεται, εκτός αν ανεβάσει αμέσως την ακροαματικότητά του. Σε ένα απονεννοημένο διάβημα, ο Κώστας NightAir επινοεί έναν μυστηριώδη μόνιμο καλεσμένο στην εκπομπή του, ο οποίος παίζει πιάνο. Κανείς δεν γνωρίζει πως αυτός ο μυστηριώδης καλεσμένος δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Κώστα NightAir.
Η εξέλιξη είναι καταιγιστική.
Χάρη στην εξαιρετική μουσική που παίζει ο μυστηριώδης καλεσμένος, η εκπομπή αποκτά ένα πολυπληθές και ενθουσιώδες κοινό, η ακροαματικότητά της εκτοξεύεται και ο Κώστας NightAir είναι πανευτυχής. Μέχρι την στιγμή που σκάει μπροστά του μια απρόσμενη εξέλιξη.
Μια γυναίκα, φανερά διαταραγμένη, ερωτεύεται τον "καλεσμένο" και αξιώνει συνάντηση μαζί του!
Περισσότερα για την παράσταση δείτε εδώ!
Κείμενο - Πρωτότυπη μουσική: Μάριος Στρόφαλης
Παίζουν: Μάριος Στρόφαλης, Δανάη-Αρσενία Φιλίδου
Κάθε Παρασκευή στις 22:30
Από 17 Μαρτίου κάθε Παρασκευή στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ με ένα ποτήρι κρασί

*

Ο ένατος γάμος της γηραιάς κυρίας
«Ευφυές με σουρεαλιστικό οίστρο, διασκεδαστικό, πρωτότυπο και επίκαιρο», χαρακτηρίστηκε το έργο της Βιτάλη, η οποία «ζωντανεύει» ξανά το «τέρας» της απληστίας και του άκρατου καπιταλισμού που δημιούργησε ο Φρίντριχ Ντίρενματ στο αριστούργημά του «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας». Αυτή τη φορά το «τέρας» χτυπά στην Ελλάδα της κρίσης. Η Κλάρα Τσαχανασιάν -120 ετών πλέον- ζάμπλουτη και παντοδύναμη, επισκέπτεται τη χώρα για να τελέσει τον Ένατο Γάμο της με τον νεκρό (!) εραστή της και επίσημους καλεσμένους αρχηγούς κρατών, τον Πάπα, τραπεζίτες και τους μεγιστάνες φίλους της. Στην πραγματικότητα όμως το διεστραμμένο μυαλό της σχεδιάζει μια σατανική εκστρατεία. «Κάνε σούζα μικρή μου χώρα» σηκώνει το δάχτυλο και μας λέει, «έτσι μπράβο».
Μια μαύρη φάρσα -τραγική κωμωδία- που μιλάει με σαρκασμό και χιούμορ για τη σύγχρονη άγρια εποχή των τεράτων και των θυμάτων τους.
Συγγραφέας: Λεία Βιτάλη
Σκηνοθεσία: Άσπα Κυρίμη
Σκηνικά - Κοστούμια: Ιουλία Σταυρίδου
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας
Μουσική επιμέλεια: Αθηνά Καψετάκη
Φωτογραφίες: Νικόλας-Αύγουστος Γκέσκερ
Ερμηνεύει η Σοφία ΣεϊρλήΑπό 15 Φεβρουαρίου 2017 κάθε Τετάρτη στις 20:00 και Πέμπτη στις 21:00

***

Bistrots du monde
Όλα τα Σάββατα του Φεβρουαρίου 2017 στις 22:30
Νέος κύκλος με 4 διαφορετικές συναυλίες - «αποκριάτικα bistrots du monde» από τον Μάριο Στρόφαλη, συνθέτη, πιανίστα και δημιουργό του φεστιβάλ «το μικρό Παρίσι των Αθηνών» και τους εκλεκτούς καλεσμένους του.

4 Φεβρουαρίoυ 2017
Latino Mediterraneo Carnaval
Μartha Moreleon (τραγούδι-κρουστά), Έλλη Δαδήρα (τραγούδι-ακουστικό μπάσο), Μάριος Στρόφαλης (πιάνο-τραγούδι)
Μεσογειακές μελωδίες συναντούν ρυθμούς latin, tango και Βrasil.
Μια αποκριάτικη αφήγηση από τρεις καταξιωμένους καλλιτέχνες αυτών των ειδών.

11 Φεβρουαρίου 2017
Deux chevaux musicaux
Rémi Cavat (τραγούδι-κιθάρα), Μάριος Στρόφαλης (πιάνο-ακορντεόν-τραγούδι)
Ο Lyonnais δημιουργός των “les enfants de Pigalle”, ταξιδεύει με τον δικό μας Παριζιάνο σε όλη τη Γαλλία.

18 Φεβρουαρίου 2017
Εuropean Taxim vs Carnaval
Μarios Strofalis quartet
Βαγγέλης Βεργωτής (ακκορντεόν), Αλφρέντο Στούνι (βιολί), Φαίη Νικολοπούλου (βιολοντσέλλο), Mάριος Στρόφαλης (πιάνο και τραγούδι).
To 14 χρονών κουαρτέτο, σε άνευ όρων αποκριάτικο ξέσπασμα, μπλέκει τις πρωτότυπες ταξιδεμένες μουσικές συλλογές “European taxim” με τραγούδια που θυμίζουν τους καιρούς των αυθεντικών καρναβαλιών.

25 Φεβρουαρίου 2017
Πειραιάς – Μασσαλία
Rémi Cavat (τραγούδι-κιθάρα), Έλλη Δαδήρα (τραγούδι-μπάσσο), Μάριος Στρόφαλης (πιάνο-ακορντεόν- τραγούδι)
Τραγούδια και μελωδίες που ήχησαν και ηχούν στα δύο μεγάλα λιμάνια της Μεσογείου και συντρόφευσαν τον πόνο του αποχωρισμού και την χαρά της σμίξης.

***

Με Κάρυ και Κύμινο
Πανελλήνια 1η
Βομβάη. Σήμερα. Μια παράσταση σε ρυθμούς Bollywood.
- Πώς φτιάχνεται η αγάπη;
- Με κάρυ και κύμινο.
- Και με τι μοιάζει;
- Με BOLLYWOOD!
Παράνομοι δεσμοί, νόθες αδελφές, μυστικοί εραστές, απίθανες συμπτώσεις, ατέλειωτες εξομολογήσεις και ποταμοί δακρύων... σε ρυθμούς Bollywood. Αυθεντικό μελόδραμα ή μια ανατροπή των μελοδραματικών κλισέ; Μήπως μια κωμωδία για την κωμωδία της ζωής; Μήπως ένα έργο για την Ινδία; Άραγε ο Alwar τα παίρνει όλα αυτά στα σοβαρά ή, αντίθετα, στήνει μπροστά μας μια φάρσα;
Το έργο «Με κάρυ και κύμινο» του Rudra Alwar ισορροπεί εξαιρετικά ανάμεσα στη σοβαροφάνεια του μελό και τη σατιρική ανατροπή του. Ανάμεσα σε μυρωδιές κάρυ και κύμινου, έντονα χρώματα και χορούς Bollywood ξετυλίγεται η ζωή μιας οικογένειας στη Βομβάη, που ισορροπεί ανάμεσα στην παράδοση και στο καινούργιο, στη Δύση και στην Ανατολή.
Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα – Καλογήρου
Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος
Χορογραφίες: Μάτα Μάρρα
Μουσική Επιμέλεια: Αυγουστίνος Ρεμούνδος
Στίχοι τραγουδιών: Γιάννης Καλατζόπουλος
Sound Engineer: Τάκης Μάρκου
Κοστούμια – Σκηνικά: Τόνια Αβδελοπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βαγγέλης Μούντριχας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίνα Ντούνη
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Ανδριόπουλος
Video – Trailer: Νικήτας Χάσκας
Αφίσα: Δημήτρης Ζουγκός
Παραγωγή: «Αγγέλων βήμα»
Παίζουν: Αντίρα: Βάνα Παρθενιάδου, Παλβίς: Γιάννης Καλατζόπουλος, Αλίσα: Στέλλα Δρογγίτη, Πρανάβ: Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Λατίγια: Σίσσυ Ιγνατίδου, Μοίρα: Μάτα Μάρρα
Από 3 Φεβρουαρίου κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15
Από 13 Μαρτίου κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00

***

Επέστρεφα
Φρίντας Μιράμπιτα
Η παράσταση εντάσσεται στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Ελληνικού Θεατρικού Έργου.
Η συγκινητική ιστορία μιας νέας γυναίκας που επιστρέφει στη ζωή από το θάνατο. Στο ελάχιστο εκείνο διάστημα, ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, όταν ο άνθρωπος–μετέωρος δεν επικοινωνεί με τους ζωντανούς, ούτε έχει γίνει αποδεκτός από τον άλλο κόσμο, η Θάλεια συναντά σαν καταλύτη τον παππού της, τον πιο σημαντικό άνθρωπο της ζωής της.
Μια αλλιώτικη εκδοχή-μαρτυρία στο αιώνιο ερώτημα αν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση, με χιούμορ και αγάπη για τον άνθρωπο και τις αδυναμίες του. Μια συνομιλία των πρωταγωνιστών με ψηφιακά μέσα, με videoart που δημιουργεί ένα παιχνίδι στο χώρο και το χρόνο, ώστε η παράσταση να προσφέρει οπτικοακουστική εμπειρία στον θεατή.
Συγγραφέας: Φρίντα Μιράμπιτα (Χαρά Κιούση)
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Σκηνικά - Κοστούμια: Τόνια Αβδελοπούλου
Μουσική σύνθεση–sound design: dub punk
Video art – trailer: gcldp Γιώργος Συμεωνίδης, Άρτεμις Σταθάκου
Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
Μακιγιάζ: Διονυσία Κωνσταντίνου
Φωτογραφίες: Αγγελίνα Παγώνη
Πρωταγωνιστούν: Ελένη Φίλιππα, Τάσος Μπλάτζιος
Από 30 Ιανουαρίου ως 7 Μαρτίου 2017 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19:00

***

Οκτώ τρόποι για να πεις αντίο
της Mieko Ouchi
Πανελλήνια Πρώτη Συγγραφέα και Έργου
Παρίσι, 1740. Λίγα χρόνια πριν την Γαλλική Επανάσταση. Στο παλάτι ενός ευγενούς της Αυλής του Λουδοβίκου. Εκεί, μόλις έχει φτάσει ο συνθέτης-βιρτουόζος βιολιού Αντόνιο Βιβάλντι, καλεσμένος από τον ευγενή. Σκοπός της πρόσκλησης; Ο Βιβάλντι, σε άθλια οικονομική κατάσταση, έχει αναλάβει να διδάξει την σύζυγο του ευγενούς βιολί. Γιατί ο ευγενής έχει στοιχηματίσει με τον Λουδοβίκο πως, μετά από μαθήματα έξι εβδομάδων από τον Βιβάλντι, η σύζυγός του που δεν έχει αγγίξει βιολί ποτέ στην ζωή της, θα μπορεί να παίξει βιολί ενώπιον της Αυλής.
Η σύζυγος, μια νέα γυναίκα, παγιδευμένη σε ένα γάμο που τής προσφέρει μόνο υλικά αγαθά, αναγκάζεται να αποδεχθεί το στοίχημα και να αρχίσει τα μαθήματα.
Μαζί, αρχίζει και μια δυνατή, σιωπηλή σχέση της με τον Βιβάλντι, σχέση η οποία, εξ αρχής, δεν έχει περιθώριο ζωής πάνω από έξι εβδομάδες.
Με πανταχού παρούσα την θεία μουσική του Βιβάλντι, οι δυο, μέχρι τώρα άγνωστοι μεταξύ τους, άνθρωποι θα γνωριστούν, θα ερωτευτούν και θα βρουν «Οκτώ Τρόπους για να Πουν Αντίο».
Περισσότερα για την παράσταση εδώ!
Συγγραφέας: Mieko Ouchi
Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος
Σκηνικό-κοστούμια: Τόνια Αβδελοπούλου
Κίνηση-χορογραφία: Κατερίνα Ανδριοπούλου
Διδασκαλία βιολιού: Λυδία Μπουντούνη
Προβολές: Ιφιγένεια Πιτούλη Moebius
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας
Βοηθός σκηνοθέτη: Κάτια Παπαϊωάννου
Παίζουν: Βιβάλντι: Γιάννης Καλατζόπουλος, Γυναίκα: Κατερίνα Μάντζιου
Ευχαριστούμε τους String Demons (Κων/νο και Λυδία Μπουντούνη) για την ευγενή προσφορά της διασκευής τους Storm από τις 4 εποχές του Βιβάλντι.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 από 23 Ιανουαρίου 2017
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά
Κατηγορία: Κοινωνικό

***

Κόκκινο Φεγγάρι
Σκιές του Τσέχωφ
Αφενός η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικού Θεατρικού Έργου του 21ου Αιώνα Λεία Βιτάλη και αφετέρου το ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, το οποίο στεγάζει και οργανώνει όλες τις παραγωγές του Φεστιβάλ αυτού, με χαρά ανακοινώνουν το δεύτερο έργο του 3ου φεστιβάλ Ελληνικού θεατρικού έργου του 21ου αιώνα –φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Δυο αδελφές, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, χρόνια μετά τον μεγάλο πόλεμο, στο σπίτι που κάποτε είχαν ζήσει οι τρεις αδελφές του Τσέχωφ. Εκεί δέχονται την επίσκεψη δύο νέων ανδρών, κρατικών αξιωματούχων από τη Μόσχα. Αυτοί, με την ερωτική τους παρουσία, βοηθούντος του αλκοόλ, θα γίνουν οι καταλύτες, ώστε να εκτυλιχθούν οι προσωπικές ιστορίες και των τεσσάρων.
Μνήμες από τα νιάτα που πέρασαν, από έρωτες που δεν ξεπεράστηκαν, από ένα παρελθόν που στοίχειωσε. Κάποτε στη Μόσχα, την εποχή του πολέμου, οι δυο γυναίκες είχαν αγαπήσει τον ίδιο άντρα. Κάποτε στη Μόσχα το φεγγάρι ήταν κόκκινο για να υπογραμμίζει τις οριακές στιγμές τους. Κάποτε στη Μόσχα… Σκηνές αγριάδας, τρυφερότητας και ερωτισμού αναδύονται μέσα από την εναλλαγή κωμικών και πικρών στιγμών αφήνοντας μια γεύση από τον πολύ γνωστό κόσμο του Τσέχωφ.
Ο Τσέχωφ στο έργο του Πολενάκη γίνεται ο θεμέλιος λίθος όπου πάνω του χτίζεται μια σύγχρονη πραγματικότητα, με ήρωες γήινους, σαρκικούς, παλλόμενους από ζωή. Ήρωες που βρίσκονται σ’ ένα αέναο παιχνίδι με το χρόνο και τις σκιές του παρελθόντος τους, που όμως κάποια στιγμή θα το αφήσουν πίσω τους και θα πουν, όπως και οι ‘‘οι τρεις αδελφές’’: Άκου αυτή τη μουσική. Παίζει τόσο χαρούμενα που νομίζω ότι σε λίγο θα έχουμε μάθει γιατί ζήσαμε, γιατί υποφέραμε.
Συγγραφέας: Λέανδρος Πολενάκης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κωτσής
Σκηνικά - Κοστούμια: Δημήτρης Κωτσής
Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
Παίζουν: Έφη Βενιανάκη, Σοφία Ορφανού, Βασίλης Μπατσακούτσας, Τίτος Λίτινας
Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Δευτέρα στις 19:00 μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2017
***

Η Ώρα των 50 λεπτών
Με τον Αντώνη Μποσκοΐτη
Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 21:00, στο ζεστό και φιλόξενο φουαγιέ του «Αγγέλων Βήμα», η Ευσταθία θα ξαπλώσει στο ντιβάνι του σκηνοθέτη–δημοσιογράφου Αντώνη Μποσκοΐτη για μια εκ βαθέων συνεδρία–συνέντευξη! Αμέσως μετά, η δημοφιλής τραγουδοποιός θα ερμηνεύσει για εμάς κάποια από τα τραγούδια της που αγαπήθηκαν και μισήθηκαν παράφορα!!! Στο πιάνο θα τη συνοδεύσει ο συνθέτης Αντώνης Παπακωνσταντίνου.
Η «Ώρα των 50 λεπτών» είναι ένα project του Αντώνη Μποσκοΐτη που ενώνει τη δημοσιογραφία με το θέατρο και που πρώτη φορά παρουσιάζεται σε θεατρική σκηνή.

***

ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΕΥΑ
Ύστερα από ένα κύκλο επιτυχημένων παραστάσεων για δεύτερη σαιζόν, η παράσταση «Την λένε Εύα» με την Εύα Κουμαριανού, σε κείμενο και σκηνοθεσία Αντώνη Μποσκοΐτη, τερματίζει τον κύκλο της. Την ερχόμενη εβδομάδα, Τετάρτη 2 και Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις δύο τελευταίες παραστάσεις πάντα στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα». Έναρξη: 21:00
Η παράσταση «Την λένε Εύα» από το ομότιτλο θεατρικό έργο του Αντώνη Μποσκοΐτη αποτέλεσε ένα υπόγειο θεατρικό hit της περασμένης σαιζόν. Ο βίος της τρανσέξουαλ Εύας Κουμαριανού με την ίδια επί σκηνής που βραβεύτηκε στα φετινά Queer Theatre Awards με το ειδικό Βραβείο Τρανς Ορατότητας στο Θέατρο. Μία ζωντανή συνέντευξη έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι θεατές, στη διάρκεια της οποίας η Εύα εκτίθεται ανεπανόρθωτα, αυτοσαρκάζεται, κονιορτοποιεί κάθε έννοια φυλετικής και κοινωνικής σύμβασης, κερδίζοντας στο τέλος το δάκρυ και την αποδοχή. 
Την λένε Εύα...και ήταν αγόρι
Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Αντώνης Μποσκοΐτης
Φωτισμοί: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος
Μουσική: Στέφανος Χυτήρης
Τραγούδι: Τάνια Τσανακλίδου (Μουσική: Λένα Πλάτωνος, στίχοι: Ελένη Φωτάκη)
Φωτογραφίες: Alex Kat
Ηθοποιοί: Εύα ΚουμαριανούΑντώνης ΜποσκοΐτηςΑναστάσιος ΣτέλλαςΓιώργος Τσάμης 
Διάρκεια: 70'

Σημειώστε: Ο Αντώνης Μποσκοΐτης από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου ξεκινάει στο Αγγέλων Βήμα ένα νέο κύκλο παραστάσεων, συνδυασμός δημοσιογραφίας, μουσικής και θεατρικής τέχνης.
«Η Ώρα των 50 λεπτών» με τον ίδιο σε ρόλο οικοδεσπότη –ψυχαναλυτή– δημοσιογράφου και «ασθενείς» του σημαντικούς εκπροσώπους του ελληνικού τραγουδιού: Αφροδίτη Μάνου, Τάνια Τσανακλίδου, Ευσταθία...
Στο πιάνο θα συνοδεύει τους καλλιτέχνες ο συνθέτης και πιανίστας Αντώνης Παπακωνσταντίνου.

***

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος
Στο φουαγιέ του θεάτρου «Αγγέλων Βήμα» θα παρουσιαστεί, για λίγες παραστάσεις, ο αριστουργηματικός μονόλογος του Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» σε σκηνοθεσία Άσπας Κυρίμη με την Σοφία Σεϊρλή και την Ιώβη Φραγκάτου. Στο πιάνο, η Ιώβη Φραγκάτου.
Σημείωμα Σκηνοθέτιδος: Μια γυναίκα κυνηγημένη από την φθορά αναζητά καταφύγιο στην μουσική. Σε μια αντεστραμμένη σχέση, η μουσική θα ακούσει την εξομολόγηση της, την αφήγηση της ζωής της μέσα σ' ένα σπίτι που κάποτε «ήταν», αλλά τώρα καταρρέει, αθόρυβα και αμετάκλητα όπως η ίδια.
Η μουσική, ενσαρκώνοντας την νεότητα της, θα ενθουσιαστεί με την απρόσμενη «υλοποίηση» της γυναίκας στον χώρο, θα μιλήσει μαζί της, θα θυμώσει, θα διαφωνήσει, θα κοροϊδέψει, θα ειρωνευτεί, θα παρηγορήσει.
Την γυναίκα φωτίζει, γοητεύει και απειλεί η Πανσέληνος.
Κάθε Τετάρτη στις 20:00 από 9 Νοεμβρίου έως 28 Δεκεμβρίου 2016
Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά

***

DemonStraitor
Στην Ελλάδα της σκληρής λιτότητας και των αλλεπάλληλων ματαιώσεων, στην Αίγυπτο της περασμένης «αραβικής άνοιξης», στην Ευρώπη των συνεχών συνδιασκέψεων κορυφής, στο Hollywood των ανεκπλήρωτων ονείρων, αλλά και σ’ ένα άγνωστο σκηνικό του μέλλοντος, οι άνθρωποι παρακολουθούν με την ίδια ένταση τις εξελίξεις, άλλοτε συμμετέχοντας σ’ αυτές κι άλλοτε παραμένοντας θεατές της πραγματικότητας. Μπορούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να παρέμβουν στις εξελίξεις στον κόσμο ή είναι καταδικασμένοι να μένουν για πάντα θεατές;
Ένα σπονδυλωτό έργο με ήρωες από όλον τον κόσμο που αγωνίζονται και αγωνιούν για το μέλλον. Ένα έργο σύγχρονο, κοινωνικό και με πολιτικές προεκτάσεις που μας αφορά, διότι θίγει το πάντα επίκαιρο θέμα της ατομικής ευθύνης και της προσωπικής μας επαναστατικότητας.
Η παράσταση αποτελεί το πρώτο έργο του 3ου φεστιβάλ Ελληνικού θεατρικού έργου του 21ου αιώνα (καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ: Λεία Βιτάλη).
Συγγραφέας: Χρήστος Καλμαντής
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαγιάννης
Σκηνογραφία: Τόνια Αβδελοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
Μουσική: Θεμιστοκλής Παντελόπουλος
Φωτογραφία: Θωμάς Γιαννάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Αμέλια Μαρίνα Ελευθεριάδου
Παίζουν: Κωνσταντίνος Εξαρχόπουλος, Μαγδαλένα Κεραμάρη, Στέφανος Λώλος, Σίσσυ Χάιντ.
Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Από 31 Οκτωβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2016 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19:00

***

Οι Τσούχτρες
του Don Nigro
Η Μίνα Αδαμάκη και η Μαρία Κατσανδρή συναντιούνται στη σκηνή του θεάτρου «Αγγέλων Βήμα» για να μάς ταξιδέψουν μέσα από το έργο του Αμερικανού συγγραφέα στον κόσμο του Χόλλυγουντ, των Όσκαρ, της μοναξιάς, της υπέρβασης, της ματαιοδοξίας και της αγωνιώδους προσπάθειας για αποδοχή και επιβίωση!
Το έργο, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι εμπνευσμένο από την πραγματική σχέση της Bettie Davis και της Joan Crawford και από την ταινία τους -σταθμό Τι απέγινε η Baby Jane;
Η Ρούθι και η Μίλντρεντ, δύο ηθοποιοί πριν από τη δύση της καριέρας τους, κάνουν μια ύστατη προσπάθεια να υπάρξουν στο καλλιτεχνικό στερέωμα παίζοντας ακόμη και τη ζωή τους για ένα Οσκαρ!
Μια πολύχρωμη μαύρη κωμωδία που κινείται ανάμεσα στη σάτιρα και το γκροτέσκο!
Μετάφραση-Προσαρμογή: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου
Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Μίνα Αδαμάκη και Μαρία Κατσανδρή
Σκηνικά-Κουστούμια: Τόνια Αβδελοπούλου
Μουσική: Αριστείδης Μυταράς
Σχεδιαστής φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
Επιμέλεια κίνησης: Καλλιόπη Σίμου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δέσποινα Ρεμεδιάκη
Φωτογραφίες: Συλβί Μαργαρίτη
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

***

La Cocinera
(Η Μαγείρισσα)
του Eduardo Machado σε Πανελλήνια Πρώτη
Το έργο αρχίζει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1959. Την βραδιά που ο Φιντέλ Κάστρο προελαύνει στην Αβάνα. Την ίδια εκείνη βραδιά, πολλοί υποστηρικτές του δικτάτορα Μπατίστα, μαζί και η εύπορη Άντρια με τον σύζυγο και το αγέννητο παιδί τους, ειδοποιημένοι από το καθεστώς που καταρρέει, εγκαταλείπουν άρον-άρον την Κούβα για να καταφύγουν στην ασφάλεια των απέναντι ακτών της Φλόριντα. Πριν φύγει, η Άντρια ορκίζει την πιστή μαγείρισσα της οικογένειας να μην εγκαταλείψει το αρχοντικό της, να διαφυλάξει άθικτη την περιουσία της οικογένειας και να μην επιτρέψει σε κανέναν να πατήσει το πόδι του εκεί μέχρι η Άντρια και η οικογένειά της να ξαναγυρίσουν. Η οικογένεια φεύγει και η Cocinera μένει πιστή στον όρκο της για τα επόμενα σαράντα χρόνια! Με κάθε τίμημα και παρά τις τεράστιες φυσικές και συναισθηματικές απώλειες για την ίδια και για την οικογένειά της. Μόνο που, όταν, μετά από σαράντα χρόνια άνισου αγώνα της Cocinera για να μείνει πιστή σε όσα ορκίστηκε, επιτέλους, η κόρη της Άντρια πράγματι εμφανίζεται στην πόρτα του αρχοντικού, τίποτα δεν γίνεται όπως κανείς θα περίμενε.
Το έργο -κεντημένο με τα χρώματα, τις μουσικές και τους χορούς της Κούβας- παράλληλα με την ιστορία της Cocinera, παρακολουθεί και την πολυκύμαντη ιστορία της Κούβας αυτά τα σαράντα χρόνια. Ο αγώνας της Cocinera αντικατοπτρίζει το πολιτισμικό χάσμα ανάμεσα σε ένα παρελθόν που αγωνίζεται να επιβιώσει και σε ένα σκληρό και αβέβαιο μέλλον. Και αυτά ιδωμένα μέσα από την αποφασιστικότητα, την αγωνιστικότητα, την αισιοδοξία και την ευγένεια του Κουβανικού λαού.
Μετάφραση – Προσαρμογή: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου
Σκηνοθεσία-Επιμέλεια Μουσικής: Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία: Όλγα Ντέντα
Ενδυματολογική Επιμέλεια: Αλέξης Φούκος
Χορογραφίες: Αλεξάνδρα Σαλταούρα, Quickstep
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
Video: Νικήτας Χάσκας
Μουσική Διδασκαλία: Λιάνα Τζερεφού
Ειδικός Συνεργάτης: Lazaro Anardo
Βοηθός Ενδυματολόγου: Αλεξία Μπελογιάννη
Φωτοογραφίες Παράστασης: Στέλιος Δανιήλ-Γεωργία Σιέττου
Διανομή: Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Μπάμπης Χατζηδάκης, Δώρα Θωμοπούλου, Μίλτος Σαμαράς, Μαρία Δερεμπέ
Συμμετέχουν ακόμη οι: Απόστολος Μαλεμπιτζής, Ρένα Μαυροειδάκη, Παύλος Παυλίδης
Κάθε Σάββατο στις 19:00 και Κυριακή στις 20:30

***

Οι σιδεράδες
Οι Σιδεράδες είναι μια βαλκάνια κωμωδία του Σέρβου Μίλος Νίκολιτς, είναι ένα εγκώμιο στην ανθρώπινη ύπαρξη, μια απόδειξη πώς όταν η αγάπη μιλά, το μίσος, τα όπλα, ο εθνικισμός σιγούν. Ο Σέρβος Άτσα έχει μόλις ανακαλύψει, ότι την περίοδο που τον έστειλαν σαν αιχμάλωτο πολέμου στο σιδεράδικο του Πέτερ στην Γερμανία, η γυναίκα του έμεινε έγκυος από τον Ιβάν, έναν Ρώσο σιδερά. Έχοντας μάθει την αλήθεια για την πατρότητα του γιου του πηγαίνει ξανά στην Γερμανία, με την ελπίδα ότι θα βρει ένα δικό του παιδί εκεί.
Μέσα σε ένα σιδεράδικο, ξεδιπλώνεται με κωμικό και συγκινητικό τρόπο, η αλήθεια τριών πατεράδων και μιας μάνας.
Ο γεννημένος στο Κοσσυφοπέδιο Μίλος Νίκολιτς, έχοντας ζήσει τον εμφύλιο σπαραγμό της χώρας του, ασκεί κριτική στις απάνθρωπες και άθλιες συνθήκες του Πολέμου και καταδικάζει κάθε εθνικιστική συμπεριφορά.
Με όπλα τον γρήγορο ρυθμό, τους δυνατούς χαρακτήρες, τα κωμικά μπερδέματα, την αξιόπιστη και σύγχρονη μετάφραση του Χρήστου Γκούβη καθώς και τους εκρηκτικούς μουσικούς συνδυασμούς των δαιμονικών εγχόρδων των StringDemons, «Οι Σιδεράδες» θα μαγέψουν το Αθηναϊκό κοινό.
Οι Κωνσταντίνος Μπουντούνης με το βιολοντσέλο του και Λυδία Μπουντούνη με το βιολί της (String Demons) έγραψαν ειδικά για τους «Σιδεράδες» το ομώνυμο βαλς, με το ξεχωριστό τους ύφος, ενώ στην παράσταση ακούγονται και κομμάτια από την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά: “Fear of the Bach” που συμφιλιώνει την κλασική μουσική με το Heavy Metal και την παραδοσιακή - λαϊκή με το Ροκ.
Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος
Μετάφραση: Χρήστος Γκούβης
Μουσική: String Demons
Κοστούμια – Σκηνικά: Τόνια Αβδελοπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βαγγέλης Μούντριχας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίνα Ντούνη
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Ανδριόπουλος
Video – Trailer: Νικήτας Χάσκας
Sound Engineer: Τάκης Μάρκου
Παραγωγή: Αγγέλων βήμα
Παίζουν: Άτσα: Ερμόλαος Ματθαίου, Πέτερ: Ερνέστος Βουτσίνος, Λουΐζα: Έφη Καραγιάννη, Ιβάν: Αβραάμ Παπαδόπουλος
Κάθε Σάββατο στις 21:15 και κάθε Κυριακή στις 19:00 ενώ από 1η Φεβρουαρίου θα παίζεται κάθε Τετάρτη στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00

***

Αγγέλων Βήμα
Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια
Τηλ: 2105242211-213

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη