Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο ψαράς και η ψυχή του


Από το δελτίο τύπου:
Η Καλλιτεχνική εταιρεία "ΠΑΡΩΝ" παρουσιάζει το κλασικό αριστούργημα του Όσκαρ Ουάιλντ "Ο ΨΑΡΑΣ & Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ" σε θεατρική απόδοση και σκηνοθεσία Μιχάλη Κουκουλομμάτη στο Θέατρο "ΑΡΓΩ".
Δύο διαφορετικοί κόσμοι... Η στεριά, του νεαρού ψαρά Αργύρη και ο βυθός, της όμορφης γοργόνας Ιρίνα. Δύο κόσμοι που θα τους ενώσει η δύναμη της πραγματικής αγάπης.
"Τραγούδησε μου το πιο όμορφο τραγούδι σου", είπε ο ψαράς. "Είσαι σίγουρος; Όποιος ακούσει το τραγούδι μου δεν με ξεχνά ποτέ", απάντησε η γοργόνα!
Ένα μαγικό ταξίδι σε ένα από τα πιο τρυφερά παραμύθια του κόσμου. Μια ιστορία ύμνος στη δύναμη της αγάπης, της φιλίας, της ισότητας, που τονίζει την σημασία της καλλιέργειας του εσωτερικού μας κόσμου και της ψυχής μας.
Ένα έργο γεμάτο μουσική, χορό, προβολές, διαδραστικά στοιχεία που προωθεί σημαντικές αξίες. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μορφή μιούζικαλ.
Ελάτε να κολυμπήσουμε μαζί στα μαγικά νερά της φαντασίας!
Συντελεστές:
Θεατρική απόδοση–Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κουκουλομμάτης
Σκηνικά–Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάγδα Φράγκου
Μουσική–Ενορχήστρωση: Δαμιανός Πάντας
Χορογραφίες: Αλέξανδρος Κουζίτσκιν
Προβολές-3D artwork: Φώτης Σπυρόπουλος
Βοηθός χορογράφου: Διονύσης Δημητρακόπουλος
Φωτογραφίες: Μαρία Βάλλα

Παίζουν: Γιώργος Μπανταδάκης, Μαρία Βλαχοδημήτρη, Διονύσης Κλάδης, Έλενα Μιχαλάκη, Διονύσης Δημητρακόπουλος, Μαριάννα Μαυριανού.
Ο Γιώργος Μπανταδάκης αφιερώνοντας λίγο χρόνο για τον ιστότοπο αναφέρει σχετικά...
Γ.Μ.: Πρόκειται για ένα από τα πιο στοχαστικά παραμύθια, γεμάτο σημαντικά πανανθρώπινα μηνύματα, που έχουν γραφτεί ποτέ στην παγκόσμια λογοτεχνία!

Πως ξεκίνησε το ταξίδι;
Γ.Μ.: Όταν μετά την περσινή επιτυχία της παράστασης "Το αηδόνι και το Τριαντάφύλλο" του Όσκαρ Ουάιλντ, εγώ και ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κουκουλομμάτης, οι οποίοι είμαστε και οι δημιουργοί της καλλιτεχνικής εταιρείας "Παρών", αναρωτιόμασταν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα, έπεσα πάνω στο " Ο Ψαράς και η Ψυχή του"! Το γνώριζα, το ξαναδιάβασα κι ενθουσιάστηκα! Το ίδιο κι ο Μιχάλης που έκανε με μαεστρία την θεατρική διασκευή και την σκηνοθεσία. 

Για την παράσταση...
Γ.Μ.: Καταφέραμε να παρουσιάσουμε, για πρώτη φορά σε μορφή μιούζικαλ, το παραμύθι αυτό σε μια παραγωγή με εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά, υπέροχα τραγούδια, μουσική, χορογραφίες και μαγικούς φωτισμούς! Είμαι πολύ περήφανος γι'αυτή μας τη δουλειά και χαίρομαι που από πολύ νωρίς αγκαλιάστηκε θερμά από μικρούς και μεγάλους.

Για το ρόλο του...
Γ.Μ.: Υποδύομαι τον νεαρό ψαρά Αργύρη. Έναν ήρωα που χαρακτηριστικό του είναι η καθαρότητα της ψυχής του και των συναισθημάτων του. Είναι δοτικός, δίκαιος, δυναμικός και ντόμπρος.

Γ.Μ.: Αξίζει να σταθώ στα υπέροχο κοστούμι γοργόνας, που έφτιαξε με μεράκι και φαντασία η Δέσποινα Βολίδη και μαγεύει όλους τους μικρούς μας φίλους!

Γ.Μ.: Σας προσκαλώ να μας ακολουθήσετε στο πιο συναρπαστικό ταξίδι, ανάμεσα σε στεριά και βυθό και να βουτήξουμε μαζί στα πολύχρωμα νερά της φαντασίας και του ονείρου, με ένα από τα πιο όμορφα παραμύθια! Το έχουμε όλοι ανάγκη.
Τόπος:
Θέατρο ΑΡΓΩ
Ελευσινίων 15 (στάση μετρό Μεταξουργείο), Μεταξουργείο Τηλ.: 210 5201684-5

Παραστάσεις:
Από 3 Νοεμβρίου 2013 έως Κυριακή των Βαΐων
Δευτέρα έως Παρασκευή για σχολεία
Κυριακή (για το κοινό) 11:00 & 15:00
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (γενική είσοδος)
Εκπτωτικά προγράμματα για ανέργους – πολυμελείς οικογένειες

Διάρκεια: 90 λεπτά

Επικοινωνία/press:
Νίκος Σαραφανιάν, onnik@ath.forthnet.gr, 6948261212
Οργανωμένες παραστάσεις για Σχολεία–Συλλόγους-Γκρουπ: 210 9953522, 6932495386, 6930689680

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη