Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Τα νέα... στο Τσάι στη Σαχάρα

Ήρθαν και τα νέα! Νέα δελτία τύπου για νέες παραστάσεις, δουλειές, performance... στον πολυχώρο bar-theatre του Τσάι στη Σαχάρα. Αυτό τον Μάρτη, εκτός των άλλων, έρχονται και οι παρακάτω παραγωγές-παραστάσεις να γεμίσουν τις βραδιές μας. Πάρτε μια γεύση και πιάστε μια θέση στο Τσάι στη Σαχάρα, Λαοδικείας 18, Ιλίσια, όπου μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας θέαμα παρέα με το ποτό ή τον καφέ σας.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2110120936

¤

Not now... on Saturday

Ένας μονόλογος αποχαιρετιστήριο γράμμα σε έναν φίλο ή και στο πιο κρυφό κομμάτι του εαυτού μας. Ένας άντρας κλεισμένος στο σπίτι του, μιλάει ακατάπαυστα γιατί δεν έχει τίποτα να πει. Εικόνες γεμάτες χρώμα, βάζουν σε σειρά την χαοτική του σκέψη και τον οδηγούν σε μια κάθαρση που θα του επιτρέψει να γίνει όλα όσα θέλει στο τώρα του, πλήρως αποκομμένος από το κοινό τους παρελθόν. Τίποτα όμως δεν είναι εύκολο στο πένθος γιατί κάθε μέρα δεν είναι Σάββατο.
Ένας μονόλογος θεατρική performance του Βαλεντίνου Τσίλογλου σε μια εικαστική– ηχητική εγκατάσταση του Θωμά Διάφα.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Θωμάς Διάφας
Ερμηνεία-Κείμενα: Βαλεντίνος Τσίλογλου
Φιλική συμμετοχή: Τζό Βακιρτζή
Επιλογή και δημιουργία βίντεο: Θωμάς Διάφας
Φωτογραφία: Τino Mc Lovin

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή 27.02 έως 03.04 στις 23:15
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

¤

Βρες τον

Στο διήγημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου «Βρες τον» η προγιαγιά Τασία συνομιλεί με τη δισέγγονή της, Αλεξία. Κοινός τόπος η ιστορική μπλε πολυκατοικία των Εξαρχείων, η εκμυστήρευση της Τασίας στην Αλεξία για την αναστάτωση που προκαλεί ο πρώτος έρωτας, η απρόσμενη σχέση δυο γυναικών που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές - μια αλληγορία για τη σχέση μας με την προσωπική μας ιστορία.
Στη διάρκεια του 50' θεατρικού χρόνου παρακολουθούμε επί σκηνής τη Μαρία Κουμπάνη σε σκηνοθεσία Κώστα Αριστόπουλου σε μια μινιμαλιστική όσο και ευρηματική ερμηνεία του διηγήματος: από τη συντριβή του έρωτα, την αθεράπευτη προσδοκία μιας νέας αρχής, ως το βαθιά συγκινητικό και απροσδόκητο τέλος.
Η Αμάντα Μιχαλοπούλου στο «Βρες τον» ψυχογραφεί με μοναδικό τρόπο την γυναίκεια φύση σε όλες της ηλικίες ένα κείμενο βαθύτατα "Ελληνικό" σύγχρονο και άμεσο, μια παράσταση για την αγάπη την τρυφερότητα και τον μοναδικό τρόπο που επικοινωνούν αγαπούν οι γυναίκες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Βρες τον» ανήκει στην συλλογή διηγημάτων «Λαμπερή μέρα» εκδόσεις Καστανιώτης, 2012 της Αμάντας Μιχαλοπούλου για το οποίο έλαβε το βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών 2013.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Κώστας Αριστόπουλος
Ερμηνεία: Μαρία Κουμπάνη

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:30 έως την Παρασκευή 03.04 
Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, 7 ευρώ (φοιτητικό)

¤

The QUEEN Live 

Η Queen G. Taliateli, μετά από ένα ατύχημα με ένα μήλο που της έκατσε στο λαιμό σαν μια σύγχρονη χοντρή Χιονάτη, ξυπνά από το κώμα πιο δυναμική από ποτέ. Καθ’ όλο το διάστημα του κώματος, πλανεύτηκε σε κόσμους μαγικούς, έπαιξε ρόλους που ποτέ δεν θα παίξει στην πραγματικότητα, ανακάλυψε την κρυφή πλευρά των παιδικών παραμυθιών και πλέον φωνάζει δυνατά πως αρνείται να κρατήσει το στόμα της κλειστό! Είναι εδώ για να μας τα μεταφέρει όλα!
Κάθε Τέταρτη και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων η QUEEN G. Taliateli, μαζί με την μαγευτική πιανίστρια Ιωάννη Μαρία Αβραάμ, μας μυούν σε έναν αλλόκοτο κόσμο μουσικής, πρόζας και θεότρελης σάτιρας.
West Side Story, Chicago, Victor Victoria, Mary Poppins, Cats, Phantom of the Opera, Hair, Evita, Beauty and the Beast, In the woods, Little Mermaid, Carmen και πολλά άλλα.... 
Κρατηθείτε γερά, η πορεία είναι εντελώς ανώμαλη!
Ιδιόκτητης σκηνής «Τσάι στην Σαχάρα»:
«Μας απείλησε ότι θα σπάσει όλα τα ποτήρια τραγουδώντας άριες! Όταν τις είπαμε ότι έχουμε πλαστικά, μας απείλησε ότι θα τα φάει... Τι να κάναμε και εμείς... της δώσαμε τις Τετάρτες για να ξεσπάσει!»

Καθαρίστρια σκηνής «Τσάι στην Σαχάρα»:
«Ήρθε εδώ για να τα πει και να τα τραγουδήσει όλα... ΟΛΑ!!! Κανείς δεν μπορεί να την σταματήσει. Ο θεός ας μας λυπηθεί... Έχει και μια κακομοίρα πιανίστρια που την τραβολογά όλη μέρα για πρόβες. Άξιος άνθρωπος η Ιωάννα Μαρία Αβραάμ! Για να καταλάβετε τι ζούμε θα σας περιγράψω λίγο το πρόγραμμα. Αρχικά κάνει μια εισαγωγή με τραγούδια από κλασσικά musical. Νομίζει ότι μπορεί να τραγουδήσει τα πάντα!! Σε δεύτερη φάση εξυμνεί τις μάγισσες των παραμυθιών, άλλο και τούτο πάλι. Είναι καλές λέει, άπλα παρεξηγημένες! Απαπα! Εγώ φοβάμαι... με τα σκόρδα πάω κάθε μέρα! Τέλος απομυθοποιεί όλες της καλές και αγνές πριγκίπισσες των παραμυθιών. Μιλάμε είναι θεότρελη... βοήθεια μας!»

Συντελεστές
Queen G. Taliateli: Αναστάσιος Παπαλέξης
Πιάνο: Ιωάννα Μαρία Αβραάμ
Κείμενο/Σκηνοθεσία/Κοστούμια/Μακιγιάζ: Αναστάσιος Παπαλέξης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Τετάρτη στις 21:45. Από 25.02 έως 01.04
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ με κρασί ή μπύρα (Μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια θα προσφερθεί στους «Γιατρούς του Κόσμου»)

¤

Από το Βέγκας στα Ιλίσια

Λόγος, κίνηση, σύγχρονο τσίρκο, οπτικές ψευδαισθήσεις, ταχυδαχτυλουργία, κόμεντι, fire performance και διαδραστικά παιχνίδια σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια και όλες τις ηλικίες ξεκινάει στο θέατρο τσάι στη Σαχάρα από τις 28/2 και για κάθε Σάββατο στις 19:30 για περιορισμένες παραστάσεις.
Παίζουν:
Γιώργος Λούκας
Αλέξανδρος Ζερβάνος

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 19:30, από τις 28.02 έως τις 04.04
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

¤

Το παιδικό μας πάρτι

Το νέο θέαμα τού Γιώργου Λούκα δεν είναι παράσταση, είναι πάρτυ. Τα ζογκλερικά, οι μπαλονοκατασκευές, το θεατρικό παιχνίδι, ο ξέφρενος χορός και το τσίρκο περιμένουν τους μικρούς μάς φίλους στο θέατρο τσάι στη Σαχάρα από την Κυριακή 1/3.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 12:30 από τις 01.03 έως τις 05.04
Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ

¤

Σχολή μαγείας

Το Τσάι στη Σαχάρα φιλοξενεί το νέο family θέαμα του Γιώργου Λούκα (δημιουργού της παράστασης «Το Τζίνι των παιδιών»).
Ο Τσάρλι είναι ένας ονειροπόλος νέος που θέλει να γίνει μάγος, Έτσι, λοιπόν, αποφασίζει να πάει στη σχολή μαγείας χωρίς να ξέρει ότι θα είναι ο μόνος μαθητής γιατί ο διευθυντής της σχολής είναι ο αντιπαθητικός μάγος Σέντρικ που δεν συμπαθεί ούτε τη σκιά του. Παρόλ’ αυτά ο Τσάρλι περνάει από όλες τις εξετάσεις αλλά.... η μαγεία ξετυλίγεται όταν ο μάγος Σέντρτικ τον βάζει υπεύθυνο της σχολής και του αναθέτει να κάνεις μάγους τους μικρούς μας φίλους.
Έλατε όλοι να παρακολουθήσετε ένα θεατροθέαμα με δέος, θαύμα και άφθονη μαγεία.

Θεάματα που πλαισιώνουν την παράσταση: Ταχυδακτυλουργία, χορογραφίες με ζογκλερικά και σόου με φωτιές.

Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 01 Μαρτίου
Και για κάθε Κυριακή μέχρι τις 05 Απριλίου, στις 16:30
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη