Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Πριν χαθεί η νύχτα

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ:
Μία στιγμή… 
Μία μονάχα στιγμή, λίγα δευτερόλεπτα αρκούν για να αλλάξουν όλα…
Ένα λάθος… 
Ένα τραγικό λάθος μπορεί να κοστίσει μέχρι κι ανθρώπινες ζωές…
Η Έμιλι Ρομάνη, μικρό κοριτσάκι τότε, κι ο Μάνος Κορυζής πετυχημένος και σπουδαίος εγκληματολόγος θα πληρώσουν πολύ ακριβά μία απόφαση. Μία λανθασμένη απόφαση, που πάρθηκε σε μια στιγμή κρίσιμη. Μια στιγμή ζωής και θανάτου…
Δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά…
Η ψυχή εκείνης έχει γεμίσει μόνιμα τραύματα. Τραύματα που ματώνουν ακατάπαυστα και αναβλύζουν πόνο. 
Εκείνος, ύστερα από οκτώ ολόκληρα χρόνια φυλάκισης και πληρωμής του λάθους του με την καταστροφή της προσωπικής και επαγγελματικής του επιτυχίας, έχει μεταμορφωθεί σε ένα σκοτεινό πλάσμα που ζει εγκλωβισμένο στις σκιές του.
Δύο ανθρώπινα ναυάγια που προσπαθούν απλά να επιβιώνουν, μακριά ο ένας από τον άλλο, γλύφοντας τις πληγές τους. 
Η Έμιλι καλυμμένη καλά πίσω από το προσωπείο της πετυχημένης δημοσιογράφου κι ο Μάνος κρυμμένος στο κουκούλι που τον τύλιξαν προστατευτικά τα σκοτάδια του.
Τι γίνεται όμως όταν μετά από δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια ο εφιάλτης και των δυο ξυπνήσει;
Όταν ο πασίγνωστος Κυνηγός, όπως τον αποκαλεί η αστυνομία εμφανιστεί ξανά σκορπώντας το θάνατο στο πέρασμα του, προσπαθώντας αυτή τη φορά να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε χρόνια πριν…
Θα καταφέρουν η Έμιλι κι ο Μάνος να ξεπεράσουν τα τεράστια εμπόδια που ορθώνονται μπροστά τους και να συνεργαστούν αρμονικά για την επίτευξη ενός κοινού στόχου;
Θα καταφέρουν να πολεμήσουν μαζί τις σκιές που τους τυλίγουν και τους απειλούν ξανά;
Κι όλα αυτά πριν χαθεί η νύχτα;


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: 
Πριν χαθεί η νύχτα λοιπόν, τιτλοφορείται το νέο μυθιστόρημα της συγγραφέως Ευαγγελίας Ευσταθίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. Ένα μυθιστόρημα που κάλλιστα θα μπορούσε να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη και να γνωρίσει μεγάλη επιτυχία.
Καλογραμμένο, με λόγο έντονα εικονοποιητικό και διανθισμένο με άπειρα συναισθήματα, το νέο μυθιστόρημα της Ευαγγελίας Ευσταθίου ήρθε για να χαρίσει στους αναγνώστες του μοναδικά συναρπαστικές εμπειρίες ανάγνωσης.
Ένα μυθιστόρημα, ένα κράμα πολλών λογοτεχνικών ειδών, που μόνο η Ευαγγελία γνωρίζει πώς να τα πλάσει με επιτυχία λιώνοντας τα όλα μαζί σε ένα κοινό καλούπι για να δημιουργήσει το δικό της, καταδικό της μυθιστόρημα.
Έρωτας, περιπέτεια, φαντασία, μυστήριο κι αρκετά στοιχεία αστυνομικά, μετρημένα και δοσμένα όλα στις κατάλληλες δόσεις, δημιουργούν ένα λογοτεχνικό ανάγνωσμα ολοζώντανο, με τη δική του πνοή και τους δικού του χτύπους που παρασύρουν τον αναγνώστη κρατώντας τον από το χέρι σε ένα ξέφρενο ανθρωποκυνηγητό.
Μία καταδίωξη που ξεκινά από τους αθηναϊκούς δρόμους του σήμερα και καταλήγει στα τροπικά δάση της μακρινής Αυστραλίας. Εκεί όπου κρυμμένοι στην ασφάλεια που τους προσφέρει η καταπράσινη οργιωδής βλάστηση ζουν οι Αβορίγινες, αυτόχθων πληθυσμός της Αυστραλίας.
Ένα κείμενο με έντονο το στοιχείο τόσο της προφορικότητας, αφού καθ' όλη την έκταση του βιβλίου υπάρχουν αμέτρητοι, σύντομοι ή μακροσκελείς διάλογοι πασπαλισμένοι άλλοτε με θυμό κι ερωτισμό, κι άλλοτε με αρκετό χιούμορ, όσο και των παραστατικών περιγραφών, με αποτέλεσμα να αποκτά υλική υπόσταση κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης καθώς ο αναγνώστης βλέπει τους ήρωες του να ξεπηδούν από τις σελίδες του, να γίνονται σάρκα από τη σάρκα της αναγνωστικής τους φαντασίας και να ενεργούν μπροστά στα μάτια του.
Ήρωες που παρά τις όποιες θνητές τους αδυναμίες, τα σκοτάδια τους και τις εμφανισιακές τους ατέλειες παρουσιάζονται από την πένα της Ευαγγελίας με έναν τρόπο μοναδικό, έναν τρόπο τόσο ερωτεύσιμο και ωραιοποιημένο που θέλοντας και μη δεν υπάρχει περίπτωση να μη τους αγαπήσεις και να μη ταυτιστείς μαζί τους.
Με κάθε τους σκέψη, κάθε τους συναίσθημα, κάθε τους αδιέξοδο.
Θα λατρέψεις την αθωότητα και την αδεξιότητα της Έμιλι στις ερωτικές σχέσεις.
Θα σχηματιστεί στο προσωπό σου σίγουρα ένα στραβό χαμόγελο και θα προσπαθήσεις να μη ξεκαρδιστείς στα γέλια από την επιμονή του Μάνου να πειράζει συνεχώς την Έμιλι.
Θα θαυμάσεις τον Τέντι και το κουράγιο του παρά τις όποιες λειτουργικές του αδυναμίες να προσπαθεί να αυτονομηθεί.
Θα λιώσεις με τον έρωτα που θα αρχίσει δειλά δειλά να ανθίζει παρά το άγονο έδαφος και τις τεράστιες χαοτικές αποστάσεις εγωισμού που κυριαρχούν μεταξύ της Έμιλι και του Μάνου, αποστάσεις που θα πρέπει να κοπιάσουν πολύ για να τις διανύσουν και να φτάσουν ο ένας κοντά στον άλλο.
Διαβάζοντας λοιπόν το συγκεκριμένο βιβλίο εκτός από τα πολυάριθμα συναισθήματα που κατάφερε η συγγραφέας να κεντήσει στη ψυχή μου με τον τρυφερό αλλά και αρκετά σκληρό λόγο της στις σκηνές που το επέβαλλαν, ήρθα πολλές φορές αντιμέτωπος και με αρκετά συναισθηματικά δίπολα, αγάπη-μίσος, έρωτας-αποστροφή, ευτυχία-θλίψη, δίπολα που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και κρατούν σε διέγερση τον συναισθηματικό κόσμο του αναγνώστη μέχρι το τέλος... Δίπολα που σε συνδυασμό με τις συνεχείς ανατροπές, τις ραγδαίες εξελίξεις, τις αποστομωτικές αλήθειες που αποκαλύπτονται από βουτιές των ηρώων στο ίδιο τους το παρελθόν, παρελθόν που τους σημάδεψε σκληρά, καθώς και του γρήγορου τέμπου που χαρακτηρίζει την αφήγηση δημιουργούν μία μυστηριακή κι αγωνιώδη ατμόσφαιρα, που προσφέρει στον αναγνώστη μεγάλες συγκινήσεις, τον κρατά σε εγρήγορση μέχρι και τη τελευταία λέξη του βιβλίου και εκτινάσσει τα συναισθήματα του στο κόκκινο!
Ένα μυθιστόρημα απολαυστικό που ήρθε για να μείνει και να αγαπηθεί από κάθε αναγνώστη που θα το διαβάσει, κι αυτό είμαι σίγουρος πριν χαθεί η νύχτα, γιατί θα εθιστεί σε τέτοιο βαθμό μαζί του που αν δε διαβάσει τη λέξη "τέλος" δε θα το αφήσει από τα χέρια του!



Το μυθιστόρημα της Ευαγγελίας Ευσταθίου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη
Στο οπισθόφυλλο λέει...
Η ζωή της Έμιλι Ρομάνη γίνεται συντρίμμια εξαιτίας της δολοφονικής μανίας ενός άντρα που η αστυνομία αποκαλεί Κυνηγό.
Ο έγκριτος εγκληματολόγος Μάνος Κορυζής, στην προσπάθειά του να τον παγιδεύσει, κάνει ένα κρίσιμο λάθος και αργότερα οδηγείται άδικα στη φυλακή.
Δεκατέσσερα χρόνια μετά, ο Κυνηγός επιστρέφει αποφασισμένος να ολοκληρώσει το παρανοϊκό του έργο.
Η Έμιλι και ο Μάνος συμμαχούν εναντίον του, με τις διαφορές τους να μοιάζουν αγεφύρωτες.
Εκείνη, επιτυχημένη δημοσιογράφος πλέον, δεν τον έχει συγχωρήσει για το λάθος του.
Εκείνος, αληθινό θηρίο πια, κουβαλάει μια ψυχή γεμάτη σκοτάδια.
Οι δυο άσπονδοι σύμμαχοι εμπλέκονται σε ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό από την Αθήνα ως τις σαβάνες της βόρειας Αυστραλίας, αντιμετωπίζοντας θανάσιμους κινδύνους που μετατρέπουν το σκοτάδι γύρω τους σε έρεβος.
Η αγάπη που αρχίζει να γεννιέται δείχνει αποκαρδιωτικά εύθραυστη.
Ο δρόμος μέχρι το χάραμα φαντάζει μακρύς.
Και είναι πολλοί οι κίνδυνοι που παραμονεύουν στις σκιές πριν χαθεί η νύχτα.
«Κάποτε είχα κι εγώ ένα τέτοιο σκαρί», της είπε κοιτάζοντας ένα πολυτελές κότερο αγκυροβολημένο λίγο πιο μακριά από την ακτή, «την εποχή που ήμουν ένας ξεκάθαρα ανέμελος και καλός, κατά γενική ομολογία, άνθρωπος. Το είχα ονομάσει Νύχτα, και ήταν ο αχώριστος σύντροφός μου τις σπάνιες στιγμές της ξεκούρασης. Εγώ και η Νύχτα γινόμασταν ένα με το πέλαγος όποτε έβρισκα την ευκαιρία. Εγώ και εκείνη. Εγώ και η θάλασσα. Εγώ, μερικές μπίρες, ένα καλάμι και τ’ αστέρια. Κάποτε. Σε μια μακρινή εποχή, που ξόδευα αφειδώς χρήμα και ήμουν για όλους περιζήτητη παρέα. Τότε που οι γονείς μου ήταν περήφανοι για μένα και το κορίτσι μου ονειρευόταν να ξυπνά μαζί μου κάθε πρωί. Τότε που τα καθάρματα αυτού του κόσμου τρομοκρατούνταν στη σκέψη πως ήμουν στο κατόπι τους και η καλοσύνη ήταν ακόμα μια λέξη με ενεργή σημασία στο λεξιλόγιό μου».

Περισσότερα από/για την Ευαγγελία Ευσταθίου:

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη