Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Κωνσταντίνος Βαρδής για την "Ικχθίλιον"

Πως σας ήρθε η ιδέα;
Κ.Β.: Από την παιδική μου ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να γοητεύεται από την ικανότητα κάποιων ανθρώπων να «μαγνητίζουν» τους γύρω τους με την ευρηματική διήγηση παραμυθιών! Πόσο πολύ με εντυπωσίαζε το ταλέντο τους να περιγράφουν λεπτομερειακά μυθικούς κόσμους απαρτισμένους από φανταστικούς χαρακτήρες! Με μοναδικό όπλο τους τις λέξεις, οι «παραμυθάδες» εξήπταν την φαντασία μου κάνοντάς με να αισθάνομαι μάρτυρας μαγικών περιπετειών που μου έκοβαν την ανάσα, που θα ήθελα, ίσως, να ζούσα κι εγώ. Αυτοί οι «παραμυθάδες», για εμένα αποτέλεσαν μέσο υπέροχων ταξιδιών του νου στην περιπέτεια και τη γνώση.
Όλες εκείνες οι μαγικές περιπλανήσεις της φαντασίας, μου έδωσαν το έναυσμα να επιχειρήσω τη δημιουργία ενός μυθικού κόσμου μέσα στον οποίο θεοί, άνθρωποι, μορφές υφαίνουν τη δική τους πορεία και μάχονται, ο καθένας ξεχωριστά, για την επιβολή τους. Το «υλικό» περιπλέκεται με τις μεταφυσικές υπάρξεις, συντάσσεται, μα, και συγκρούεται μαζί τους, σε μία προσπάθεια να εκπληρώσει τους σκοπούς του!
Όλος αυτός ο θρυλικός κόσμος ξετυλίγεται μέσα από τον πρώτο τόμο του μυθιστορήματός μου που τιτλοφορείται: Ικχθίλιον, όπου αδυσώπητοι μονάρχες ορίζουν ζωές ανθρώπινες και μη, και προκαλούν θεότητες σε κοσμοϊστορικές συγκρούσεις.

Που γράψατε το βιβλίο σας;
Κ.Β.: Πρώτα απ’ όλα στο μυαλό μου και μετά στον υπολογιστή μου!

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Κ.Β.: Γύρω στα τέσσερα χρόνια με μία ενδιάμεση παύση του ενός έτους.

Πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Κ.Β.: Μία συναρπαστική περιπέτεια που σίγουρα θα παρασύρει τον αναγνώστη.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Κ.Β.: Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα επικής φαντασίας το οποίο περιγράφει τις περιπέτειες μίας ομάδας πολεμιστών με σκοπό να ανατρέψουν τα σχέδια του βασιλιά Ραθ για απόλυτη κυριαρχία.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Κ.Β.: Την γρήγορη πλοκή και κινηματογραφική εξέλιξη των γεγονότων.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Κ.Β.: Γενικά μιλώντας ή για το βιβλίο μου; Θα σας απαντήσω και στα δύο. Ο Κόναν γενικά και ο Βελόρεν στο βιβλίο μου! Ποιος είναι αυτός; Διαβάστε και θα καταλάβετε...

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Κ.Β.: Αγωνία και πολλές ώρες απόλαυσης.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Κ.Β.: Η αποτυχία.

Φοβάστε...
Κ.Β.: Τον εαυτό μου!

Αγαπάτε...
Κ.Β.: Την οικογένειά μου!

Ελπίζετε...
Κ.Β.: Σε ένα καλύτερο αύριο!

Θέλετε...
Κ.Β.: Πάνω από όλα υγεία!

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Κ.Β.: Σίγουρα αυτοί που αγαπούν το είδος της επικής φαντασίας.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Κ.Β.: Γιατί μέσα από αυτό θα βιώσετε την περιπλάνηση ενός ταξιδιού σε έναν κόσμο μαγικό και θα έρθετε αντιμέτωποι με πλάσματα χαμένα μέσα στους μύθους και τους θρύλους.

Γιατί δεν πρέπει;
Κ.Β.: Γιατί μπορεί να σας ανατρέψει όσα ξέρατε μέχρι τώρα για την επική φαντασία.

Που/πως μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Κ.Β.: Mέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος πώλησης των εκδόσεων Φυλάτος, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή ή με τηλεφωνική παραγγελία στο 2310-821622. Τα μεταφορικά είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλη την Ελλάδα και για 62 χώρες του εξωτερικού.

Που μπορούμε να βρούμε εσάς;
Κ.Β.: Στην προσωπική μου σελίδα konvardis.wordpress.com και στον προσωπικό μου λογαριασμό στο facebook Κωνσταντίνος Βαρδής.

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Κ.Β.: Πράσινο και κόκκινο. Μη με ρωτήσετε γιατί... δεν ξέρω. Αυτά τα χρώματα μου ήρθαν πρώτα στο νου.

Ποια μουσική;
Κ.Β.: Σίγουρα επική.

Ποιο άρωμα;
Κ.Β.: Του πολέμου.

Ποιο συναίσθημα;
Κ.Β.: Της επιβίωσης.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Κ.Β.: Ένα περιπετειώδες ταξίδι ή ένα όνειρο από το οποίο δεν θα ήθελες να ξυπνήσεις!

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Κ.Β.: Δυστυχώς ή ευτυχώς είμαι και πολλά άλλα πράγματα συγχρόνως. Νομίζω πως η λέξη «πολυτεχνίτης» περιλαμβάνει μία μεγάλη γκάμα ειδικοτήτων, οπότε θα αρκεστώ σε αυτή.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Κ.Β.: Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο. Μου αρέσει να διαβάζω κάθε φορά και κάτι καινούργιο. Έλληνες, ξένους... δεν έχει σημασία. Όλοι έχουν κάτι να σου δώσουν.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Κ.Β.: Ναι, και μάλιστα είναι Έλληνας συγγραφέας αλλά δεν θα ήθελα να αναφερθώ στο όνομά του ή στα έργα του γιατί μπορεί να μας ακούσει!

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Κ.Β.: Όταν είχα ξεκινήσει τη συγγραφή νόμιζα πως ήξερα τη μέση και το τέλος. Τα πράγματα όμως άρχισαν να ανατρέπονται όταν οι ήρωες άρχισαν να μου επιβάλουν τη δική τους βούληση.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Κ.Β.: Στην αρχή φαντασία. Η εμπειρία όμως είναι αυτή που θα τον καταστήσει ικανό να την αποτυπώσει στο χαρτί έτσι ώστε να δώσει στον αναγνώστη το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η συγγραφή, λοιπόν, είναι κι αυτή σαν το κρασί. Όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερο.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Κ.Β.: Δυστυχώς η διαφήμιση. Δεν έχει σημασία αν είναι καλό ή κακό. Αν κάτι προβληθεί σωστά... θα πουλήσει.

Τι την αποτυχία;
Κ.Β.: Και πάλι ο ίδιος παράγοντας.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Κ.Β.: Το λέει και η ίδια η λέξη νομίζω. Για να είναι κάποιος βιβλιοφάγος, λογικά, στερεί την ζωή του από κάτι άλλο. Βέβαια εξαρτάται στα πόσα βιβλία το μήνα κάποιος θεωρεί τον εαυτό του βιβλιοφάγο. Όπως μου αρέσει να λέω για όλα τα πράγματα στη ζωή: Πάν μέτρο!

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Κ.Β.: Θεέ μου... όχι άλλο άγχος...
 Ήταν το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τα νέα βιβλία.
Ή αλλιώς, όχι μόνο το ερωτηματολόγιο του Προυστ.
Διανέμεται αποκλειστικά από το koukidaki.
Αν σας άρεσε, δείτε περισσότερες απαντήσεις επιλέγοντας την ετικέτα Ριντ Φερστ.
Αν είστε συγγραφέας και θέλετε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο ακολουθείστε τον σύνδεσμο.

¤

Για το βιβλίο...
«…Απόλυτη κυριαρχία», εμμονή της ύπαρξής του. Μοναδικός σκοπός της ζωής του η εξουσία, η υποταγή ανθρώπων και Θεών στο πρόσωπό του. Χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς συναισθήματα. Με κάθε μέσο… ανθρώπινο και μυστικιστικό. Έκανε τα πάντα. Όσα δε χωρά η λογική, η ηθική… και έφτασε τόσο κοντά πια! Η Ικχθίλιον, το ξύπνημα του Νέκραταλ, επόμενος στόχος. Ένα μικρό, μα δύσκολο βήμα πριν το απόλυτο…! Θα τα καταφέρει; Μπορεί ένας ανθρώπινος νους να πλανέψει τους Θεούς; Μπορεί να τους ξεπεράσει και να γίνει ο Ένας; Ο απόλυτος Άρχων;
Χαθείτε σε ένα κόσμο μαγικό πέρα από κάθε φαντασία και βιώστε την περιπλάνηση ενός ταξιδιού κόντρα σε κάθε πιθανότητα και λογική.
Βιογραφικό σημείωμα
Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Βαρδής και είμαι γεννημένος το 1979 στο Περιστέρι Αττικής. Κατοικώ στην Αθήνα, όπου και εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος. Από μικρός είχα κλίση στη ζωγραφική, στα ταχυδακτυλουργικά και στην εξιστόρηση φανταστικών ιστοριών. Όταν δε, τα συνδύαζα όλα αυτά, το αποτέλεσμα ήταν μία φανταστική ιστορία που συνήθως γινόταν το επίκεντρο της παρέας.
Διατηρώ μία σελίδα στο διαδίκτυο, konvardis.wordpress.com στην οποία αναρτώ μερικές από τις μίνι ιστορίες μου, «Μυθιστουργήματα» όπως μου αρέσει να τις αποκαλώ. Η παρούσα σελίδα, εκτός από την ψυχική και συγγραφική εκτόνωση που μου προσφέρει, έχει δημιουργηθεί με σκοπό να μοιραστώ μαζί με τους αναγνώστες τις σκέψεις μου και τους κάνω να ταξιδέψουν σε κόσμους μαγικούς ξεχνώντας για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας. Αν το καταφέρω αυτό, τότε η προσπάθειά μου θα έχει πετύχει το στόχο της.

Προπαραγγελία του βιβλίου στις εκδόσεις Φυλάτος

Δείτε κι αυτό:
Η μαγική ταινία
Τρώω, άρα... υπάρχω

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη