Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Παιδικό φεστιβάλ βιβλίου

Η Εύα Πετροπούλου Λιανού διοργανώνει δεκαήμερο φεστιβάλ παιδικού βιβλίου και μπαζάρ, και μας προσκαλεί μαζί με τα παιδάκια μας τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν παραμύθια αλλά και να συμμετέχουν σε κατασκευές και παιχνίδια εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
Με αφορμή τα γενέθλια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, οι παραμυθοσυγγραφείς των εκδόσεων Όστρια και οι φίλοι τους έχουν ετοιμάσει ολοήμερες γιορτές που θα κρατήσουν το δεκαήμερο από τη Δευτέρα 20 Απριλίου ως και την Πέμπτη 30 Απριλίου.
Η ιδέα και επιμέλεια του παιδικού φεστιβάλ ανήκει στην συγγραφέα Εύα Πετροπούλου Λιανού η οποία είναι και η υπεύθυνη υλοποίησης.

Ακολουθεί το πρόγραμμα, τα βιβλία που θα παρουσιαστούν στους μικρούς μας φίλους και οι δραστηριότητες που αφορούν το καθένα από αυτά.
Δευτέρα 20 Απριλίου, 12:30-18:00
Βιβλίο:
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΑΣ
της Αγγελικής Μιχαλοπούλου
Όταν η ώρα του μπάνιου δε θυμίζει παιχνίδι πια και η μπουρμπουλήθρα σταματάει να ελπίζει… ...ένας καταπράσινος βατραχάκος έρχεται να δώσει τη λύση.

Αφήγηση-Δραματοποίηση:
Θωμάς Χαβιανίδης (ηθοποιός), Κατερίνα Γεωργούση (ηθοποιός), Ελένη Τζιαμουράνη (στιχουργός, μουσικός, συγγραφέας)

Δραστηριότητες:
Εργαστήρια: Λήττα Αγγέλου (εικαστικός, χειροτέχνης, ηθοποιός), Βίκυ Δρίβα (ηθοποιός)
Κατασκευή του Παραμυθένιου Σελιδοδείκτη
Ζωγραφική των Ηρώων μας

****

Τρίτη 21 Απριλίου, 16:00-18:00
Αποστόλης Μπάτης

Ομιλίες - Συζητήσεις με θέμα το παιδικό βιβλίο και η χρησιμότητα του στην ανάπτυξη ενός παιδιού
Ποια η προσφορά του; Ποιες είναι οι ανάγκες ενός παιδιού; Και ποια η χρησιμότητας της ανάγνωσης ενός παιδικού βιβλίου στα παιδιά από τους γονείς ή από τους δασκάλους τους;
Με τους:
Ελευθερια Γεωργαντή (Eκπαιδευτικός – Ειδική Παιδαγωγός ΜΕD Eιδική Αγωγή και Ψυχολογία), Άννα Βασιλειάδη Δαρδάλη (Λογοτέχνις, Μεταφράστρια λογοτεχνίας), Ευτυχία Καλαμάρα (Ψυχολόγος), Αγγελική Ελευθεράκη (Ηθοποιός, Ψυχολόγος), Κατερίνα Παλαιοθεοδώρου (Συγγραφέας, Τραγουδοποιός, Στιχουργός, Ραδιοφωνική παραγωγός), Ευαγγελία Κανταρτζή (Σχολική Σύμβουλος, Πρόεδρος ΕΚΕΔΙΣΥ: Εθνικό Κέντρο Ερευνας κ Διάσωσης Σχολικού Υλικού), Φλωρα Παντελίδη (Κοινωνική Λειτουργός, Υπεύθυνη/Ιδιοκτήτρια συμβουλευτικού κέντρου παιδιών και ενηλίκων «Συν – εργάζομαι» www.synergazomai.gr), Κατερίνα Σιωπύλη (Συγγραφέας), Λήττα Αγγέλου (Εικαστικός, Ηθοποιός).

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Πάνος Παπαδάκης 

***

Τετάρτη 22 Απριλίου, 12:30-18:00
 Πρώτο Βιβλίο:
ΤΟ ΘΥΜΩΜΕΝΟ ΑΓΕΡΙ
της Μυρσίνης Αρώνη
Το ακούτε που φυσάει; Γυρίζει, τριγυρίζει, ησυχία δεν έχει. Σηκώνει τη σκόνη, τα ελεύθερα φύλλα, τα λεπτά χαρτάκια και τα στροβιλίζει. ΄Εχει τα νεύρα του τούτη τη μέρα το Αγέρι. Κι ας είναι Ιούλης. Κι ας χρυσολούζει ο ήλιος την όμορφη χώρα. Κι ας γλείφει ξένοιαστο, κείνο το αγόρι το παγωτό του. Κι ας πλατσουρίζει στο κύμα με χρυσόγελα, η κοπελίτσα που έχει τα καστανά πλεξούδια. Γυρίζει, τριγυρίζει, τίποτα. Ησυχία δεν έχει... Το Αγέρι είναι ιδιαίτερα νευριασμένο. Μα, κείνη η άσπρη Συννεφούλα, που μοιάζει πουπουλένια πούθε βρέθηκε.
Από το πρωί κι ως τα τώρα, δεν υπήρχε. Αλλά τι περιμένετε, έτσι είναι τα σύννεφα. Εκεί που δεν τα περιμένεις, να σου τα! Και κει που τα χαζεύεις, πάνε, φύγανε… ΄Ασε πια τα νάζια τους. Τι απίθανα σχήματα που ολοένα αλλάζουν... Και τα παιχνίδια τους. Τι κρυφτοκυνηγητά που παίζουν…

Αφήγηση:
Όλγα Χανούζα (ποιήτρια, ζωγράφος), Ελένη Τζιαμουράνη (στιχουργός, συγγραφέας, μουσικός)

Δεύτερο Βιβλίο:
ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΑΣΧΗΜΟΥΛΑ & ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΦΗ
της Μυρσίνης Αρώνη
Ένα όμορφο πρωί γεννήθηκε η Ασχημούλα. Το νέο αμέσως έτρεξε από αρκουδοστόμα σε αρκουδοαφτί. « Γεννήθηκε η Ασχημούλα.» ΄Υστερα έπιασε ένα κοτσύφι να το κελαϊδάει στα χαμηλά και στα ψηλά κλαδιά. « Γεννήθηκεεεε η Ασχημούλααααα!» Τέλος το άρπαξε ο άνεμος και το σφύριξε στις γωνιές και στις κουφάλες. « Γεε - ννήθη - κεε η Ασχη - μού - λαα…» Στην αρχή όλοι ήταν περίεργοι να τήνε δούνε. Όμως κανείς δεν είχε διάθεση να την πλησιάσει. -Να η Ασχημούλα. -Χα χα χι χου. Είναι το πιο παρδαλό ζωάκι που γνωρίζω. -Το πιο άσχημο.

Αφήγηση και μουσική:
Ελένη Τζιαμουράνη (στιχουργός, συγγραφέας, μουσικός)

Εργαστήρια και Κατασκευές:
Θέματα από την διατροφική αλυσίδα με τις: Λήττα Αγγέλου (εικαστικός, ηθοποιός) και Αμαλία Σολδάτου (γυμνάστρια, εκπαιδευτικός)

Ζωγραφική παραμυθένιων ηρώων με τον Αποστόλη Μπάτη (εικονογράφο)

***

Πέμπτη 23 Απριλίου, 12:30-18:00
Βιβλίο:
ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΙΜΙΛΙΟΥ
της Χρυσούλας Σμυρλή
Είμαι ένα κιτρινισμένο και παραπεταμένο βιβλίο εδώ πάνω είπε με παράπονο. Και τι βιβλίο είσαι συ; τί έχεις μέσα στις σελίδες σου τον ρώτησε κάποιο άλλο. Α!!! Είπε με υπερηφάνεια εκείνο, είμαι γεμάτο όμορφες ιστορίες που μιλάνε για σπουδαίους ήρωες για μεγάλες μάχες που λατρεύουν τα παιδιά . Πέρασαν τα χρόνια κιτρίνισαν τα φύλλα μου ξεθώριασαν τα γράμματά μου και ποια κανείς δεν με διαβάζει. Τα υπόλοιπα βιβλία το κοίταξαν και γεμάτα απορία το ρώτησαν πως βρέθηκε εκεί πάνω ξεχασμένο. Τότε το κιτρινισμένο βιβλίο άρχισε να τους λέει την ιστορία του. -Έχω κάνει πολλά ταξίδια σε πολλά μέρη του κόσμου, με έχουν διαβάσει πολλά παιδιά, και τους αρέσουν οι ιστορίες μου. Έχω γίνει ωραίο δώρο σε παιδιά που αγαπούν τα βιβλία αλλά και σε παιδιά που με πέταγαν από δω και από κει χωρίς να με προσέχουν είπε με παράπονο.

Αφήγηση:
Μαίρη Γκαζιάνη (συγγραφέας), Ελένη Τζιαμουράνη (στιχουργός, συγγραφέας, μουσικός)

Εργαστήρια:
Λήττα Αγγέλου (εικαστικός, ηθοποιός), Αμαλία Σολδάτου (γυμνάστρια, εκπαιδευτικός)

Επίσκεψη σε ένα βιβλιοπωλείο
Πως διαλέγω ένα παιδικό βιβλίο
Από τα βιβλία μαθαίνουμε διάφορα επαγγέλματα

 Ζωγραφική παραμυθένιων ηρώων με τον Αποστόλη Μπάτη (εικονογράφο)

***
Παρασκευή 24 Απριλίου, 12:30-18:00
Βιβλίο:
ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΚΙΟΥΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
της Ζωής Σφακιανάκη
Μπορεί να πήγαινε να γνωρίσει κι άλλες πολιτείες, να δει κι άλλους ανθρώπους ο Μίμης. Ίσως βρει μια πολιτεία που οι άνθρωποι να είναι καλοί και να αγαπάνε! Που ξέρεις ίσως κάποτε οι άνθρωποι να γίνουν καλοί και να αγαπάνε ο ένας τον άλλον. Ιδίως τα παιδιά.

Αφήγηση:
Ευδοκία Τσατάκου (ηθοποιός), Μάγδα Καλέμη (ενδυματολόγος), Κατερίνα Παλαιοθεοδώρου (στιχουργός, μουσικός, συγγραφέας)

Εργαστήρια:
Φτιάχνω ένα σκιουράκι
Μαθαίνω να αγαπώ και να σέβομαι τα ζώα
Με τις: Λήττα Αγγέλου (εικαστικός, ηθοποιός), Βίκυ Δρίβα (ηθοποιός)

***
Σάββατο 25 Απριλίου, 12:30-18:00
Βιβλίο:
Ο ΜΕΛΕΝΙΟΣ, ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ ΚΑΙ Ο ΤΥΦΛΟΣ ΠΟΝΤΙΚΟΣ
του Μάκη Ρουσομάνη
“Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη γυρισμένη, δώσε κλότσο να γυρίσει παραμύθι ν' αρχινήσει” Σε μια απόκρυφη πλαγιά στο βουνό Όλυμπος,που είναι και η κατοικία των δώδεκα θεών της μυθολογίας ζούνε διάφορα ζώα. Ένα αηδόνι και ένας τυφλοπόντικας δίνουν μαθήματα ζωής και παντοτινής φιλίας μέσα από την αγάπη για την μουσική. Μια νυφίτσα και μια αλεπού δημιουργούν εντάσεις ενώ δυο πελαργοί είναι η αιτία να γίνει πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρο. Η Δόμνα,ο Χρόνης και ο Σίμωνας μπλέκουν σε περιπέτειες εξαιτίας της μελωδικής φωνής του Μελένιου που μέσα από την ιστορία και το πάθημα έρχεται η γνώση. Κάποιος κάτι θα πάθει και έτσι μόνο θα μάθει... Το παραμύθι μπορεί να χαρίσει στους μικρούς και στους μεγάλους αναγνώστες ταξίδια σε φανταστικά και πραγματικά μέρη με εικόνες,γεύσεις ακόμη και μυρωδιές που βγαίνουν μέσα από της σελίδες. Το παραμύθι του αηδονιού και του τυφλού ποντικού θέλει να διδάξει και να δείξει τον ορισμό της πραγματικότητας και της αγάπης για όλους.

Αφήγηση:
Άννα Δαρδάλη Βασιλειάδη (λογοτέχνις, μεταφράστρια), Βασίλειος Φρέντζος (ηθοποιός), Ιάκωβος Δράγωνας (μουσικός, στιχουργός)

Θεατρικό παιχνίδι με τις: Λήττα Αγγέλου (εικαστικός, ηθοποιός), Αμαλία Σολδάτου (γυμνάστρια, εκπαιδευτικός)

Ζωγραφική παραμυθένιων ηρώων
Πάρις Χαραλαμπίδης (εικονογράφος)

***

Κυριακή 26 Απριλίου, 12:30-18:00
Βιβλίο:
Ο ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΩΤΑ ΣΑΝΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ
της Εύας Πετροπούλου Λιανού
Πρόλογος  Γεωργίου Τζιτζικάκη:
"Όταν τα χρώματα μιλούν, οι ήρωες πετάνε, κι όταν η φαντασία ζωντανεύει, κόσμοι μαγικοί γεννιούνται." Τα παραμύθια της Εύας Πετροπούλου-Λιανού, γεμάτα από εικόνες και διδάγματα, βουτούν τους μικρούς μας ήρωες μέσα σε ζαχαρωτά ουράνια τόξα όπου όλα είναι πιθανά. Η συγγραφέας, μιλώντας με το στόμα ενός παιδιού, αγγίζει τις παιδικές ψυχούλες, κρατά τ' αυτιά της πιτσιρικαρίας τεντωμένα, την περιέργειά τους αμείωτη και τα προσωπάκια τους λαμπερά με χαμόγελα. Αν η απλότητα της αθωότητάς και η αγνότητα της αγάπης που κουβαλά η συγγραφέας για τα παιδιά, ήταν μυστικό που μεγαλώνοντας κι εμείς δεν λησμονούσαμε, τότε ο κόσμος μας θα είχε περισσότερους σούπερ ήρωες!

Αφήγηση:
Αγγελική Ελευθεράκη (ηθοποιός), τα παιδιά από το FUNTTIKIDS: Γεωργία Κυριακάκου, Μαρία Ηλιοπούλου, Αλέξανδρος Χαντράς και ο Ιάκωβος Δραγώνας (μουσικός, στιχουργός)

Face Painting με την Γεωργία Παπαμιχαήλ (ζωγράφος)

Θεατρικό παιχνίδι με την Λήττα Αγγέλου (ηθοποιός, εικαστικός)

Εικονογράφηση ήρωα παραμυθιού με τον Πάρι Χαραλαμπίδη (εικονογράφος)

***

Δευτέρα 27 Απριλίου, 12:30-18:00
Βιβλίο:
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ 
της Νανάς Μποροδήμα
Μπορεί άραγε να υπάρξει αντίδοτο στην κατάρα μιας κακιάς μάγισσας; Κάτι ανώτερο που να μπορέσει να νικήσει την κακία και το μίσος και να φέρει γαλήνη και αγάπη στην καρδιά; Η επιστροφή της χαμένης άνοιξης είναι ένα παραμύθι που εξυμνεί την πραγματική αγάπη, την αγάπη δίχως όρια που έχει τη δύναμη να νικά τα πάντα.

Αφήγηση:
Έλενα Μαυροπούλου (ηθοποιός), Μαρία Κοτσίρι (μουσικός)

Εργαστήρια Κατασκευής και Ζωγραφικής με την Λήττα Αγγέλου (εικαστικός, ηθοποιός)

***

Τρίτη 28 Απριλίου, 12:30-18:00
Βιβλίο:
ΑΜΕΒ
της Ελένης Κορωνιώτη Ψευτέλη
Άνοιξαν τα μάτια τους. Όλα ήσαν σκοτεινά. Θεοσκότεινα! Από φόβο γρήγορα τα ξανάκλεισαν. Καταλάβαιναν ότι γλιστρούσαν σ’ έναν μεγάλο σωλήνα. Κι όλο γλιστρούσαν με ταχύτητα. Σε λίγο βρέθηκαν στον αέρα και στο τέλος προσγειώθηκαν πάνω σε κάτι μαλακό. Τους φάνηκε ότι ήταν γρασίδι. Άνοιξαν αργά –αργά τα μάτια τους. Γύρισαν το κεφάλι τους γεμάτα περιέργεια και κοίταξαν γύρω τους. Ναι, ήσαν ξαπλωμένα φαρδιά- πλατιά με την πλάτη στο γρασίδι και τα πόδια και τα χέρια πάνω. Ανάσκελα. Κατάλαβαν ότι είναι μέσα σ’ έναν από εκείνους τους διαφανείς στρογγυλούς θόλους, γιατί γύρω τους φώτιζαν τα πολλά παραθυράκια. Έμοιαζε με κείνες τις χιονόμπαλες που τους έφερναν τα Χριστούγεννα. Από πάνω τους όμως, αντί για χιόνια, κρέμονταν κάτι μακριά κλαδιά σαν φίδια. Αργά-αργά σηκώθηκαν σκουπίζοντας τα ρούχα τους που είχαν γεμίσει σκόνες, αράχνες και γρασίδια και γυρίζοντας το βλέμμα τους με πολλή περιέργεια γύρω –τριγύρω. -Άννα έχεις ιδέα πού βρισκόμαστε; Τι είναι εδώ;; Πού είναι ο Τζεηάν; Βλέπεις ότι δεν είναι μαζί μας; Ρώτησε ο Μιχάλης φοβισμένος. Η Άννα δεν πρόλαβε να απαντήσει. Τα μακριά κλαδιά άρχισαν να τυλίγονται πάνω στο σώμα τους, σαν χέρια που τους αγκάλιαζαν χωρίς βιασύνη και πίεση. Τους σήκωσαν, τους ανέβασαν με ταχύτητα ψηλά σ’ ένα επίπεδο μέρος.
Τους άφησαν απαλά φροντίζοντας να σταθούν στα πόδια τους… Και το ίδιο αργά-αργά ξεπλέχτηκαν από πάνω τους. Παρόλο που φοβόντουσαν γελούσαν κιόλας, γιατί τα κλαδιά τους γαργαλούσαν! Το μέρος που στέκονταν ήταν γεμάτο υδρατμούς και υγρασία. Δεν έβλεπαν και πολλά πράγματα. Έτοιμα να βάλουν τα κλάματα. Όλα γίνονταν τόσο γρήγορα!
Και βρίσκονταν μόνα σ’ ένα άγνωστο μέρος.
-Αχ! Και να ξέραμε τι γίνεται; Πού πάμε; Είπε η Άννα γεμάτη αγωνία. Έτρεμε. Όχι τόσο από το κρύο και την υγρασία, όσο από τον φόβο της.
-Ο Τζεηάν μας είπε ότι θα μπούμε στο σπίτι της Αμέβ. Τι έγινε; Πού είναι το σπίτι;… Άννα, όλα τούτα με κούρασαν. Ήθελα να γίνω αόρατος, αλλά να επιλέγω εγώ πού θα πάω και τι θα κάνω… Είπε και ο Μιχάλης όλο παράπονο.
-Μιχαλάκη έχεις δίκιο. Αυτό που γίνεται δεν το είχαμε φανταστεί ποτέ. Να σου πω όμως κάτι; Όλη αυτή η περιπέτεια δεν ξέρουμε πώς θα τελειώσει, αλλά ούτε πώς θα συνεχιστεί. Εγώ πιστεύω ότι όλα όσα γίνονται θα έχουν ένα σκοπό. Ας περιμένουμε να δούμε! Ας μη βιαζόμαστε!
-Καλά τα λες και συμφωνώ, αλλά θέλω να ξέρω πού ήρθαμε. Απλά. Πολλά ζητώ; Άσε πού όλα τούτα μου άνοιξαν την όρεξη και πεινώ! Δεν βρίσκεται και τίποτε εδώ γύρω να φάμε;

Αφήγηση:
Άννα Δαρδάλη Βασιλειάδη (λογοτέχνις, μεταφράστρια), Μαρία Κοτσίρι (μουσικός)

Εργαστήριο ζωγραφικής με τον Αποστόλη Μπάτη (εικονογράφος)

Θεατρικό παιχνίδι με την Λήττα Αγγέλου (ηθοποιός, εικαστικός)

***

Τετάρτη 29 Απριλίου, 12:30-18:00
Βιβλίο:
ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Νο2
της Πέπης Διανέλλου
Τα δύο παραμυθάκια που υπάρχουν στο βιβλίο είναι σχεδόν αληθινές ιστορίες!
Θα δούμε πως ένα παιδί βρίσκει ενδιαφέροντα στην πόλη που ζει και κάνει την καθημερινότητά του συναρπαστική!
Το πρώτο παραμύθι «Η Σοφούλα, οι Γάλλοι και η χελώνα», συμβαίνει σε μια τουριστική πόλη της πατρίδας μας, την Καλαμπάκα!
Στο δεύτερο «Η Σοφούλα, το αρχαίο θέατρο και το άλογο», η μικρή μας ηρωίδα ζει γεγονότα που συμβάλλουν για μία ξεχωριστή ζωή σε μια μεγαλούπολη όπως η Λάρισα, όπου η ανακάλυψη του αρχαίου θεάτρου τής δίνει άλλη πνοή.

Αφήγηση:
Έλενα Μαυροπούλου (ηθοποιός), Βασίλης Βασιλάκης (μουσικός)

Εργαστήριο: Το θέατρο στη ζωή μας και το παραμύθι στο θέατρο με τις Λήττα Αγγέλου (ηθοποιός, εικαστικός) και Αμαλία Σολδάτου (γυμνάστρια, εκπαιδευτικός)

Ζωγραφική παραμυθένιων ηρώων με τον Αποστόλη Μπάτη (εικονογράφο)

***

Πέμπτη 30 Απριλίου, 14:00-18:00
Βιβλίο:
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
της Ελένης Μητροπούλου
Μια φορά κι έναν καιρό στην πόλη «Οποιαδήποτε» ζουν ο Κύριος «Χωρίς Λάθη» , η Κυρία «Με αγαπώ γιατί είμαι ωραία», η Κυρία «Αλλάζω γνώμη συνεχώς, ο Κύριος «Πουλάω έρωτα»,ο Κύριος « Το καλό παιδί», η Κυρία «Τρέχω για όλους», ο Κύριος «Για σένα νοιάσου και γυμνάσου», η Κυρία «Είμαι πολύ αστεία», ο Κύριος «Με έχεις ανάγκη», ο Κύριος «Δεν ξέρω τι θέλω», η Κυρία «Με λεπτομέρειες» και η Κυρία «Μόλις Πλούτισα». Άνθρωποι της διπλανής ή και της δικής μας πόρτας. Οι δώδεκα ήρωες δεν έχουν κανένα κοινό ή μήπως έχουν; Μια φορά κι έναν καιρό στην πόλη «Οποιαδήποτε» συνέβη κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Οι δώδεκα ήρωες λαμβάνουν ένα προειδοποιητικό γράμμα ταυτόχρονα: «Σε 24 ώρες θα συμβεί «Το Γεγονός...» και τίποτα πια δεν είναι το ίδιο στη ζωή σου.» Θα αρπάξουν οι ήρωες την ευκαιρία του απρόσμενου; Προετοιμάζοντας τον εαυτό τους για «Το Γεγονός...» που έπεται να τους αλλάξει τη ζωή βρίσκουν την ευκαιρία για ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Μια ευκαιρία για να σπάσουν τα δεσμά και να ελευθερωθούν από το «όνομα» που είτε διάλεξαν είτε τους δόθηκε.. Περνώντας από την φάση της άρνησης της αλλαγής , του φόβου, της αφύπνισης, του αδειάσματος, του ψαξίματος, του αποχωρισμού και της δημιουργίας... Στο αλληγορικό παραμύθι για μεγάλους «Το Γεγονός...», μέσα από το χιούμορ, την ειρωνεία, την παιδικότητα και τον σουρεαλισμό, ανακαλύπτουμε στους ήρωες κομμάτια του εαυτού μας και... ποιος ξέρει...ίσως είναι η δική μας ευκαιρία να ελευθερωθούμε από αυτά... Στην αρχή, μέσα από αυτόνομα κείμενα, γίνεται η παρουσίαση των ηρώων της ιστορίας πριν από «Το Γεγονός...». Ακολουθεί η Ιστορία... και φυσικά «Το Γεγονός...»!

Αφήγηση:
Σταματία Καγκελάρη (ηθοποιός) και Νίκος Δούκας (μουσικός)

Ανάγνωση παραμυθιών από τα μέλη του ΑΝΑΔΡΑΣΙΣ (Διεθνές Πολιτιστικό Κέντρο) με τους: Κατερίνα Κωστάκη, Έλενα Λιατου, Ιωάννα Μάστορα, Ελένη Παρασκευοπούλου, Λουκία Πλυτά, Νικολέτα Τσιατσιανούδη Μαλλίδη, Μέμη Αναστασοπούλου

Γιόγκα γέλιου - Club Gioga Γέλιου Κυψέλης με τον Τόλη Βούλγαρη

Ζωγραφική με τον Αποστόλη Μπάτη (εικονογράφος)

Facepainting με την Γεωργία Παπαμιχαήλ (ζωγράφος, εικαστικός)

Θεατρικό παιχνίδι (ανθρώπινα συναισθήματα) με τη Λήττα Αγγέλου (εικαστικό, υθοποιό)

Εργαστήριο σαπουνιού με την Γεωργία Χουγιάζου, Bloom-Bloom Handmade Soaps
Πληροφορίες
Πολυχώρος Όστρια
Τζωρτζ 20, Πλατεία Κάνιγγος, 2112136882
www.ostriavivlio.com 

Υποστηρικτές παιδικού φεστιβάλ-Χορηγοί επικοινωνίας:
Bloom Bloom Handmade Soaps-ΕΚΕΔΙΣΥ
Διεθνές Πολιτιστικό Κέντρο ΑΝΑΔΡΑΣΙΣ
Radioalchemy Web Radio
koukidaki-Τζένη Κουκίδου
Now24.gr
Κλαμπ Γέλιου Κυψέλης-Τόλης Βούλγαρης
www.synergazomai.gr

Σημείωση:
Τα κολάζ που κοσμούν την ανάρτηση αποτελούνται από χαρακτήρες που εμφανίζονται στα εξώφυλλα των παραμυθιών των εκδόσεων Όστρια

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη