Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Α Μπε Μπα Μπλομ

Υπόθεση
Ένα κορίτσι βγαίνει μέσα από ένα δάσος σχεδόν πεθαμένο και διηγείται μια απίστευτη ιστορία αλλά καθόλα αληθινή. Μέρες μετά το περιστατικό εμφανίζεται ένας ακόμα δραπέτης ενώ αρχίζει να σχηματίζεται ένα εγκληματικό μοτίβο κατά το οποίο απαγάγονται δυάδες, φυλακίζονται και μετά έρχονται αντιμέτωπες με το δίλημμα να σκοτώσουν ή να σκοτωθούν.
Θα προτιμούσες να χάσεις τη ζωή σου ή τα λογικά σου;
Την υπόθεση αναλαμβάνει η κορυφαία επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις η οποία θεωρεί ότι οι επιζώντες -ζωντανή απόδειξη της υπογραφής του κτήνους- έχουν στα χέρια τους το κλειδί για τη λύση.
Κι αν δεν καταφέρει να τη λύσει, θα πεθάνουν κι άλλοι…

Το αστυνομικό θρίλερ του M. J. Arlidge αγοράστηκε από εκδότες σε όλο τον κόσμο καθώς κερδίζει ενθουσιώδεις αναγνώστες παντού ενώ συστήνει διαφορετικούς, αντισυμβατικούς, ιδιαίτερους ήρωες, τόσο στην πλευρά των αστυνομικών αρχών και ερευνητών, όσο και στην πλευρά των εγκληματικών προσωπικοτήτων.
Από την πρώτη σελίδα σε βάζει μέσα στην ιστορία. Δυναμικά και άμεσα, και πολύ γρήγορα θα σου συστήσει την επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις η οποία δε μοιάζει με κανένα πρότυπο επιθεωρητή που έχεις κατά νου. Είναι πρωτόφαντη και μοναδική, όχι τόσο για την αστυνομική της ευστροφία -κάτι που είναι αναμενόμενο από μια ηρωίδα που καλείται να ξεσκεπάσει μια κατά συρροή δολοφόνο- αλλά για όλα τα άλλα. Όπως το ενδιαφέρον παρελθόν της, που της προσφέρει ψυχολογικές επιπτώσεις και μεταστροφές στο παρόν της. Απέναντι, βρίσκεται μια καθ' έξη δολοφόνος, όπως χαρακτηριστικά θα την βρείτε να αναφέρεται στο βιβλίο, η οποία δε δολοφονεί απολύτως κανέναν από τα θύματά της! Τα οδηγεί όμως στο φόνο αναγκάζοντάς τα να πατήσουν τη σκανδάλη σκοπεύοντας έναν δικό τους άνθρωπο αφού αυτός είναι ο μόνος τρόπος να απελευθερωθούν από την φυλακή-τάφο που τους έχει προσφέρει. Θα ελευθερωθούν όμως; Πως να ελευθερωθεί κανείς όταν πρέπει για όλη την υπόλοιπη ζωή του να ζήσει με τις μνήμες; Καταλήγοντας, το περιγράφει σε μια φράση ουσιαστική και κατατοπιστική ο ίδιος ο συγγραφέας όταν λέει ότι δεν υπάρχει γαλήνη για εκείνους που χύνουν το αίμα των πιο κοντινών τους ανθρώπων, ενώ σε ένα άλλο απόσπασμα, ένας εκ των θυμάτων σε μια στιγμή νοητικής διαύγειας καταλήγει ότι όσο παρέμενε εκεί μέσα, ήταν θύμα. Από τη στιγμή που θα έβγαινε έξω, θα ήταν δολοφόνος. Τόσο απλά. Η απόλυτη καταστροφή μιας συγκροτημένης προσωπικότητας με μία κίνηση. Η εγκληματίας έχει επιτύχει τόσο την ψυχολογική κατακρεούργηση των θυμάτων της, την απώλεια της όποιας κοινωνικής τους ρουτίνας ή ομαλότητας και, εκτός από την σφαίρα ή τις τύψεις -ανάλογα σε ποια πλευρά θα βρεθούν-, τους προσφέρει την απόλυτη κατάρρευση της υγείας τους αφού απειλούνται από ασιτία και αφυδάτωση ενώ η τρέλα και η παράνοια είναι από την πρώτη στιγμή συνοδοιπόροι τους. Ουσιαστικά από τη στιγμή που πέφτουν στον ιστό της είναι καταδικασμένοι και η επιλογή που τους δίνει, να σκοτώσουν για να ζήσουν, είναι οφθαλμαπάτη. Δεν υπάρχει "σωτηρία" γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να βγεις αλώβητος ενώ το κακό εκπροσωπείται από ένα πλάσμα που αναζητεί την λύτρωση αλλά μέσα από την εκδίκηση. Η έκπληξη έρχεται όταν καταλάβεις ποιον εκδικείται.
Ο συγγραφέας θα μας απαντήσει σε όλα τα λογικά ερωτήματα που προκύπτουν για τις ηρωίδες του, σε σχέση με τις ψυχοσωματικές προεκτάσεις και το παρελθόν τους, μέσα από σκηνές άκρως φρικιαστικές και ωμές. Ακόμα και οι ερωτικές σκηνές -ναι, υπάρχουν!- είναι ωμές. Σκέτο σεξ, για ηδονή, στην πιο ενήλικη από τις εκδοχές του, χωρίς συναίσθημα. Διαθέτει όμορφη πλοκή και ιδιαίτερη εξέλιξη και θα αρέσει πολύ στους λάτρεις των αστυνομικών θρίλερ ή των ιστοριών φρίκης.
Έγραψαν
«Mια πρωτοποριακή και ευφυής απόκλιση από τον συνήθη δρόμο που ακολουθούν οι ιστορίες των κατά συρροή δολοφόνων. Η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις είναι μια από τις συναρπαστικότερες ηρωίδες των τελευταίων χρόνων». 
Jeffery Deaver, συγγραφέας του best seller Συλλέκτης Οστών 

«Η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις και το Α Μπε Μπα Μπλομ εξασφαλίζουν στον M. J. Arlidge μια εντυπωσιακή είσοδο στο χώρο της λογοτεχνίας, με ένα βιβλίο που κρατάει αμείωτη την αγωνία του αναγνώστη. Οι φίλοι του James Patterson και της Mo Hayder θα το λατρέψουν!»
Penguin

Ξεφυλλίστε το!
Ο συγγραφέας
Ο M. J. Arlidge εργάζεται τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στην τηλεόραση και ειδικεύεται στην παραγωγή ποιοτικών δραματικών σειρών. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Arlidge έχει αναλάβει για λογαριασμό του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ITV την παραγωγή αστυνομικών σειρών, μεταξύ των οποίων οι σειρές Torn, The Little House και Undeniable, η οποία προβλήθηκε την άνοιξη του 2014. Σήμερα, γράφει για τη σειρά Silent Witness, ενώ παράλληλα προετοιμάζει πιλοτικές παραγωγές για πρωτότυπες αστυνομικές σειρές τόσο για βρετανικά όσο και για αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Το πρώτο του αστυνομικό θρίλερ στον λογοτεχνικό χώρο, το Α Μπε Μπα Μπλομ, με πρωταγωνίστρια την επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις, έχει αγοραστεί από εκδοτικούς οίκους σε όλο τον κόσμο.

Δείτε το βίντεο
Οι πλαγιογραμμένες φράσεις είναι αποσπάσματα από το βιβλίο.
Ευχαριστώ τις εκδόσεις Διόπτρα και την Αλεξάνδρα Αυγερινού για την προσφορά του βιβλίου.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη