Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Περιπλανήσεις... και άλλοι πίνακες.

Σφαίρα δημιουργίας
Η Ειρήνη Σπυριδάκη είναι ενδιαφέρουσα καλλιτέχνης. Με δικό της στυλ και διάθεση αποτυπώνει και χρωματίζει τον κόσμο και το συναίσθημα. Τα χρώματα εκρήγνυνται από τα σωληνάρια πάνω στον καμβά ή απλά στάζουν, ενώ η φαινομενικά τυχαία προσεδάφισή τους πάνω του γίνεται μια εξαίσια άμετρη συμμετρία με αφαιρετικό χαρακτήρα αλλά απόλυτα κατανοητό περιεχόμενο.
Ο τίτλος του έργου, από κάτω, σε διαφωτίζει κατατοπιστικότατα για το θέμα, κι όποτε δυσκολευτείς με τις τέλειες μουντζούρες της θα είναι παρών για να σου ξεκλειδώσει την εικόνα. Τα χρώματα επιλέγονται σχολαστικά και ποτέ δε μπαίνουν όλα μαζί πάνω στον ίδιο καμβά. Το κάθε έργο περιλαμβάνει τη δική του χρωματική γκάμα.
Αστική λήθη
Σαν βιογραφικό:
Γεννήθηκε στην Κρήτη και σπούδασε Κλασική Φιλολογία. Έκανε μεταπτυχιακά στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και παρακολούθησε μαθήματα Ιστορίας Μοντέρνας Τέχνης. Έγινε μαθήτρια του Αζαρία Μαδανιάν και κατέκτησε τον κόσμο με τα έργα της. Θα τα βρείτε στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στα Παιδικά Χωρία SOS, στο Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας,  στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής ΑΠΘ... Είναι μέλος της Ελληνογαλλικής ένωσης καλλιτεχνών "NAUTE" και της ομάδας καλλιτεχνών "Mediterranean Artists" ενώ παράλληλα συμμετέχει στη συντακτική ομάδα του περιοδικού ARTmag.
Από το 2006 συλλέγει βραβεία και διακρίσεις για τα έργα της και μετρά δύο ατομικές εκθέσεις και δεκάδες ομαδικές.
Εις μάτην
Περιπλανήσεις
Χρησιμοποιεί αναγνωρίσιμους συμβολισμούς που τους προσαρμόζει στη φαντασία και στην -κάθε- διάθεσή της. Κερδίζει εύκολα την προσοχή του κοινού που νιώθει άμεσα τις προθέσεις της.
Το μονοπάτι της ευτυχίας
Ο κόσμος της αποτελείται από σκιές, φιγούρες, άφορμες φόρμες, χρωματικές εκρήξεις και σταγμένο χρώμα πάνω σε καμβά αλλά η αφαιρετική της ματιά και η φαινομενική άτακτη αταξία είναι εύκολα αποκωδικοποιήσιμες και ανάγουν σε σαφή θεματικά ή/και αισθητικά αποτελέσματα που, με χάρη, υποστηρίζει απόλυτα.
Χιμαιρικοί περπατητές
Σκιάνθρωποι
Το χρώμα μοιάζει να έχει μεγάλο -ίσως και πρωταγωνιστικό- ρόλο στα  έργα της αλλά εκείνη το ορίζει με ακρίβεια και σοφία. Κι εκεί που, από μια απόσταση, μοιάζουν όλα ένα χρωματικό συνονθύλευμα, αρκεί μια δεύτερη ματιά πάνω στον καμβά και αποκαλύπτει τους θησαυρούς του. Και όταν φαίνεται ότι η αταξία και το χάος θα επικρατήσουν άπαντα, αρκεί ένα δεύτερο βλέμμα για να εμφανιστούν η τάξη και το μέτρο. Κι εκεί που νομίζεις ότι δε θα δεις κάτι, ξεπετάγονται οι φόρμες, τα πρόσωπα, οι έννοιες, ο κόσμος και κάθε συναίσθημα που κουβαλά το σύνολο, σε μια όμορφη συμμετρία και άψογη αισθητική.
Εντο-μά-γεμα
Μέλας θυμός
Την σελίδα κοσμούν πίνακές της. Ο καθένας με τον τίτλο που του όρισε εκείνη. Πατήστε πάνω στις εικόνες για να ανοίξουν ώστε να τις δείτε καλύτερα.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη