Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Defunctus

3° μέρος
5
Το λεωφορείο έφτασε Θεσσαλονίκη. Κατέβηκα και άρχισα το περπάτημα. Νέοι ορίζοντες ανοίγονταν. Ζωή χωρίς αυτοκίνητο και δουλειά. Όλο το μέλλον δικό μου.

Το είχα ξαναδεί το σενάριο.

Στα 18 όντας αποτυχημένος μαθητής η μάνα μου αποφάσισε να με στείλει για σπουδές στην Αγγλία. Έραψε στο εσωτερικό της τσέπης 800 Λίρες και ζήτησε να είμαι καλός φοιτητής. Της έδωσα τον λόγο μου. 

Τρεις ώρες κράτησε το ταξίδι για το Heathrow. Το κόκκινο κρασί που σερβίρει η BRITISH AIRWAYS είναι εξαίσιο. Στο παιδί σας προτείνετε το λευκό ξηρό. Χτυπάει λιγότερο.

Η επιθυμία της ήταν να σπουδάσω υπολογιστές, την επιστήμη του μέλλοντος. Εγώ όμως είχα άλλα σχέδια. Θα γινόμουν ο καλύτερος όλων.

Έκανα αίτηση στην σχολή μηχανικών αεροδιαστημικών συστημάτων. Τρομάρα μου. Με δέχτηκαν αλλά δεν με είδαν ποτέ. Ήταν δύσκολα.

Τριγύριζα στο Κόβεντρυ μόνος σαν αρσενικός γύπας αναζητώντας μέρος να σερβίρει αλκοόλ. Είχα πολλές επιτυχίες το πρωί. Οι Άγγλοι με την μπίρα και εγώ με το ουισκάκι δεν υπήρχε συναγωνισμός, όλες οι γκόμενες δικές μου. 

Μετά από ένα σημείο έχασα τον λογαριασμό. Διαφορές εθνικότητες παρέλασαν στο κρεβάτι μου. Κινέζες, Ινδές, Γιουγκοσλάβες, Μεξικάνες διαφορετική κουλτούρα διαφορετικό σεξ. Δεν με κάλυπτε καμία. Έλλειπε αυτό που θα με συγκλόνιζε θα με απογείωνε, το χρήμα.

Επένδυσα κάτι λίγα σε φρού-φρού και αρώματα και έτοιμος ο επιβήτορας. Στον πρώτο κιόλας μήνα είχα φτιάξει μια αξιόλογη γκαρνταρόμπα και δεχόμουν διόλου ευκαταφρόνητα δώρα. Το τίμημα κάθε φορά διέφερε ανάλογα με την ηλικία. Από τα 50 και άνω χρειαζόμουν έξτρα μπόνους για να ξεπεράσω τις ηθικές αναστολές. 

Όπως και να ‘χει όλα τα καλά έχουν ένα τέλος. 

Σε μια βραδινή εξόρμηση βρέθηκα στο Annabel΄s Casino. Φημίζονταν για τις Κύπριες που ξόδευαν ασύστολα την περιουσία είτε των συζύγων είτε των γονιών τους. Βασικά δεν με ενδιέφερε ποιανού ήταν τα χρήματα αρκεί να έμπαιναν στην δική μου τσέπη. 

Κάθισα στην αγαπημένη μου θέση στο τραπέζι Blackjack νο 2, τελευταίος παίχτης. Κάθε μέρα στις 23,00 ακριβώς αναλάμβανε η Λώρα.

Μια Γαλλίδα με επιδέξια χέρια τρομερό χαμόγελο και ισπανικό ταμπεραμέντο. Χωρισμένη γύρω στα 39. Αν και τα ακριβή χρόνια ήταν εξαρτώμενα και αντιστρόφως ανάλογα με την ποσότητα που είχε καταναλώσει. 

Μετά από ένα μεταμεσονύχτιο γερό μεθύσι προσφέρθηκα να την μεταφέρω στο διαράκι της. Την ξάπλωσα στο ανάκλιντρο και κοιμήθηκα στον καναπέ. Έκτοτε γίναμε φιλαράκια. Εκτίμησε ότι δεν την άγγιξα και της συμπεριφέρθηκα ανθρώπινα. Ελπίζω να μην θυμηθεί ποτέ γιατί ξύπνησε χωρίς κιλοτάκι.

Μοίραζε τα φύλλα με ιδιαίτερη μαεστρία. Έπαιζα πάντα με φιγούρα. Με θεωρούσαν τυχερό. Έκανα το κομμάτι μου και έβγαζα κάποιο κέρδος. 

Εκείνο το μοιραίο βράδυ δεν εξελίχθηκε έτσι. Κατά τις 24,00 κάθισε κάποιος δεξιά μου. Συνέχιζα να παίζω ατάραχος ώσπου μια λάμψη μου απέσπασε την προσοχή. Ακούμπησε στο τραπέζι τον Cartier αναπτήρα. Κούνησε το χέρι και φάνηκε το Vacheron Constantin. Αυτή η γυναίκα με προκαλούσε. Διέθετε ότι εκτιμούσα σε ένα θηλυκό. Μουνί και χρήματα. Αν και το πρώτο δεν αποτέλεσε ποτέ απαραίτητη προϋπόθεση.

Άρχισα να ποντάρω στο φύλλο της. Σε λίγη ώρα το ερωτικό κάλεσμα βρήκε ανταπόκριση. Ξεκίνησε να στοιχηματίζει πάνω μου. Μάταια η Λώρα προσπαθούσε να σώσει την παρτίδα. Εγώ έχανα, η κυρία κέρδιζε και όσο πιο βαθιά έβαζα το χέρι στην τσέπη τόσο πιο προκλητική γίνονταν. Πήρε γενναιόδωρη ρουφηξιά έγειρε στο αυτί μου φύσηξε τον καπνό και αγγίζοντας τα χείλη της στον λοβό είπε:

- Αν κερδίσω σήμερα θα σε γαμήσω.

Σήκωσε το κεφάλι.

- Κάρτα παρακαλώ.

- 21 πάλι η κυρία.

Έβαλε το χέρι ανάμεσα στα πόδια μου.

Είναι απίστευτο πώς ερεθίζουν τα χρήματα μια γυναίκα! 

Κέρδισε. 

Οι αποταμιεύσεις των τελευταίων 3 μηνών είχαν κάνει φτερά. Μόνο 5 λίρες απέμειναν να θυμίζουν τις 15000 λίρες που είχα πρωτύτερα.

Παρήγγειλα Brandy και άραξα σε μια δερμάτινη πολυθρόνα. Άνεση πάνω από όλα.

Εξαργύρωσε μάρκες αξίας 15800 λιρών. Πολύ ακριβά πλήρωνα το γαμήσι αλλά τουλάχιστον είχα κάτι να περιμένω.

- Φεύγουμε;

- Γιατί όχι.

Έβαλα το παλτό και την βοήθησα να βάλει το δικό της. Στην έξοδο χαιρέτησα τον Bob και του έδωσα τις 5 λίρες. Με ευχαρίστησε κοίταξε πονηρά και έκλεισε το μάτι. Την είχε εγκρίνει.

Μια μαύρη μερσεντές μας περίμενε. Είχα μπει σε καλύτερα. Ένας σπυριάρης βγήκε από το αμάξι να μας υποδεχτεί. 

- Ο φίλος μου George. Είσαι το δώρο μου γι αυτόν.

Την ψώνισα.

- Κυρία μου δεν έχασα τόσα χρήματα για να γαμήσω το εξώγαμο της Θάτσερ.

- Αγαπητέ εγώ πάλι δεν αντλώ καμία ευχαρίστηση από το ανδρικό μόριο. 

Κοίταξα το ρολόι 04,00. Σχολούσε η Λώρα. Την περίμενα. 

- Είσαι μαλάκας. Αλλά μην στεναχωριέσαι δεν τρέχει τίποτα.

Όλοι οι άντρες πρέπει να έχουν μια Λώρα. 

Πήγαμε στο στέκι της. Ήπιε. Την κουβάλησα στο μικρό δυάρι.

Κοιμήθηκε στον σοφά και εγώ στο ανάκλιντρο.

Την άλλη μέρα με ευχαρίστησε για την ευγενική στάση. Πάλι δεν φορούσε κιλοτάκι.


6
Επιτέλους έφτασα σπίτι. Η μυρωδιά μου έσπασε την μύτη. Σαπίλα και αλκοόλ. Πέταξα τα άδεια μπουκάλια από το κρεβάτι και κοιμήθηκα.

Άνοιξα τα μάτια, καιγόμουν. Έριξα κρύο νερό στα μούτρα. Ξετρύπωσα ένα μπουκάλι whisky και κάθισα στο πάτωμα παραληρώντας από πυρετό.

Η Lady Godiva γυμνή πάνω σε άλογο με προσκαλεί σε παράτολμες περιπτύξεις. Ο Castro ξύνει την γενειάδα υψώνοντας με μεγαλοπρέπεια το μεσαίο δάχτυλο. 

Επιλέγω να με συντροφέψει η Godiva. Ξεκαβαλικεύει πέφτει στα γόνατα και παρακαλάει την χρυσή βροχή μου να της μαστιγώσει το πρόσωπο. 

Έκανα 2 μέρες να συνέλθω.

Ο πυρετός είχε υποχωρήσει. Σηκώθηκα Ήμουν και πάλι το ίδιο λιγδιασμένο κάθαρμα. Χωρίς αισθήματα, χωρίς σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Πήρα το μπουκάλι το άδειασα μονορούφι και το τοπίο καθάρισε.

¤

Copyright © Figlio di Magdalena, All rights reserved, Ελλάδα 2005

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη