Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

ΙΔΑΝΙΚώ

Η ιδέα...
...αποτελεί ένα συνδυασμό των λέξεων Ιδανικό και Νικώ επειδή ο "ιδανικός κόσμος" χτίζεται μέσα από μικρές νίκες. Επιθυμία των συντελεστών είναι να χτυπήσει μέσα μας το "καμπανάκι" της μνήμης, να κάνουμε το ταξίδι στο χρόνο, να (ξανα-)δούμε στο σήμερα την υποδοχή και τη μεταχείριση των προσφύγων όπως προσδιορίζεται -ή επαναπροσδιορίζεται- σε σχέση με το παρελθόν του λαού μας. Να συναντηθούμε ουσιαστικά με το Συριακό πολιτισμό -παράδοση, μουσική, χορός, φαγητό...- (επαν-)εξετάζοντας τις δικές μας σταθερές.

Στην ιστορία...
Στις 31 Μαΐου του 1923, ένα τηλεγράφημα του προέδρου της Επιτροπής Ελλήνων Προσφύγων, απευθυνόμενο στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, ζητά να μην επιτραπεί σε άλλους Μικρασιάτες να καταφύγουν στο Χαλέπι καθώς «έχει καταστεί αδύνατο να δεχτεί περισσότερους πρόσφυγες».
Τι είναι;
Πρόκειται για την περφόρμανς ΙΔΑΝΙΚώ που δημιούργησαν οι: Θωμά Διάφα, Εύη-Δέσποινα Μωυσιάδου, Σοφία Καψούρου και Αναστασία Χαριτίδου[1] και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στα πλαίσια του In Progress Feedback Festival 2016 υπό τον τίτλο Urban Surprises/Αστικές Εκπλήξεις που διοργανώνει ο Κινητήρας. Η Mάngola Productions συμπράττει με τους παραπάνω Έλληνες καλλιτέχνες αλλά και με τους Λιβανέζους κινηματογραφιστές[2] Hasan Salame, Bachir Abou Zeid και Amir Fakih, με τους: Γιώτα Καλλίνη, Βασιλική Νικηφορίδου, Απόστολο Κρίτσα, Βάλια Παπαχρήστου, Δέσποινα Βιλλιώτη, Αγγελική Παρδαλίδου, Εμμέλεια Φιλιπποπούλου, με μουσικούς και performers από την Ελλάδα και τον κόσμο... ακόμα και με την κοινωνική κουζίνα "Ο άλλος άνθρωπος" που θα συνοδεύσει την εκδήλωση με παραδοσιακό συριακό φαγητό.
Το event αποσκοπεί στην διάδοση της ανάληψης της προσωπικής ευθύνης ώστε να μικραίνει η απόσταση ανάμεσα στον κόσμο που ζούμε και σε εκείνον που θα θέλαμε να ζούμε. Έτσι, ο ένας γίνεται δύο, οι δύο τρεις... μέχρι να γίνει ο ένας όλοι.

Που και πότε;
Το τριήμερο 1, 2 και 3 Απριλίου 2016 στις 17:00 στο Λιμάνι Πειραιά. Στην Πύλη Ε2 (δίπλα στην πέτρινη αποθήκη).
Περισσότερες πληροφορίες ή για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος στο: info@mangolaproductions.com

Κατά τις μέρες και ώρες τις performance θα γίνεται συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με την Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών.
[1] Η Αναστασία Χαριτίδου είναι η Mάngola Productions η οποία δραστηριοποιείται στην οργάνωση και παραγωγή θεατρικών παραστάσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και άλλων δημιουργικών δραστηριοτήτων.
[2] Η live περφόρμανς ΙΔΑΝΙΚΩ αποτελεί την βάση για το κινηματογραφικό πρότζεκτ IDANIKO, μια προσέγγιση στο προσφυγικό μέσα από το φακό βραβευμένων Λιβανέζων κινηματογραφιστών.
Μια ιδιαίτερη πολυπολιτισμική κινηματογραφική εμπειρία απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής, αλληλεγγύης και ευαισθησίας. Δεν υπάρχει περιορισμός στην εθνικότητα, ούτε στην ηλικία. Δεν υπάρχει περιορισμός στη θέληση. Ηθοποιοί, φοιτητές δραματικών σχολών, μουσικοί, χορευτές, αλλά και όσοι, ανεξαρτήτως εμπειρίας και ιδιότητας, θέλουν είναι ευπρόσδεκτοι να γίνουν συμμέτοχοι!

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη