Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Μειδιάστε παρακαλώ

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης,
ο Πρόεδρος Γιώργος Τρ. Παπαδόπουλος
και το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς
προσφέρουν στους δημότες τους αλλά και σε όλους τους Αθηναίους μια δροσερή, ξεκαρδιστική κωμωδία για το καλοκαίρι του 2014.
Του
Δ Η Μ Η Τ Ρ Η    Γ Ι Α Ν Ν Ο Υ Κ Α Κ Η
«Μειδιάστε παρακαλώ»

Ο Παρασκευάς, ένα «μουρμούρης» σύζυγος, καλύπτει τις ερωτικές παρασπονδίες του στη γυναίκα του, προφασιζόμενος την ύπαρξη κάποιου δίδυμου αδελφού του, του Λέανδρου από τα Τρίκαλα. Ο Λέανδρος υπάρχει, αλλά δεν είναι δίδυμος και δεν του μοιάζει καθόλου, ώστε κάποια στιγμή από κάτι φωτογραφίες η γυναίκα του καταλαβαίνει την απάτη και αποφασίζει να τον εκδικηθεί, αλλά το φίδι από την τρύπα βγάζει ο αδελφός του ο Λέανδρος.
Έξυπνο χιούμορ, μπερδέματα, κωμικές καταστάσεις σ’ αυτό το κλασικό έργο του σπουδαίου συγγραφέα Δημήτρη Γαννουκάκη.
Το «Μειδιάστε παρακαλώ», παίχτηκε με το Βασίλη Λογοθετίδη, την Ίλια Λυβικού, τη Σμάρω Στεφανίδου με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο στη δεκαετία του ’50, αλλά μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο από το Γιάννη Δαλιανίδη και με τον Κώστα Χατζηχρήστο στο ρόλο του Παρασκευά.
Το καινούριο ανέβασμα ανέλαβε ο Γιώργος Φρατζεσκάκης (σκηνοθέτης και παραγωγός).
Στο ρόλο του Παρασκευά ο γνωστός Κηφισιώτης ηθοποιός Μάκης Πατέλης.
Παίζουν:
Μάκης Πατέλης, Κορίνα ΑλεξανδρίδουΓιώργος Δάσκαλος, Χριστίνα Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Παπαδάτος, Αθανασία Καλογιάννη και ο Κώστας Ζέκος.

Σε έκτακτη εμφάνιση ο αγαπημένος τραγουδιστής Τέρης Χρυσός.
Σκηνοθεσία, κοστούμια, μουσική επιμέλεια: Γιώργος Φρατζεσκάκης
Σκηνικά: Κώστας Βάγιας
Φωτογραφίες: Χρήστος Κοτσιρρέας

Στις 9 το βράδυ
17, 18, 19, 20, 21, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014
στο ΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο Μάκης Πατέλης αναφέρει ότι μέσα από το θεατρικό έργο του Δημήτρη Γιαννακούκη «Μειδιάστε παρακαλώ» ξεδιπλώνεται η νοσταλγία μιας εποχής που τόσο την έχουμε ανάγκη. Μια εποχή που θα ζήσω αυτό το καλοκαίρι. Ελάτε, λοιπόν, να γυρίσουμε το χρόνο πίσω!
Λέανδρος ή Παρασκευάς; Παρασκευάς ή Λέανδρος;

Η Κορίνα Αλεξανδρίδου συμπληρώνει: Μειδιάστε παρακαλώ. Μια παράσταση φτιαγμένη με μαεστρία από τον Γιώργο Φρατζεσκάκη. Ο δε ρόλος μου; Λέλα. Γυναίκα-θηλυκό που χρησιμοποιεί τους δικούς της κανόνες σε ένα παιχνίδι που νικάει η αγάπη!

Και η Αθανασία Καλογιάννη εξηγεί ότι μία ασπρόμαυρη φωτογραφία σε ένα παλιό φωτογραφείο γίνεται η αφορμή οι ρόλοι του έργου να σας διασκεδάσουν, να σας κάνουν να ταυτιστείτε, να ονειρευτείτε και να θυμηθείτε τις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες. Είστε έτοιμοι να ποζάρετε; Μειδιάστε παρακαλώ!

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη