Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ...

Σε μία ανάρτηση όλες οι παραστάσεις του θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ. Σαρώστε όλη τη λίστα για να βρείτε τις πληροφορίες επικοινωνίας με το θέατρο και επιστρέφετε εν καιρώ καθώς η ανάρτηση ενημερώνεται συνεχώς.


Νίτσε-Βάγκνερ
Ένα θέαμα για το Φασισμό
Μπορεί η ιδεολογία να γίνει θέατρο;
Μπορεί το θέατρο να εκφράσει τις ιδεολογικές κατευθύνσεις του κοινού;
Μπορεί να τις ερμηνεύσει και να δώσει εξηγήσεις για τις ιδεολογικές και πολιτικές προτιμήσεις του;
Το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ βάζει αυτά τα ερωτήματα πάνω στη σκηνή και προσπαθεί να τα απαντήσει.
Μια φανταστική συνάντηση πάνω στη σκηνή και μια θυελλώδη συζήτηση ανάμεσα στους δύο φίλους και μετέπειτα άσπονδους εχθρούς του 19ου αιώνα.
Ο φιλόσοφος τροφοδότησε με την φιλοσοφία του υπερανθρώπου όλο το Χιτλερικό όραμα περί Αρίας φυλής και φυλετικής διαφοράς από άλλες ράτσες.
Ο Συνθέτης συνόδευσε με τα ρομαντικά και πληθωρικά μουσικά έργα του τις φιέστες και τους φασιστικούς θριάμβους της Χιτλερικής Γερμανίας.
Ο φασισμός εκμεταλλεύτηκε το έργο και τον δύο για να ανεβάσει το ηθικό των μαζών και να τον ακολουθήσουν τυφλά.
Το έργο τους φώτισε την τύφλωση λαών ώστε να ακολουθήσουν τον φασισμό στις εγκληματικές κατά της ανθρωπότητας τακτικές του.
Ήταν όμως μέσα στις προθέσεις τους η επιτήδειοι ινστρούχτορες και η συγκυρία παραχάραξαν το έργο τους και διαστρέβλωσαν τις προθέσεις και το βαθύτερο Νόημα τους;
Πάνω στη σκηνή ο ημίτρελλος Νίτσε στις τελευταίες μέρες της ζωής του στο κατώφλι του 20 αιώνα (Πέθανε τον Αύγουστο του 1900), ζωντανεύει μέσα στο σούρουπο όλα τα φαντάσματα που τον στοιχειώνουν και που ζωντανεύουν μια εποχή. Ο Φρόυντ, η ποιήτρια Λου Αντρέα Σαλομέ, η μητέρα και η αδελφή του φέρνουν μαζί τους την αύρα μιας θυελλώδους εποχής που γέννησε παγκόσμιους πόλεμους, επαναστάσεις σε όλα τα επίπεδα και κάθε είδους –ισμούς.
Το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ θα αλλάξει και θα γίνει κυκλικό. Το κοινό θ’ ανέβει και πάνω στη σκηνή. Οι θεατές θα κάθονται ανάμεσα στους ηθοποιούς παίρνοντας έτσι και αυτοί μέρος στη δράση. Γίνονται έτσι συμμέτοχοι και συνένοχοι σε ότι συμβεί σε ότι επακολουθήσει.
Έρευνα σκηνοθεσία-σκηνικό: Νίκος Καμτσής
Κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Μουσική: Χρήστος Ξενάκης
Βίντεο: Γιώργος Αλεξίου
Παίζουν: Βίκυ Αθανασίου, Ειρήνη ΚαζάκουΝίκος Καραστέργιος,  Ανδρέας ΠαπαγιαννάκηςΜαρκέλλα Στάμου, Σάκης ΤσινιαρόςΑλεξάνδρα Χαραλαμπίδου,
Πρεμιέρα στις 15 Μαρτίου 2016
Ώρες και ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:30

*

Σύντροφοι ?
Το άπαιχτο έργο του Στρίντμπεργκ παρουσιάζει φέτος ο Νίκος Καμτσής στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ. Οι «Σύντροφοι ?» είναι πιθανότατα το μοναδικό έργο του Σουηδού συγγραφέα που χαρακτηρίζεται από τον ίδιο σαν κωμωδία προσεγγίζοντας βέβαια τη σύγκρουση αρσενικού-θηλυκού. Γράφτηκε το 1886 και αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Στρίντμπεργκ (πρώτο μέρος ο Πατέρας και τρίτο η Μις Τζούλια).

Ο Άλεξ και η Μπέρτα είναι ερωτευμένοι και ζωγράφοι. Εκείνος, ο πιο φτασμένος, γίνεται ο μέντορας της Μπέρτα και όλα αυτά στην πιο καλλιτεχνική πόλη του κόσμου, στο Παρίσι. Όλα βαίνουν καλώς ως τη στιγμή που αναγγέλλεται ο διαγωνισμός της Ανώτερης ακαδημίας τεχνών και γραμμάτων. Ο Άλεξ, που κατέχει ήδη το βραβείο, έχει καθιερώσει την αξία του ενώ η Μπέρτα καλείται να επιβεβαιωθεί. Μετά από δική της πίεση πείθει τον Άλεξ να καταθέσουν και οι δύο έργα τους. Και για να γίνει ακόμα μεγαλύτερη η ίντριγκα προτείνει να υπογράψει ο ένας τον πίνακα του άλλου! Εκείνος θα αρνηθεί, όμως η Μπέρτα έχει πολλά όπλα, θεμιτά και αθέμιτα: ελιγμοί, ερωτικές προκλήσεις, λαγνεία, τσαχπινιά, τρυφεράδα, σκέρτσα, δόλος... 
Η Εύα-Μπέρτα σε μια πρόκληση αποπλάνησης του Αδάμ-Άλεξ καθώς τους παρακολουθούμε προς την αρχέτυπη σύγκρουση και καταστροφή, όπου δεν έχει σημασία (πια) ποιός κερδίζει από τη στιγμή που χάνουν και οι δύο τον παράδεισο.
Ο αγώνας τής Μπέρτα και του Άλεξ είναι αέναος, προερχόμενος από τα βάθη της ανθρώπινης ιστορίας και (θα) συνεχίζεται στο διηνεκές. Και όλα δοκιμάζονται: η ικανότητα, η δύναμη, η ηθική...
Ο Μπρέχτ έλεγε «Μην σας ενδιαφέρει ποιος νικάει στο τέλος. Επικεντρώστε την προσοχή σας στις τεχνικές των αντιπάλων και στα μέσα που χρησιμοποιούν και κυρίως πώς τα χρησιμοποιούν».
Αν η κόλαση είναι οι άλλοι όπως λέει ο Σαρτρ τότε οι άλλοι, ο κόσμος όλος, υπάρχει μόνο μέσα από την σύγκρουση.
Ο Μπέκετ αναφορικά με αυτήν την υπαρξιακή παλινδρόμηση είχε πει ότι «Επιχειρούμε ξανά και ξανά για να αποτύχουμε καλύτερα» (Try again, fail again, fail better).
Αν ο άνθρωπος είναι δημιουργός τότε η αποστολή του επιβεβαιώνεται μόνο μέσα από την καταστροφή του δημιουργήματος. Ένα αδιάκοπο πήγαινε-έλα ανάμεσα στη δημιουργία και την καταστροφή, ανάμεσα στη γέννηση και στο θάνατο.
Μετάφραση (από τα αγγλικά καθώς στηρίχθηκε στο κείμενο των Edith and Warner Oland), δραματουργική επιμέλεια κειμένου, σκηνοθεσία ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ
Σκηνικό-Κοστούμια ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ
Μουσική (lied) ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ
Φωτισμοί ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ-ΝΙΚΟΛΑΙ ΚΑΜΙΣΕΒ- (Κρ. Θέατρο Σόφιας)
Έντυπα Αφίσα TOPOS ARTE
Eπιμέλεια ύλης προγράμματος ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΙΤΟΥ
Βοηθοί Σκηνογράφου-ενδυματολόγου ΝΕΦΕΛΗ ΣΤΕΙΡΟΥ-ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΑΤΖΑ
Η διανομή βασίστηκε σε ένα βασικό πυρήνα ηθοποιών που τα τελευταία χρόνια δουλεύουν μαζί στο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ και είναι, εκτός από την ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΑΛΤΑ, ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΣ, ΜΥΡΣΙΝΗ ΜΟΡΕΛΛΙ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΣΤΑΜΟΥ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 ή Κυριακή στις 19:30
Παράταση παραστάσεων μέχρι τέλος Φεβρουαρίου
Εισιτήρια: Κανονικό 15€, προπώληση και φοιτητικό 10€, ανέργων και τρίτης ηλικίας 8€
Επιπλέον, ρωτήστε τις ακόμη καλύτερες τιμές για μεγάλες παρέες και γκρουπ.

*

Άλλο ένα ταξίδι… με τον Μικρό Πρίγκιπα!
(εκείνον του Antoine de Saint Exupery)
Πολλοί τον γνωρίζουν και τον αγαπάνε. Οι περισσότεροι ανακαλύπτουν μυστικά, συμβολισμούς, "ερωτεύονται" και υιοθετούν ατάκες, τον κάνουν σύμβολο, επαναλαμβάνουν τις λέξεις του... Είναι ο μικρούλης εξω-γήινος ανθρωπάκος κάτοικος εκείνου του δικού του πλανήτη και έχει εμπνεύσει κάθε είδους τέχνη! Οι συντελεστές της παράστασης, λοιπόν, με πρωτότυπη ματιά, θέλησαν να τον συναντήσουν στη σκηνή. Βέβαια, ο Μικρός Πρίγκιπας, μεγάλωσε σαν ήρωας και επιθυμεί να παραμείνει ήρωας παρόλο που έχει γεράσει πια. Θα "ξαναγεννηθεί" λοιπόν και θα ακολουθήσει τα στάδια της ανάπτυξης, της ωρίμανσης, θα μας ταξιδέψει σε άλλους πλανήτες μέχρι να μας γειώσει στην Γη.
Αυτό τολμήσαμε! Τίποτε άλλο. Να γίνουμε γήινοι… Γιατί καιρό τώρα ζούμε μάλλον σε παράλληλο σύμπαν…
Από 23 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα στις 9.00μ.μ
Εισιτήριο: 10€ κανονικό, 5€ φοιτητικό και άνεργοι

Παίζουν: Γιώργος ΔαφνόπουλοςΕιρήνη Δρακοπούλου
Διασκευή – Σκηνοθεσία – Επιμέλεια: Δέσποινα Πολίτου
Μουσική: Σωτήρης Καστάνης
Φωτογραφίες: Κατερίνα Τσακίρη
Παραγωγή: Topos Allou Theatre
Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ (Topos Allou Theatre)
Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη
2108656004, 2108679535

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη