Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Από τον Πλάνο δρόμο και το Αντίο στον Ουστ από 'δω

Συνεχίζοντας τη συλλογή των νταουλόουνταμπλ βιβλίων, που διαβάζονται ελεύθερα στο διαδίκτυο και κατεβαίνουν με ένα κλικ, ας προσθέσουμε ακόμη τρία μυθιστορήματα από αγαπημένους συγγραφείς. Το κάθε ένα διαφορετικό για να μπορεί ο κάθε αναγνώστης να βρει κάποιο που τον ενδιαφέρει, όλα ανοίγουν σε μορφή pdf. Για να ανοίξετε τα βιβλία κλικάρετε το k που ακολουθεί την περιγραφή τους.
Και καλή ανάγνωση!

¤

Ο ουστ από 'δω
Μυθιστόρημα
Μαρία Μαυρίδου Καλούδη


O Πειρατής δεν είναι ένας απλός σκύλος. Είναι ταγμένος για σπουδαία πράγματα και δεν το ξέρει. Αυτό θα φανεί από όταν ακόμα μικρός, εγκαταλείπεται σε ένα σκοτεινό δάσος όπου τον παρακολουθεί μία παράξενη μορφή.
Αφού περιπλανήθηκε στους αφιλόξενους δρόμους των ανθρώπων, βρήκε τελικά το καταφύγιο που κάθε πλάσμα δικαιούται στον κόσμο.
Εκεί αρχίζουν τα ερωτηματικά και οι περίεργες, ανησυχίες του που τον οδηγούν σε μία περιπέτεια που την εξέλιξή της ποτέ δεν φανταζόταν.
Με την Νίκη, τον στρατηγό Πιγκουΐνο, την χαρισματική Τζίνα και όλη την παρέα, κάνουν την μεγαλύτερη ανακάλυψη στην ιστορία των τετράποδων.

Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΤΗ ΦΕΥΓΕΙ
Αγαπητοί μου φίλοι, ο Πειρατής είναι ο εμπνευστής και ήρωας του πρώτου μου βιβλίου. Ομολογώ πως πρόκειται για ένα κείμενο σχετικά παρορμητικό, ανάλογο με την ψυχική κατάσταση στην οποία βρισκόμουν εκείνα τα χρόνια. Τότε που η κατάσταση των αδέσποτων ζώων στους δρόμους, σου μάτωνε την καρδιά. Τότε που έκανα αγώνα για την σωτηρία τους και κατέληξα, κάποια στιγμή, να έχω στην αυλή μου, έως και είκοσι ζώα.
Δεν άντεχα άλλο να βλέπω κουτάβια πεταμένα στους δρόμους σαν σκουπίδια. Ενήλικα να ψυχορραγούν επειδή κάποιοι αποφάσισαν πως τους ενοχλούσε η θέα τους. Όχι πως τώρα έπαψα να αγωνιώ, όμως τώρα η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη και υπάρχουν νέα παιδιά που συνεχίζουν, ευτυχώς, σε καλύτερες βάσεις από ότι εμείς.
Τον Πειρατή τον εντόπισα ένα καλοκαιριάτικο μεσημέρι, εξαθλιωμένο, διψασμένο, νηστικό, τρομοκρατημένο, όπως ακριβώς τον περιγράφω στο βιβλίο που στη συνέχεια έγραψα, και του έδωσα τον τίτλο ‘‘Ο Ουστ από ‘δω’’.
Έκτοτε πέρασαν δώδεκα χρόνια. Υπολογίζω πως τώρα ο Πειρατής θα είναι 14 ετών. Όλα αυτά τα χρόνια έζησε καλά, παρέα με τα υπόλοιπα ζώα της αυλής μου, που όμως ένα, ένα φεύγουν από τη ζωή.
Από την παλιά παρέα απέμειναν μόνο η Νίκη, η Πέρσα, η Λυγερή ο Πάρις, ο οποίος όμως είναι σχεδόν παράλυτος, και ο Πειρατής, ο οποίος και αυτός, δεν είναι καλά. Τον τελευταίο καιρό σχεδόν δεν τρώει. Η καρδιά του έχει εξασθενίσει πολύ. Ο ήρωας μου σύντομα θα πάει να βρει την παρέα που έφυγε. Η σκέψη πως τον χάνω μου ματώνει την καρδιά. Η σκέψη όμως πως του έδωσα την ευκαιρία να ζήσει τα χρόνια που του αναλογούσαν, με παρηγορεί.
Επειδή θέλω να γνωρίσετε τους ήρωες μου, σας προσφέρω δωρεάν το βιβλίο μου στο internet.
Αγαπητοί μου αναγνώστες Ο «ΟΥΣΤ ΑΠΟ ‘ΔΩ στη διάθεσή σας.
Ευτυχής καθότι εν ολίγοις αρκούμενη,
Μαρία Μαυρίδου Καλούδη
Συγγραφέας.

k

213 σελίδες

¤

Πλάνος δρόμος
Μυθιστόρημα
Ρόμβος Τέος


Φυλλομετρώντας τις σελίδες αυτού του βιβλίου, στ’ αφτιά μου φτάνει το θρόισμα από τις φυλλωσιές του μεγάλου Δάσους μέσα στην τροπική νύχτα, οι κουρασμένες κουβέντες των ανθρώπων που κάθονται γύρω απ’ τη φωτιά και μασάνε τον καρπό της κόλας για να ξεχαστούνε, οι πιτσιλιές από αίμα που κυλάνε πάνω στους τοίχους της παλιάς τούρκικης φυλακής και μετράνε τις ώρες και τις μέρες της απόγνωσης και της τρέλας των φυλακισμένων, παραισθήσεις που γεννάει η μοναξιά, τα τριξίματα της φωτιάς που ζεσταίνει τους τελευταίους κατοίκους της αθηναϊκής πλατείας και τα άτσαλα φτερουγίσματα των μεγαλόσωμων πουλιών στις εκβολές του ποταμού Κόνγκο...
Εφήμερες στιγμές γεμάτες ομορφιά, βία, έρωτα και θάνατο καθρεφτίζονται στα μάτια των ηρώων του βιβλίου. Ο “Πλάνος δρόμος” είναι το μονοπάτι που ακολουθούνε τα αιλουροειδή των μεγαλουπόλεων σ’ ένα ταξίδι με διαδοχικές εικόνες σαν αστραπές μέσα σε κρίσεις πυρετού, ελονοσίας και φυγής.

k

100 σελίδες

¤

Καλημέρα και Αντίο
Μυθιστόρημα
Αγγελική Σχοινά


«Καλημέρα και Αντίο», είναι το σημείωμα που βρίσκει ένα πρωί ο Φίλιππος, το ίδιο σημείωμα που άφηνε κι εκείνος στις γνωριμίες της μιας βραδιάς. Η Ζωή έχει φύγει απ’ όσα την πλήγωναν, από ένα one night stand που κατά λάθος κράτησε πέντε χρόνια. Ζούσαν μαζί χωρίς δεσμεύσεις, ο καθένας κλεισμένος στο μικρόκοσμο της καθημερινότητάς του.
Πλέον η Ζωή προσπαθεί να κάνει νέο ξεκίνημα στο Παρίσι, βλέποντας τα γεγονότα αποστασιοποιημένη, μέσα από το φακό της φωτογραφικής της μηχανής. Ο Φίλιππος ψάχνει την τέλεια διαφήμιση και αναλώνεται σε εφήμερες σχέσεις. Αναμνήσεις και συναισθήματα εκδηλώνονται με διαφορετικό τρόπο μέσα τους. Στην αναζήτηση της ευτυχίας τι ρόλο παίζουν ο φόβος, η αγάπη, ο έρωτας, η φιλία, η οικογένεια;
Πώς να χειριστείς τα συναισθήματά σου όταν ξεπερνούν τα όρια που έχεις θέσει;

k

208 σελίδες

¤


ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη