Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Phonographic Society Books

Η Phonographic Society Books είναι ένας νέος εκδοτικός οίκος με πολύ φρέσκες ιδέες και μια διαφορετική προσέγγιση στο βιβλίο γενικότερα. Τόσο νέος που μόλις δημιουργήθηκε ενώ έχει ως σύμβολό του μια γραφομηχανή. Προφανώς η διάθεση του καινού κάνει αντίθεση με το μηχανικό τούτο μέσο γραφής που σπάνια χρησιμοποιείται πια από τους συγγραφείς αλλά αν προσέξετε καλύτερα θα αναγνωρίσετε πάνω του έναν συνδυασμό παλαιού με σύγχρονου, μάλλον ως ένδειξη συνδυασμού παλαιών διαχρονικών αξιών στα καινούργια βιβλία -οι λέξεις phonografic society έχουν γραφτεί με την πιο σούπερ μοντέρνα γραμματοσειρά σε αντίθεση με τη λέξη books που παραπέμπει στις ασταθείς εκτυπώσεις από τις μελανοταινίες των μηχανικών γραφομηχανών. Αλλά και εκείνο το phonografic μπορεί να προξενήσει σχόλια. Παρακάτω, θα καταλάβετε την λογική αυτού του logo.

Η Στέλλα Καραμπακάκη αναλαμβάνοντας υπεύθυνη εκδόσεων αφιερώνει λίγο χρόνο για να μας συστήσει το εγχείρημα. Σε μια Ελλάδα που μαστίζεται από ασάφεια, ανασφάλεια, γκρίνια και μαρασμό τα φωτεινά παραδείγματα των δημιουργικών ανθρώπων που αντιστέκονται σε τέτοιες τάσεις, όχι μόνο πρέπει να προβάλλονται, αλλά να προτείνονται σθεναρά.

Πως έγινε και αναλάβατε το συγκεκριμένο εγχείρημα ως υπεύθυνη εκδόσεων;
Σ.Κ.: Ήταν κάτι που ήθελα τα τελευταία χρόνια, να στήσω έναν δικό μου εκδοτικό οίκο από την αρχή, παρέα με τους κατάλληλους ανθρώπους. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε ο χρόνος, η διάθεση, οι συνθήκες αν θες, δεν ήταν και οι πιο κατάλληλες. Τώρα όμως νομίζω πως τα άστρα… ευθυγραμμίστηκαν, και παρόλο που όπως όλοι γνωρίζουμε, η κατάσταση της χώρας και της οικονομίας μας δεν ευνοεί τα νέα ξεκινήματα, είπαμε να το δοκιμάσουμε.
Είχα τη μεγάλη χαρά να αναλάβω το νέο αυτό εγχείρημα, έχοντας στο πλάι μου συνεργάτες δημιουργικούς, συγγραφείς, καλλιτέχνες και λάτρεις του βιβλίου, από διαφορετικούς χώρους, που έχουν να προσφέρουν κάτι μοναδικό και ξεχωριστό στη νέα μας προσπάθεια και που έχουν ήδη δουλέψει για πολλά χρόνια στον χώρο των εκδόσεων και του βιβλίου.
Πρώτα από όλα είμαι συγγραφέας. Κι αυτό σημαίνει πως μπορώ πάνω από όλα να κατανοήσω τις απορίες, τα άγχη, τις ανησυχίες και τα όνειρα κάθε νέου δημιουργού που επικοινωνεί μαζί μας και θέλει να εκδώσει το έργο του.
Και αυτό νομίζω πως είναι πολύ χρήσιμο!

Η Phonographic Society Books λειτουργεί όπως οι υπόλοιποι εκδοτικοί οίκοι; Έχει δηλαδή παρόμοια μορφή και πλαίσιο λειτουργίας;
Σ.Κ.: Η Phonographic Society Books έχει τα θετικά στοιχεία των παλαιότερων εκδοτικών οίκων, αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει τα αρνητικά τους.
Οι παλαιότεροι εκδοτικοί οίκοι έχουν αρχίσει να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στα αιτήματα των καιρών, αδυνατούν να επικοινωνήσουν σωστά με τους δημιουργούς και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους, ενώ ο άρρηκτος δεσμός τους με τα βιβλιοπωλεία φαίνεται να τους τραβάει περισσότερο πίσω, παρά να βοηθά στο να αναδειχτούν νέες φωνές και πένες. 
Από την άλλη, η λογική της αυτοέκδοσης δεν φαίνεται να μπορεί να αναπτυχθεί σωστά σε μια χώρα με τόσο μεγάλη βιβλιοπαραγωγή και τόσο μικρό αναγνωστικό κοινό.
Ο συγγραφέας είναι πάνω από όλα καλλιτέχνης, είναι δύσκολο λοιπόν να προωθήσει μόνος του τη δουλειά του.
Στη Phonographic Society Books αντιμετωπίζουμε τα βιβλία ως μοναδικά έργα τέχνης, δεν έχουμε πάγια τακτική προώθησης, ούτε συγκεκριμένη μορφή συνεργασίας – τα δημιουργούμε όλα αυτά κάθε φορά εκ νέου ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε βιβλίου. 
Στεκόμαστε ενάντια στις απρόσωπες μεθόδους αξιολόγησης και τον «ρατσισμό» των παλαιότερων εκδοτικών οίκων απέναντι στους νέους δημιουργούς και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συγγραφέα που θέλει να δει το έργο του να παίρνει μια ολοκληρωμένη μορφή, να εκδίδεται και να κυκλοφορεί.
Εκτός από εκδόσεις βιβλίων σκοπεύετε να κάνετε κι άλλα πράγματα σχετικά με το βιβλίο;
Σ.Κ.: Ναι! Θέλουμε να κάνουμε κάποιους κύκλους συζητήσεων και εκδηλώσεων με θέμα τα διαφορετικά είδη γραφής, όπως επίσης και σεμινάρια για νέους συγγραφείς. Στόχος μας είναι να μην αποτελέσουμε απλά έναν ακόμη εκδοτικό οίκο, αλλά έναν χώρο γνωριμίας, έναν πόλο έλξης νέων συγγραφέων αλλά και καλλιτεχνών!

Μπορεί ένας νέος συγγραφέας να γίνει μέλος της ομάδας σας; Και ποια είναι η διαδικασία για κάτι τέτοιο;
Σ.Κ.: Φυσικά! Οι νέοι συγγραφείς είναι αυτοί που μας ενδιαφέρουν πάνω από όλα. 
Το πρώτο βήμα είναι να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω email στη διεύθυνση books@phonographic-society.com για να γνωριστούμε από κοντά και να δούμε τη δουλειά του. Στη συνέχεια ανάλογα με τις ανάγκες του και τα θέλω του ψάχνουμε παρέα τον πιο ταιριαστό τρόπο συνεργασίας!

Χρήσιμα

Περισσότερα από/για την Στέλλα Καραμπακάκη:

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη