Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Μαρία Γαβριελάτου στο 'Όσα η αγάπη ονειρεύεται"

Πως σας ήρθε η ιδέα;
Μ.Γ.: Η ιδέα για το καινούργιο μου βιβλίο Όσα η αγάπη ονειρεύεται, ήρθε πριν έξι χρόνια και αφορμή ήταν η φιλία που για μένα είναι τόσο σημαντική όσο η μητρότητα.

Που γράψατε το βιβλίο σας;
Μ.Γ.: Ξεκίνησα άνοιξη θυμάμαι και όλα ήταν τόσο όμορφα που από το παράθυρο του δωματίου μου έβλεπα όλη την υπέροχη αλλαγή της φύσης και αυτό μου έδινε την διάθεση να μην μπορώ να αφήσω τον υπολογιστή από τα χέρια μου και να γράφω ασταμάτητα!

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Μ.Γ.: Συνήθως για κάθε βιβλίο θέλω περίπου ένα χρόνο αν και ποτέ δεν έβαλα χρονοδιάγραμμα. Όταν ξεκινάω κάποιο βιβλίο ποτέ δεν με νοιάζει πότε θα τελειώσει, άλλωστε όπως έχω ξαναπεί η έμπνευση έρχεται σε στιγμές που ποτέ δεν περιμένεις.

Πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Μ.Γ.: Ύμνο προς την φιλία όπου μέσα από καταστάσεις δοκιμάζονται οι ανθρώπινες αντοχές.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Μ.Γ.: Οι ηρωίδες μου είναι τρεις γυναίκες που από μικρή ηλικία δέθηκαν σαν αδέρφια, ήταν σαν ένας άρρηκτος κρίκος όπου κανείς και τίποτα δεν έσπασε ποτέ. Η ζωή όμως δεν τους φέρθηκε όπως επιθυμούσαν κι οι λάθος επιλογές τους τις οδήγησαν σε ακραίες καταστάσεις όπου και πλήρωσαν ακριβά τα πάθη-λάθη τους!

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Μ.Γ.: Αγάπησα τις αλήθειες που βγάζει και τα έντονα συναισθήματα των ηρωίδων μου!

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Μ.Γ.: Σαφώς αγαπώ τις τρεις ηρωίδες και ας ήταν διαφορετικές προσωπικότητες, αλλά και όλους όσους ενέπλεξα για να βγει αυτό το μυθιστόρημα.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Μ.Γ.: Πιστεύω πως θα προσφέρει ένα ταξίδι με μεγάλες εναλλαγές συναισθημάτων, με εικόνες σκληρές αλλά πραγματικές αφήνοντάς του στο τέλος μια γλυκιά γεύση αισιοδοξίας.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Μ.Γ.: Το αύριο της ανθρωπότητας.

Φοβάστε...
Μ.Γ.: Τις αρρώστιες.

Αγαπάτε...
Μ.Γ.: Τα πάντα γύρω μου ακόμα και τα άσχημα.

Ελπίζετε...
Μ.Γ.: Σε ένα καλύτερο αύριο και κυρίως για τα νέα παιδιά.

Θέλετε...
Μ.Γ.: Να ξυπνήσω ένα πρωινό και να έχει φύγει όλη αυτή η μιζέρια που ζούμε.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Μ.Γ.: Οι αναγνώστες που θέλουν κάτι δυνατό από ένα βιβλίο.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Μ.Γ.: Γιατί στο βιβλίο αυτό ο καθένας θα βρει ένα κομμάτι του εαυτού του.

Γιατί δεν πρέπει;
Μ.Γ.: Δεν πρέπει να το διαβάσουν όσοι δεν αντέχουν το γρατζούνισμα στην ψυχή τους που θα τους προκαλέσει η ιστορία αυτών των τριών γυναικών.

Που/πως μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Μ.Γ.: Σε όλα τα βιβλιοπωλεία και φυσικά στις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, όπου αναλαμβάνει να στείλει όποιο βιβλίο θέλει ο αναγνώστης στον χώρο του!

Που μπορούμε να βρούμε εσάς;
Μ.Γ.: Στο e-mail gavrielatoumaria@yahoo.gr και φυσικά στο Facebook, και στην σελίδα μου «ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΑΝΤΕΛΑ».

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Μ.Γ.: Ίσως το κόκκινο που χαρακτηρίζει το έντονο πάθος των ηρωίδων μου!

Ποια μουσική;
Μ.Γ.: Μα φυσικά το ομότιτλο τραγούδι «Όσα η αγάπη ονειρεύεται του Αλκίνοου Ιωαννίδη!
Ποιο άρωμα;
Μ.Γ.: Συνδυασμός κίτρο με πορτοκάλι.

Ποιο συναίσθημα;
Μ.Γ.: Η αγάπη.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Μ.Γ.: Μια αληθινή ιστορία.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Μ.Γ.: Δεν νομίζω να μπορούσα να ήμουν κάτι άλλο εκτός από συγγραφέας!

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Μ.Γ.: Δεν έχω συγκεκριμένο συγγραφέα που διαβάζω ανελλιπώς. Διαβάζω όλους τους συγγραφείς!

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Μ.Γ.: Δεν άφησα ποτέ τον εαυτό μου να επηρεάσει την γραφή μου κάποιος συγγραφέας γιατί αυτόματα θα έμπαινα στην διαδικασία της μίμησης κάτι που δεν θέλω! Όσο για τον τρόπο που σκέφτομαι και ζω πάλι θα πως πως δεν επηρεάζομαι από κάποιο βιβλίο ή συγγραφέα! Διαβάζοντας μαθαίνω διδάσκομαι πολλές φορές αλλά ως εκεί. Θέλω ανεπηρέαστη να σκέφτομαι και να ζω ακόμα και μέσα από τα λάθη μου!

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Μ.Γ.: Άλλες φορές με καθοδηγούν εκείνοι, άλλες φορές πάμε μαζί χέρι-χέρι εξαρτάται την πλοκή! Αλλά την τύχη τους σαφώς την ορίζω εγώ!

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Μ.Γ.: Η φαντασία είναι το πρώτο που πρέπει να έχει κάποιος για να γράψει και φυσικά να χειρίζεται καλά τον λόγο. Η εμπειρία έρχεται σιγά-σιγά δουλεύοντας πολλές φορές ένα γραπτό όταν το τελειώσεις. Ο συγγραφέας πάντα τελειώνοντας ένα βιβλίο πρέπει να πάρει το ρόλο του αναγνώστη, έτσι μόνο θα εντοπίσει λάθη και ατέλειες. Τουλάχιστον αυτό κάνω εγώ και με έχει βοηθήσει πολύ.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Μ.Γ.: Την επιτυχία την καθορίζει το θέμα και πόσο σωστά έχει αποδοθεί.

Τι την αποτυχία;
Μ.Γ.: Το να είναι κακογραμμένο και όχι σωστά δομημένο.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Μ.Γ.: Τα πάντα που γίνονται σε μορφή υπερβολής είναι κατάχρηση πόσο μάλλον η βιβλιοφαγία, μέτρων άριστον λοιπόν σε όλα.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Μ.Γ.: Full of life woman. Και αυτό γιατί η ζωή μ’ έμαθε να αγαπώ και να εκτιμώ, και να βρίσκω τώρα πια την ευτυχία σε μικρά και ασήμαντα πράγματα!
Εξώφυλλα βιβλίων της Μαρίας Γαβριελάτου και φωτογραφία της ίδιας από το προσωπικό της αρχείο. Στις έγχρωμες εικόνες το εξώφυλλο του νέου της μυθιστορήματος "Όσα η αγάπη ονειρεύεται"
Ήταν το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τα νέα βιβλία.
Ή αλλιώς, όχι μόνο το ερωτηματολόγιο του Προυστ.
Διανέμεται αποκλειστικά από το koukidaki.
Αν σας άρεσε, δείτε περισσότερες απαντήσεις επιλέγοντας την ετικέτα Ριντ Φερστ.
Αν είστε συγγραφέας και θέλετε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο ακολουθείστε τον σύνδεσμο.

Δείτε το τραγούδι εδώ.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη