Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Στο θέατρο Άβατον...

Δείτε τί θα δείτε στο θέατρο Άβατον για την καλλιτεχνική περίοδο 2016-2017. Όλες οι προγραμματισμένες παραστάσεις σε μία ανάρτηση την οποία πρέπει να ανατρέξετε ως το τέλος καθώς εκεί βρίσκονται τα στοιχεία επικοινωνίας με τον χώρο και άλλοι σχετικοί σύνδεσμοι.

… με τη βούλα!
Το βιβλίο της Σταυρούλας Ζάμπρα «… με τη βούλα!», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «συλλογές», θα μεταφερθεί στη σκηνή του θεάτρου Άβατον από τις 23 Ιανουαρίους 2017. Ο Γιώργος Νινιός σκηνοθετεί την Αγγελική Ανδρίτσου, η οποία, μόνη επί σκηνής, μας διηγείται την ιστορία της Βούλας, μιας γυναίκας που είδε ξαφνικά όλη τη ζωή της να αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη και μας εξιστορεί το τότε και το τώρα της.
Η ζωή είναι ένα παραμύθι... Να πιστεύεις στον Άγιο Βασίλη γιατί μόνο τότε θα σου φέρει δώρα. Να πιστεύεις στη ζωή γιατί μόνο τότε θα έχεις ό,τι ονειρεύεσαι. Η Βούλα δεν πιστεύει στα παραμύθια! Δεν πιστεύει στον Άγιο Βασίλη και σιχαίνεται τις Κυριακές! Κι έχει τους λόγους της... Η Βούλα βλέπει τη ζωή όπως είναι. Η δύναμή της και το χιούμορ της είναι τα όπλα της. Η Βούλα στηρίζει τις επιλογές της.
Περισσότερα για την παράσταση δείτε εδώ!
Κείμενο: Σταυρούλα Ζάμπρα
Σκηνοθεσία: Γιώργος Νινιός
Θεατρική Διασκευή: Γιώργος Νινιός
Ερμηνεία: Αγγελική Ανδρίτσου
Πρωτότυπη Μουσική- Στίχοι: Γιώργος Νινιός
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χιονία Χιωτέλλη
Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα
Κοστούμια: Paris Valtadoros - Fashion Designer
Σχεδιασμός Φώτων: Στέφανος Κοπανάκης
Διεύθυνση και Εκτέλεση Παραγωγής: Πέτρος Harmouche - Βαγγέλης Δημητρίου
Προβολή-Επικοινωνία: Νατάσα Παππά
Φωτογραφίες: Γιώργος Μαρινάκης
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Παίζουν οι μουσικοί: Δημήτρης Κοντογιάννης (κιθάρα, μπαγλαμάς, λαούτο), Διονύσης Διονυσόπουλος (μπουζούκι), Θεολόγος Παπανικολάου (βιολί), Γιώργος Νινιός (πιάνο, μπουζούκι, τζουράς, κλαρίνο, κρουστά)
Από τις 23 Ιανουαρίου 2017 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Μαίριλυν – Μίλλερ: οι αταίριαστοι
Αν νομίζετε πως θα δείτε άλλη μία παράσταση, γελιέστε! Ναι, Θα γελάσετε.
Και θα συγκινηθείτε. Και θα μάθετε τα πάντα (σχεδόν!) για τη μικρή Νόρμα-Τζην (κατά κόσμον Μαίριλυν Μονρό, που έγινε το πιο μεγάλο αστέρι στην ιστορία του σινεμά και όχι μόνο…
Μια παράσταση τόσο αληθινή… όσο και… φανταστική!
«Το να ονειρεύομαι να γίνω ηθοποιός, είναι πιο συναρπαστικό από το να είμαι».
«Ήταν μια γυναίκα στοιχειωμένη από τα φαντάσματα μιας δυστυχισμένης παιδικής ηλικίας, την οποία δεν κατάφερε να βάλει ποτέ πίσω της και να δει τον κόσμο σαν αναγεννημένη ενήλικη. [...] Ήταν η πιο δυστυχισμένη γυναίκα που γνώρισα ποτέ στη ζωή μου».
Κείμενο: Μαρία Φραγκουδάκη
Σκηνοθεσία-Σκηνικά-κοστούμια: Μιχάλης Μητρούσης
Παίζουν: Αφηγητής: Μιχάλης Μητρούσης, Άρθουρ Μίλλερ-δημοσιογράφος-Μπομπ: Γιώργος Μπούγος, Μαίριλυν Μονρόε: Μαρία Φραγκουδάκη
Ενορχήστρωση τραγουδιών: Γιαννης Μιχαήλ
Από τις 16 Δεκεβρίου 2016 και κάθε Παρασκευή για 10 παραστάσεις στις 23:30
Στις 30 Δεκεμβρίου και στις 6 Ιανουαρίου η παράσταση θα παιχτεί στις 21:00
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

***

Γύρισε πίσω
Δύο γυναίκες καλούνται να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον που σε τίποτα σχεδόν δεν θυμίζει την ζωή όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει πια πρόσβαση στο διαδίκτυο, ούτε σε βασικά αγαθά. Οι αλλαγές που συνήθως απαιτούν χρόνο για να τελεστούν, έχουν επιταχυνθεί μετατρέποντας την πόλη και τον κόσμο σε ένα αγνώριστο σουρεαλιστικό περιβάλλον που προκαλεί γέλιο μέχρι δακρύων. Ένας μυστήριος αινιγματικός επισκέπτης περιπλέκει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα τους, προκαλώντας καταστάσεις που ακροβατούν μεταξύ του αληθινού και του φανταστικού.
Είστε έτοιμοι λοιπόν να γυρίσουμε πίσω;
Κείμενο: Xριστίνα Σαμπανίκου
Σκηνοθεσία: Bίκυ Αδάμου
Φωτισμοί: Παύλος Μαυρίδης
Επμέλεια Μουσικής: Σταύρος Γιαννουλάδης
Φωτογραφία/Γραφικά: Κωνσταντίνος Οικονόμου
Σκηνικά- Κοστούμια: Lazy Boy*
Γραφιστική Επιμέλεια: Σπύρος Κοντογιώργης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άντζη Βαλσαμή
Επικοινωνία: Γεωργία Ζούμπα
Ερμηνεύουν οι: Bίκυ Αδάμου, Θανάσης Ζερίτης, Χριστίνα Σαμπανίκου
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15

***

Κομφούζιο Νο.2 - The Clowns
H θεατρική ομάδα H Πεταλούδα στο τελευταίο θρανίο συμπληρώνοντας 12 χρόνια παρουσίας στο θεατρικό χάρτη της Αθήνας έρχεται με 16 παραστάσεις από τις 4 Νοεμβρίου 2016 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 παρουσιάζοντας το έργο «Κομφούζιο Νο.2 - Τhe Clowns», μια κωμωδία-φάρσα του Παναγιώτη Κακατσίδη.
Πολιτικό γίγνεσθαι: Τέσσερις ηθοποιοί και ένας τραγουδιστής, κάνουνε ενίοτε τους Κλόουν, σε ρυθμό πρόβας-παράστασης. Υποδύονται τους πολιτικούς, βγάζουνε λόγους, υποδύονται διαφορετικούς ρόλους ο καθένας κατά τη διάρκεια του έργου, σε μια φανταστική εποχή, σε έναν άλλο πλανήτη κάνοντας αναδρομές σε κείμενα των: Μπάρακ Ομπάμα, Χίτλερ, Τσώρτσιλ, Ρούσβελτ, Ντόναλντ Τραμπ, Αλέξη Τσίπρα, Αντώνη Σαμαρά κ.α. 
Αναφορές στην σημερινή πολιτική κατάσταση της Ελλάδας (βλέπε μνημόνιο...), στη Παγκοσμιοποίηση, Αμερικανών συγγραφέων της νέας τάξης πραγμάτων,πολιτικών της σύγχρονης πολιτικής σκηνής του 20ου και 21ου αι. , Αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων κ.α. Σχολιάζουν τη σημερινή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, με έναν δικό τους πρωτότυπο τρόπο.
Κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι: Ένας απατεώνας σκηνοθέτης-Γκουρού, που πιστεύει ότι υπνωτίζει! Εκμαυλίζει υπνωτίζοντας μια νεαρά αριβίστρια ενζενοειδές. Γυναίκα ενζενί μαζικής παραγωγής. Ένας μεροκαματιάρης ηθοποιός, που εργάζεται χρόνια στο Ελληνικό θέατρο προσπαθεί κατά τη διάρκεια της πρόβας αυτής, να σώσει την αξιοπρέπεια του και κυρίως να μην απολυθεί ελέω οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.
Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια σουρεαλιστική πρόβα-παράσταση ηθοποιών, όπου συμβαίνουν πολλά ευτράπελα. Θέση πολιτική, ο σκηνοθέτης. Θέση θύμα, ο ηθοποιός.
Mια σουρεαλιστική κωμωδία, με στοιχεία του θεάτρου του παραλόγου και της αποδόμησης, όσον αφορά το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής που ζούμε.
Στην παράσταση ακούγονται ζωντανά, τραγούδια της Ελληνικής Ποπ-Ροκ μουσικής σε σύνθεση Στέφανου Μπίου και Δημήτρη Φάκου.
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κακατσίδης
Συγγραφή-Αναδημιουργία: Παναγιώτης Κακατσίδης
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Σκηνικά / Ενδυματολογία: Παναγιώτης Κακατσίδης
Σύνθεση-Στίχοι μουσικών τραγουδιών: Στέφανος Μπίος, Δημήτρης Φάκος
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ευαγγελίου, Μάριος Αντωνίου
Ερμηνεύουν (Αλφαβητικά): Παναγιώτης Κακατσίδης, Μαρίνα Μπασέτα, Δημήτρης Πάσιος
100' χωρίς διάλειμμα

***

Οι κροκόδειλοι
Αμέσως μετά την κηδεία του Δημοσθένη Ζωγόπουλου, ξεμένουν γύρω από τον τάφο του τέσσερις γυναίκες. Η μία, είναι η επίσημη χήρα. Οι άλλες όμως; Γιατί βρίσκονται εκεί;
Τα δάκρυά τους είναι αληθινά; Ο Δημοσθένης ήταν αυτός που φαινόταν;
Κι όταν πέσουν οι μάσκες, ποιος θα μαζέψει τα κροκοδείλια δάκρυα;
Η μαύρη κωμωδία της Βυζαντίας Πυριόχου Γκυ μας κλείνει το μάτι απέναντι σε όλα αυτά που σκεφτόμαστε και φοβόμαστε!
Κείμενο: Βυζαντία Πυριόχου Γκυ
Σκηνοθεσία: Βασιλική Νικολοπούλου
Πρωτότυπη Μουσική: Γιάννης Π. Οικονόμου
Σκηνογραφία – Επιμέλεια κοστουμιών: Μαρία Φραγκάτου
Κατασκευή σκηνικών: Αντώνης Φωτεινάκης
Φωτισμοί: Βασίλης Αβραμάκος
Β. Σκηνοθέτη: Ζωή Γανωτή
Trailer- φωτογραφίες: Πάνος Ηλιακόπουλος
Επιμέλεια αφίσας: Φρόσω Tουρνά
Ερμηνεύουν: Κατερίνα Κατσαρού (Άννα Μαρία), Στέλλα Μουκαζή (Σάγια), Βασιλική Νικολοπούλου (Τζέσικα), Ευγενία Τριανταφυλλίδου (Κλέλια)
Κάθε Πέμπτη στις 21:15 έως και 1η Δεκεμβρίου 2016
Διάρκεια:70'
***

Θέατρο Άβατον
Ευπατριδών 3, Γκάζι, (στάση μετρό Κεραμεικός)
Τηλ: 2103412689

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη