Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Ελένη Τσαγκά και Το δίλημμα του σκαντζόχοιρου

Πως σας ήρθε η ιδέα;
Ε.Τ.: Δεν έχω ιδέα… δεν θυμάμαι για να πω την αλήθεια… νομίζω υποσυνείδητα στις συσκέψεις με τις φίλες μου.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Ε.Τ.: Τυπικά καμιά δεκάρια χρόνια… επί της ουσίας 4 μήνες.

Πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Ε.Τ.: Ζωντανό, γρήγορο με δράση, ένταση, χιούμορ και έρωτα.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Ε.Τ.: Μια σύγχρονη γυναίκα που δεν φοβάται να ζήσει, να πληγώσει, να πληγωθεί και να ρισκάρει ψάχνοντας τον έρωτα… το ίδιο όμως κάνει και ο άγνωστος θαυμαστής που την απειλεί… και οι φίλες της… και εγώ… και συνιστώ να το κάνει και όλος ο κόσμος.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Ε.Τ.: Το απρόσμενο τέλος του!

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Ε.Τ.: Ο Αστερίξ… χιχιχι

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Ε.Τ.: Χαλάρωση και διασκέδαση.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Ε.Τ.: Να μου φτάσει η μέρα για να κάνω όσα πρέπει και όσα θέλω…

Φοβάστε...
Ε.Τ.: Τους σεισμούς.

Αγαπάτε...
Ε.Τ.: Τα παιδιά μου και τον άντρα μου. Και τις διακοπές σε Ελληνικό κυκλαδίτικο νησί.

Ελπίζετε...
Ε.Τ.: Να βγει η Ελλάδα από την κρίση… (λέμε τώρα…)

Θέλετε...
Ε.Τ.: Να αδυνατίσω 2,5 κιλά.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Ε.Τ.: Δεν ξέρω για λατρεία, αλλά ήδη αγαπιέται από αναγνώστες που θέλουν να χαλαρώσουν και να δουν τη ζωή και τον έρωτα από μια άλλη οπτική.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Ε.Τ.: Για να δούμε τις σύγχρονες σχέσεις στην πραγματική τους διάσταση και για να γελάσει λίγο το χειλάκι μας!

Γιατί δεν πρέπει;
Ε.Τ.: Αν λατρεύουμε και απολαμβάνουμε να διαβάζουμε φιλοσοφική λογοτεχνία, ή λυρική ποίηση… καλύτερα να μην διαβάσουμε τον σκαντζόχοιρο… Θα μας φανεί πεζός ή κινηματογραφικός, αφηγηματικός με πολύ χιούμορ… Όχι όχι… μακριά.

Που/πως μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Ε.Τ.: Νομίζω στα βιβλιοπωλεία… αλλά δεν παίρνω και όρκο…

Που μπορούμε να βρούμε εσάς;
Ε.Τ.: Τι να με κάνετε???

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Ε.Τ.: Στον σκαντζόχοιρο; Το κόκκινο.

Ποια μουσική;
Ε.Τ.: Rock.

Ποιο άρωμα;
Ε.Τ.: Λεμόνι.

Ποιο συναίσθημα;
Ε.Τ.: Πάθος.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Ε.Τ.: Τριώροφη τούρτα με παντεσπάνι μαρέγκα αρωματισμένη με εσάνς φράουλας, γέμιση κρέμα καραμέλα και πασπαλισμένη με σοκολάτα και φράουλες. Προτείνουμε να την απολαύσετε αφού μείνει στην κατάψυξη τρεις ώρες.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Ε.Τ.: Δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων… Μάλιστα λέω να το τολμήσω… χιχιχιχιχι

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Ε.Τ.: Ορχάν Παμούκ.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Ε.Τ.: Όχι. Η γραφή μου είναι η σκέψη μου. Καρμπόν. Ό,τι σκέφτομαι το γράφω.

Οι ήρωες σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Ε.Τ.: Μονό εγώ… Είμαι για λίγο, όσο γράφω, ένας μικρός θεός. Κανονίζω ότι θα γίνει, ποιος θα κάνει τι, τι θα πει τι θα αισθανθεί. Αυτό είναι τεράστια δύναμη και μου αρέσει.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Ε.Τ.: Σκέψη… προσηλωμένη στην ιστορία του.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Ε.Τ.: Δεν το ξέρω αυτό.

Τι την αποτυχία;
Ε.Τ.: Ούτε αυτό το γνωρίζω.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Ε.Τ.: Ποτέ.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Ε.Τ.: «Η ζωή βοηθάει τους τολμηρούς».
Ήταν το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τα νέα βιβλία.
Ή αλλιώς, όχι μόνο το ερωτηματολόγιο του Προυστ.
Αν σας άρεσε, δείτε περισσότερες απαντήσεις επιλέγοντας την ετικέτα Ριντ Φερστ
Αν είστε συγγραφέας και θέλετε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο ακολουθείστε τον σύνδεσμο

Στο οπισθόφυλλο λέει:
Είτε για να ζεσταθούν είτε για να ζευγαρώσουν, οι σκαντζόχοιροι όταν πλησιάζουν ο ένας τον άλλο πληγώνονται από τα αγκάθια του συντρόφου τους. Πονάνε. Το ίδιο συμβαίνει συχνά και με τους εραστές. H υπερβολική οικειότητα κάποια στιγμή τραυματίζει κι απογοητεύει. «Τελικά υπάρχει ασφαλής απόσταση ανάμεσα στο πολύ κοντά που πληγώνει και στο πολύ μακριά που παγώνει;» αναρωτιέται η Γεωργία, η ραδιοφωνική παραγωγός στο μεγαλύτερο σταθμό της πόλης, που ζούσε μια ήρεμη και βαρετή ζωή για πολλά χρόνια δίπλα στον εφηβικό της έρωτα κι ας τον είχε πιάσει αρκετές φορές με άλλες γυναίκες. Και μετά… ξύπνησε! Κι αποφάσισε να πιει τη ζωή με το μπουρί της σόμπας ψάχνοντας ταυτόχρονα για το μεγάλο έρωτα. Απογοητεύεται όμως από τους άντρες και πληγώνεται, αλλά και κείνη τους πληγώνει χωρίς οίκτο. Και τους αποτελειώνει με συνοπτικές διαδικασίες. Αλλά ούτε μία στιγμή δεν εγκαταλείπει. Γιατί μπορεί στα είκοσί της να αισθανόταν σαράντα, τώρα όμως στα τριάντα και βάλε νιώθει είκοσι και βγάλε. Και δεν φοβάται πια να ζήσει, να ερωτευτεί, να ρισκάρει, φοβάται μόνο το μυστηριώδη άγνωστο που της στέλνει μήλα και ανθοδέσμες, και στο τέλος φτάνει να απειλεί την ίδια της τη ζωή.
Το μυθιστόρημα της Ελένης Τσαγκά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανίδα
Φωτογραφία Εξωφύλλου: Spiros Carelakis

Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Ωκεανίδα προσφέρουν το μυθιστόρημα της Ελένης Τσαγκά σε δύο τυχερούς αναγνώστες. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση αλλά και για να στείλετε το μήνυμά σας στην ίδια κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες σχετικές πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση θα γίνει στις 30 Αυγούστου 2016 και οι τυχεροί θα παραλάβουν το βιβλίο τους ως εξής: Οι κάτοικοι των Αθηνών από τα γραφεία των εκδόσεων Ωκεανίδα, Δερβενίων 38, Αθήνα, 2103806137 ενώ θα αποσταλεί από τον εκδοτικό στους κατοίκους της υπόλοιπης Ελλάδας.
k
Καλή τύχη!

Η Ελένη Τσαγκά γεννήθηκε στον Πειραιά, όπου ζει μέχρι σήμερα. Είναι δημοσιογράφος και παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel. Στο παρελθόν εργάστηκε ως παρουσιάστρια της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής «Πλήρες πρωινό», ενώ έχει εργαστεί και στους τηλεοπτικούς σταθμούς ANT1, MEGA, EΡΤ και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Top FM, Κανάλι Ένα, καθώς και σε εφημερίδες και σε περιοδικά. Το Δίλημμα του σκαντζόχοιρου είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη