Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Υψηλή Τάση



Όμορφη βραδιά. Όμορφοι άνθρωποι. Όμορφα λόγια ντυμένα με ευλύγιστα σώματα και καθαρές φωνές. Όμορφες μουσικές. Ήχοι που χτυπούν πάνω στις πέτρες και επιστρέφουν επαναλαμβάνοντας την ίδια τους την ηχώ. 


Συνέβη εχθές το βράδυ στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας. Αναρωτιέμαι πόσα πράγματα θα μπορούσαν να μας διηγηθούν εκείνες οι πέτρες αν είχαν στόμα. Πόση δουλειά ανθρώπινη και πόσες μηχανές έχουν πονέσει εκεί μέσα για να παράξουν. Και, πώς, έρχεται μια μέρα που οι άνθρωποι φεύγουν και οι μηχανές πετιούνται ενώ τα κτίρια ερημώνουν και ησυχάζουν. 



Ύστερα ήρθαν νέοι άνθρωποι και έβαλαν νέες φωνές στον άδειο χώρο, νέες λέξεις, νέους ήχους, νέες μυρωδιές.
Στον χώρο αυτό ξεκίνησαν με επιτυχία τα "Αισχύλεια". Μέχρι τις 3 του Αυγούστου μπορείτε να δείτε έργα της Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας, ενώ από τις 26 Αυγούστου και μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις ή συναυλίες. 
Μου αρέσουν αυτές οι πρωτοβουλίες και η λογική της αξιοποίησης των εγκαταλελειμμένων κτιρίων και άλλων χώρων προς όφελος της τέχνης ή της διασκέδασης.

Με τον ποιητή Χρήστο Καριώτη
Η ποιήτρια Βενετία Μακρυνώρη έγραψε το Χορόδραμα που παρακολουθήσαμε όσοι ήμασταν εχθές στο χώρο και οι ηθοποιοί [ο Γιώργος Χρανιώτης ήταν πολύ καλός] κατάφεραν να εκφράσουν με τις φωνές τους εκείνα που η ψυχή της ποιήτριας είχε αφήσει στο χαρτί. Μια παράσταση με κίνηση, χορό, μουσική, πρόζα και μονόλογο. Με όλα τα αισθήματα μαζεμένα ταυτόχρονα και όλες τις σκέψεις να βασανίζονται πάνω στα σώματα και να ξεχειλίζουν από τα στόματα. 

-Κουμπώνεται ΡΕ η ζωή; 

Από την πένα της ποιήτριας που τόσο έρωτα, θάνατο, και πόνο έχει στάξει πάνω στο άδειο χαρτί. 
Καθώς το χορόδραμα βασίζεται πάνω στην ποίηση της Βενετίας, εσείς που δεν την έχετε ανακαλύψει ακόμη, μπορείτε να διαβάσετε την εναλλακτική συνέντευξη που μου έδωσε και τις εντυπώσεις μου από την ποίησή της, ΕΔΩ.


Ο χώρος έχει τη θεατρικότητα από τη φύση του και οι άνθρωποι αποφάσισαν να τον εκμεταλλευτούν προς τέρψιν. Με ένα συμβολικό αντίτιμο, εύκολη πρόσβαση με τα Μ.Μ.Μ και ελεύθερο δημοτικό πάρκιν, οι παραστάσεις είναι προσιτές για όλον τον κόσμο. Υπάρχουν κι άλλες παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν ώστε να δημιουργηθεί εκεί ένας πολυχώρος για κάθε εκδήλωση, θέατρο, συναυλία, έκθεση... Συνεχίστε να δημιουργείτε και να εκφράζεστε, να καταστρώνετε όμορφα πράγματα... κι εμείς θα είμαστε ξανά εκεί για να απολαμβάνουμε τα έργα σας.

Με τη Βενετία Μακρυνώρη λίγες στιγμές πριν την έναρξη

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη