Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Nyctophilia και οι Ψίθυροι μέσα στη νύχτα

Διαβάζοντας όλα όσα περνούν από την οθόνη μου, και αφού καλώς ή κακώς διατηρώ με αγάπη τούτη τη σελίδα, ξεχωρίζω και προτείνω σε συχνή βάση διάφορα έργα. Αυτή τη φορά έπεσα πάνω σε μια συλλογή διηγημάτων ή, για την ακρίβεια, εκείνη έπεσε πάνω μου σε μία από εκείνες τις φορές που γι' αλλού πηγαίνεις κι άλλου καταλήγεις.
Με την ευκαιρία περιηγήθηκα και στην ιστοσελίδα Νyctophilia όπου δημοσιεύθηκε η συλλογή και ομολογώ ότι μου άρεσε το μονοχρωματικό περιβάλλον σε αισθητική θρίλερ -εξάλλου ταιριάζει στο στυλ τους. Η περιήγηση διαθέτει και την ανάλογη μουσική επένδυση ενώ το περιεχόμενο των Nyctophiliacs -έτσι αποκαλούνται και δικαίως- βασίζεται στη συγγραφή έργων φαντασίας και/ή τρόμου. Βέβαια οι αναρτήσεις τους αφορούν όλο το φάσμα: θα βρείτε δημοσιεύσεις σκίτσων, γραφιστικά, συνεντεύξεις, κριτικές, εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, κ.α. Είναι φρέσκοι στο διαδικτυόκοσμο αλλά κεφάτοι, διαθέτουν μεράκι, έχουν όρεξη, και δε σου ταλαιπωρήσουν την όραση, ούτε προδίδουν το αντικείμενό τους. Έχουν και αισθητική!
Η συλλογή που έγινε η αφορμή να γνωρίσω τον ιστότοπο είναι οι Ψίθυροι μέσα στη Νύχτα (πιο ταιριαστός τίτλος δύσκολα) και το καλύτερο είναι ότι τη διαθέτουν ελεύθερα στο διαδίκτυο. Μπαίνεις εδώ και την κατεβάζεις με ένα κλικ!
Σχετικά με το ebook... Η Κατερίνα Αλαμπασίνη που υπογράφει και το εξώφυλλο του βιβλίου όπως και άλλα artworks που σχετίζονται με το γενικότερο πρότζεκτ, στον πρόλογό της, αναφέρει μεταξύ άλλων: Οι «Ψίθυροι μέσα στη Νύχτα» είναι μια βουτιά στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής και του ασυνείδητου, τολμώντας να αποτυπώσει στο χαρτί τις πιο έντονες σκέψεις φρίκης του νου. Όπως είχε τονίσει ο Neil Gaiman, «Ο τρόμος είναι ένα ψέμα που λέει την αλήθεια για τη ζωή μας», αφήνοντάς μας με τη φράση του αυτή να συνειδητοποιήσουμε μόνοι μας ότι η επιλογή είναι δική μας. Εμείς θα επιλέξουμε εάν, όταν περάσουμε το πέπλο της νύχτας, θα βιώσουμε το σκοτάδι ως απειλή ή ως ευκαιρία εξερεύνησης. Αν θα τρομοκρατηθούμε και θα κουρνιάσουμε σε κάποια γωνιά με την πλάτη στον τοίχο ή θα προχωρήσουμε με αποφασιστικά βήματα για να βρούμε την ομορφιά που κρύβεται στις σκιές. Σκεφτείτε αυτή την ανθολογία τρόμου σαν ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και εφόσον βρίσκεστε εδώ, μαζί μας, μάλλον είστε ήδη έτοιμοι να αναζητήσουμε παρέα τα πιο απόκοσμα διαμάντια της νοσηρής φαντασίας.
Παραμερίστε, λοιπόν, το πέπλο της πραγματικότητας μόνο όσο χρειάζεται για να το διαβείτε γιατί, εάν περάσει πολύ φως, η μαγεία θα χαθεί και μαζί της θα εξανεμιστεί και ο θησαυρός.
Θα διαβάσετε έργα από τους (τυχαία σειρά): Ελένη Ρήγα, Γιώργος Δάμτσιος, Γιάννης Σιδέρης, Αργυρώ Χαρίτου, Χρήστος Αντώναρος, Γιώργος Λαγκώνας, Αλέξανδρος Κώτσης, Ηλιας Τσιάρας, Κωνσταντίνος Βαρδής, Ρέα Καλογερογιάννη, Μάριος Δημητριάδης, Νατάσα Παυλίτσεβιτς και Άρτεμις Τουλή (αν μετρήσατε είναι δεκατρείς!).

Keep reading για να διαβάσεις μια περιγραφή του ηλεκτρονικού βιβλίου αλλά και μια μικρή συνέντευξη της γυναίκας που είχε την αρχική ιδέα.

Τα μονοπάτια που περνούν ανάμεσα στη φαντασία και τον τρόμο, οδηγούν σε ιστορίες που ξυπνούν τους βαθύτερους φόβους της ανθρώπινης ύπαρξης. Παράξενα πλάσματα, φωνές -πραγματικές άραγε;- αρχέγονες ανησυχίες, υποβόσκουσες διαστροφές... ψίθυροι μέσα στη νύχτα. Όλα είναι εκεί, έξω, στις σκοτεινές γωνίες και στις φωτισμένες από το φεγγάρι αιχμές του σκηνικού μας.
Οι εικόνες αναπηδούν ζωντανές μέσα από τις γραμμές και τις λέξεις και στοιχειώνουν τα όνειρα - μερικές φορές ακόμα και τον ξύπνιο μας.
Συντάκτες του Nyctophilia.gr, παρέα με μερικούς καλούς φίλους, έδωσαν σε αυτό το βιβλίο λίγο από το πιο αχανές σκοτάδι τους. Αφήνουν σε εμάς να αναζητήσουμε την ομορφιά πίσω από το εβένινο πέπλο της νύχτας... λίγο πριν σβήσει το φως.
Κατερίνα Αλαμπασίνη
Η Ελένη Ρήγα, διαθέτοντας λίγο από το χρόνο της, απαντά στις απορίες μου...
Ποιοι είναι οι Nyctophiliacs;
Ε.Ρ.: Οι Nyctophiliacs είμαστε μια παρέα βιβλιοφάγων που όμως έχουν μεράκι για τη συγγραφή και μια ιδιαίτερη αγάπη για τη λογοτεχνία του τρόμου και του φανταστικού. Με γνώμονα αυτή την αγάπη, αποφασίσαμε να δούμε η ελληνική σκηνή τί έχει να παρουσιάσει και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλοί νέοι συγγραφείς που με αξιόλογες δουλειές αποδεικνύουν πως η λογοτεχνία του τρόμου αδίκως αντιμετωπίζεται ως "παραλογοτεχνία". Αντίστοιχα, οι Έλληνες συγγραφείς που αντιπροσωπεύουν τη λογοτεχνία της φαντασίας αξίζουν εξίσου την προσοχή και το θαυμασμό μας, όπως και οι συγγραφείς του εξωτερικού.

Πως ξεκίνησε όλο αυτό; Πως προέκυψε η ιδέα και πως οργανώθηκε η σελίδα;
Ε.Ρ.: Την ιδέα την είχα συλλάβει από παλιά, όμως οι συνθήκες εκείνο τον καιρό δεν ήταν οι κατάλληλες. Τελικά, το σωστό timing ήρθε και μαζί με μια παρέα καλών φίλων αποφασίσαμε να το επιχειρήσουμε. Ο καθένας ανέλαβε τον τομέα στον οποίο ένιωθε πως ήταν καλύτερος και έτσι δημιουργήθηκαν οι προσωπικές στήλες των συντακτών που τελικά κάλυψαν όλο το φάσμα της τέχνης, όχι μόνο της λογοτεχνίας.

Ποιος είναι ο στόχος σας;
Ε.Ρ.: Στόχος μας είναι να διαδώσουμε τη κουλτούρα του horror και fantasy, δίνοντας πάντα έμφαση στην ελληνική σκηνή, και να γνωρίσουμε όλους όσους τρέφουν την ίδια αγάπη με μας, όλους όσους εμπνέονται από το είδος της λογοτεχνίας που εδραίωσαν συγγραφείς όπως ο E.A.Poe και ο H.P. Lovecraft και εκφράζουν το ταλέντο τους μέσα από οποιασδήποτε μορφής τέχνης.

Ποιο μήνυμα θα στέλνατε στους αναγνώστες σας;
Ε.Ρ.: Για τους αναγνώστες μας, το μήνυμα που θα θέλαμε να περάσουμε είναι να μην υποκύπτουν στους φόβους και τους εφιάλτες τους, αλλά να τους δαμάζουν και σαν σύγχρονοι αλχημιστές να τους μετουσιώνουν σε λέξεις, σε εικόνες, σε μουσική, σε οποιαδήποτε τέχνη προστάζει η ψυχή τους.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο που διέθεσες και τα καλά σου λόγια! Προσπαθούμε με κάθε project να γινόμαστε όλο και καλύτεροι.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη