Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Στο Beton7...

Διαβάστε τί μπορείτε να δείτε στον πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton7. Ακολουθούν δελτία τύπου με συνοπτικές πληροφορίες. Διατρέξτε όλη τη λίστα για να βρείτε τις πληροφορίες επικοινωνίας του χώρου.

THEArTistatement 
Πρόκειται για µια πλατφόρµα δηµιουργικής έκφρασης και επικοινωνίας όπου καλλιτέχνες και ακτιβιστές από όλο τον κόσµο εισάγουν θέµατα, κάνουν προτάσεις και εργάζονται ως µια κοινότητα προσδοκώντας µια αλλαγή.
To πρόγραµµα της πλατφόρµας πραγµατοποιείται στο πλαίσιο του προγράµµατος Arts for Social Development που οργανώνεται από την EUNIC (European Union National Institutes for Culture) και σε συνεργασία µε αυτήν.
H EUNIC (European Union National Institutes for Culture) έχει ως κύριο στόχο τη δηµιουργία συνεργασιών και δικτύων επικοινωνίας, τη βελτίωση και προώθηση της πολιτισµικής ποικιλοµορφίας, τη κατανόηση ανάµεσα στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες και την ενίσχυση του διεθνούς διαλόγου και συνεργασίας. Στο πρόγραµµα Arts for Social Development, συµµετέχουν το British Council, το Ελληνικό Ιδρυµα Πολιτισµού, η Νορβηγική πρεσβεία και το Νορβηγικό Ινστιτούτο, το Σπίτι της Κύπρου και το Σουηδικό Ινστιτούτο.
Πρόγραµµα παραστάσεων:
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016
7μμ – 8μμ: Run Now (Nå løper vi), Pia Maria Roll. Υποψήφια παράσταση για το βραβείο καλύτερης θεατρικής παράστασης στην Νορβηγία 2016
9μμ – 10μμ: Notebooks of Crisis, Volume II, Ομάδα Zlap. Athens Biennale 2016
10:30 μμ Εναρκτήριο Πάρτυ: live με τον Γιώργο Αναματερό.
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016
7μμ – 8μμ: Run Now (Nå løper vi), Pia Maria Roll. Υποψήφια παράσταση για το βραβείο καλύτερης θεατρικής παράστασης στην Νορβηγία 2016
9μμ – 10μμ: Σπουδή Ι : Αμαρτίες γονέων, in flux. Υποτροφία Ίψεν απο το Διεθνές Ινστιτούτο Ίψεν της Νορβηγίας,2015 για το πρότζεκτ "Εμείς: για μια δραματουργία της κρίσης". Συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο.
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016
7μμ – 8μμ: Run Now (Nå løper vi), Pia Maria Roll. Υποψήφια παράσταση για το βραβείο καλύτερης θεατρικής παράστασης στην Νορβηγία 2016
9μμ – 10μμ: Κάιν και Αβελ, Η.Φραγκιαδάκη και Δ. Τσεσμελής. Πρώτη Παρουσίαση στο Εθνικό Θέατρο, Απρίλιος 2016
Σάββατο 18 Ιουνίου 2016
7μμ – 8μμ: Run Now (Nå løper vi), Pia Maria Roll. Υποψήφια παράσταση για το βραβείο καλύτερης θεατρικής παράστασης στην Νορβηγία 2016
9μμ-10μμ: Panel: Το σύμπαν του HOTEL, Μία περιήγηση στο ψηφιακό και καλλιτεχνικό σύμπαν του καλλιτεχνικού πρότζεκτ HOTEL της blindspot theatre group.
Στο Panel συμμετέχουν η Γιώτα Αργυροπούλου, η Μαρία Βαρελά και ο Μιχάλης Κωνσταντάτος
Εισιτήριο: 10€ γενική είσοδος, 5€ ατέλειες, µαθητικό, φοιτητικό, ανέργων

***
Το Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Φωτεινής Γουσέτη με τον τίτλο Renkonto. Το Renkonto αποτέλεσε ένα προσωρινό σημείο εύθυμης αλληλεπίδρασης μεταξύ εικαστικών και μη, προερχόμενων από δύο γειτονικά κράτη που τυχαίνει να έχουν τεταμένες διπλωματικές σχέσεις. Για να γίνει ευκρινής αυτός ο κοινός χώρος, δημιουργήθηκε μια γαμήλια εορτή έτσι ώστε να καθοδηγήσει τις αξιώσεις του πρότζεκτ. Το γεγονός πραγματοποιήθηκε στο Κρούσοβο, αποτελούνταν από τρία μέρη και διήρκεσε τρεις ημέρες. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με τους Obsessive Possessive Aggression (O.P.A.), καλλιτέχνες και από τις δύο χώρες συμμετείχαν σε μια αρχική συνάντηση. Η δράση έκλεισε με ένα ανοιχτό πάρτι στο κέντρο του Κρουσόβου.
Το Renkonto δεν εντάσσεται συγκεκριμένα στο χώρο της παραστασιακής τέχνης, αλλά είναι μια δημόσια χειρονομία που εκτείνεται πέρα από το ίδιο το γεγονός και υποστηρίζει μια σφαίρα ανθρώπινης διάδρασης τοποθετημένης σε εορταστικό πλαίσιο.
Το Renkonto αμφισβητεί τα όρια ανάμεσα στην τέχνη και την πραγματική ζωή, χρησιμοποιώντας την ένωση προσώπων για να θέσει ερωτηματικά όσον αφορά τις αρνητικές συνυποδηλώσεις που κρύβονται στις σχέσεις ανάμεσα σε γειτονικά κράτη ή τριγυρινές κοινωνίες, ή ομάδες. Τι συμβαίνει όταν συναντάς κατά πρόσωπο αυτόν που έχεις μάθει να μη συμπαθείς;
Συμμετέχοντες στις συναντήσεις εικαστικών: Vladimir Janchevski, Βασίλης Νούλας, Σοφία Γρηγοριάδου, Obsessive Possessive Aggression, Κώστας Τζιμούλης, Ana Lazarevska, Ιωάννα Χατζηπανηγύρι, Filip Jovanovski, Φωτεινή Γουσέτη.
Εικαστικοί που συμμετείχαν με το έργο τους: Μαρία Οικονομοπούλου, Momu & No Es, Χαρά Δρανδάκη, Eden Mitsenmacher Tordjman.
Από 13 - 28 Μαΐου 2016. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 14:00 - 19:00
Εγκαίνια: 13 Μαΐου 2016 στις 20:00

***
Manesis Gyftakis Gouliaris στο ΒΕΤΟΝ7
Οι τρεις σπουδαίοι Έλληνες μουσικοί, με ήδη πλούσια δραστηριότητα εντός και εκτός Ελλάδας, συναντήθηκαν το 2012 και από την πρώτη στιγμή φάνηκε η έντονη χημεία μεταξύ τους, η οποία αναπτύχθηκε ιδιαίτερα με τις ζωντανές εμφανίσεις τους σε χώρους της Αθήνας και σε φεστιβάλ της χώρας.
Σήμερα το τρίο συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα ελληνικά jazz piano trio με πολλές επιρροές από τους μεγάλους του είδους και με σαφείς αναφορές στην παράδοση του jazz playing.
Το διαρκές interplay μαζί με το υψηλό επίπεδο των μουσικών και αυτοσχεδιαστικών τους ικανοτήτων φέρνει στο μουσικό αποτέλεσμα έντονα τα στοιχεία της έκπληξης, της ποικιλίας στη δημιουργία των μουσικών εικόνων και της φαντασίας στην αφήγηση. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του τρίο, καθώς και jazz standards που χρησιμοποιούνται σας αφετηρία για να οδηγηθούν σε διαφορετικούς μουσικούς χώρους.
Το 2015 το Manesis/Gyftakis/Gouliaris Trio βραβεύτηκε με το Πρώτο Βραβείο στον 1ο ελληνικό διαγωνισμό τζαζ, τον Apollon Jazz Competition Greece.

Σπύρος Μάνεσης – πιάνο, συνθέσεις
Αρίωνας Γυφτάκης – κοντραμπάσο, συνθέσεις
Αναστάσης Γούλιαρης – τύμπανα, συνθέσεις

To Σάββατο 14 Μαΐου 2016
Ώρα έναρξης: 22.00
Εισιτήριο: 8€

***
GuitarActFestival @ Beton7
Το GuitarActFestival παρουσιάζει στον θεατρικό χώρο του Beton 7, τέσσερις σημαντικούς κιθαρίστες της jazz και δημιουργικής μουσικής που δραστηριοποιούνται στην αθηναϊκή μουσική σκηνή.
Οι Θοδωρής Κότσυφας, Γιώργος Ταμπάκης, Βασίλης Κετεντζόγλου και Γιώργος Λιμάκης θα παρουσιάσουν πρωτότυπες συνθέσεις για σόλο κιθάρα, μέσα από την προσωπική προσέγγιση και την ιδιαίτερη ματιά τους πάνω στην σύγχρονη κιθαριστική τέχνη.
Οι αποχρώσεις και οι κατευθύνσεις της σύγχρονης κιθάρας γίνονται η βάση της καλλιτεχνικής συνεύρεσης των 4 μουσικών, με στόχο την ανάδειξη των πολύπλευρων δυνατοτήτων της πέρα και έξω από στυλιστικά όρια.

Την Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016
Ώρα έναρξης: 21.00
Εισιτήριο: 5€

***
Beton7
Πύδνας 7, Βοτανικός, Αθήνα (σταθμός μετρό Κεραμεικός)
τηλ.: + 30 2107512625
Site | info@beton7.com

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη